BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

: proff-kvalitet

proff-kvalitet

Lyd & Bilde mener

God støydemping Fyldig klang Gunstig priset
Spiralkabel
Lukket klokke
54 ohm, 110 dB
220 gram
Pris: 1610 kr
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1610 kr

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Sennheiser HD380 Pro

Når proffene skal kontrollere opptakene i studio, er valget av høyttalerne – eller monitorene som de kalles – ikke overlatt til tilfeldighetene. Tilfeldighetene bør heller ikke råde når man lytter på opptakene i hodetelefoner. Derfor lages det lyddempede hodetelefoner for studio- og locationbruk som skal låte like klart og nøytralt som en monitorhøyttaler.
Sennheiser har lenge vært blant de man oftest ser i et studiomiljø, enten hodetelefonene sitter på hodet til en artist eller lydtekniker. Deres nye HD 380 Pro er toppmodellen i proffserien, og storebror til den velkjente klassikeren HD 280 Pro. Den nye HD 380 Pro deler lillebrorens gode lyddemping på hele 32 dB, noe som betyr at det meste av støy effektiv kveles når hodetelefonene smyges over ørene.
De mattsorte HD 380 Pro leverer hele 110 dB lydtrykk og er bare 54 ohm, så de er relativt lettdrevne. En litt kraftig MP3-spiller kan faktisk drive hodetelefonene, som har 3,5 mm minijackplugg og er komfortable å ha på. Med store klokker som pent legger seg rundt øret. En bæreveske følger med, og siden hodetelefonene kan brettes sammen, tar de ikke mye plass i bagen. Den 1 meter korte spiralkabelen er praktisk i et hektisk studiomiljø, men ikke like egnet til hjemmebruk, selv om den kan strekkes til maksimalt 3 meter. Men den erstattes av en annen – rett – kabel som man plugger i kontakten på den ene øreklokken på HD 380 Pro.

Lydkvalitet
Hodetelefonenes klangbalanse er relativt nøytral, med meget potent bass. Mellomtonen er litt mørkere enn mange vil like, noe som gir vokaler og for eksempel strengeinstrumenter som strykere og gitarer en mørkere klang. Nesten tilbaketrukket, men ikke farget. At mellomtonen ikke stikker seg ut, vil nok settes pris på av de som liker å mikse lyden med vekt på rytme, for HD 380 Pro har sjenerøs bassgjengivelse. Den går dypt, og det vibrerer i klokkene på selv de mest beskjedne trommesoloer. Lydbildet er kjempestort, med fyldig klang, og man føler at hodetelefonene sitter flere meter fra ørene.

Damevokal kunne behøvd litt mer fremtredende mellomtone, for lyse damevokaler som Alison Krauss’ legger seg litt for mye bak i lydbildet med HD 380 Pro. Samtidig er oppløsningen meget bra, også i diskanten, hvor man – takk og lov – slipper krasjlyden på symbaler og hi-hater, som så mange rimelige hodetelefoner sliter med. Hodetelefonene har ikke bare potent bass, de er også temmelig friske hva dynamikk angår. Spiller man høyt, lyder de klokkeklart (sic), og man overraskes over dynamikken de henter fram i trommer, gitarer, pianoer og andre instrumenter.

Konklusjon
Sennheiser HD 380 Pro er en svært anvendelig hodetelefon. De kan brukes på alt fra iPoder til miksebord, og er samtidig utmerkede hodetelefoner til hjemmebruk. Bassgjengivelsen og dynamikken er dens klangmessige styrker, mens en tilbaketrukket mellomtone er eneste egentlige svakhet. De er også komfortable å ha på over tid, og har utmerket støydemping tross fraværet av aktiv støyreduksjon. Et godt valg for amatør- og proffmusikere som bare trenger ett par hodetelefon

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.