Sennheiser HD380 Pro

Sennheiser HD380 Pro

Det er ingen grunn til at bare proffene skal få glede av proffprodukter. Når de er så bra som disse hodetelefonene, kan vi andre også ha stor glede av dem.

Når proffene skal kontrollere opptakene i studio, er valget av høyttalerne – eller monitorene som de kalles – ikke overlatt til tilfeldighetene. Tilfeldighetene bør heller ikke råde når man lytter på opptakene i hodetelefoner. Derfor lages det lyddempede hodetelefoner for studio- og locationbruk som skal låte like klart og nøytralt som en monitorhøyttaler.
Sennheiser har lenge vært blant de man oftest ser i et studiomiljø, enten hodetelefonene sitter på hodet til en artist eller lydtekniker. Deres nye HD 380 Pro er toppmodellen i proffserien, og storebror til den velkjente klassikeren HD 280 Pro. Den nye HD 380 Pro deler lillebrorens gode lyddemping på hele 32 dB, noe som betyr at det meste av støy effektiv kveles når hodetelefonene smyges over ørene.
De mattsorte HD 380 Pro leverer hele 110 dB lydtrykk og er bare 54 ohm, så de er relativt lettdrevne. En litt kraftig MP3-spiller kan faktisk drive hodetelefonene, som har 3,5 mm minijackplugg og er komfortable å ha på. Med store klokker som pent legger seg rundt øret. En bæreveske følger med, og siden hodetelefonene kan brettes sammen, tar de ikke mye plass i bagen. Den 1 meter korte spiralkabelen er praktisk i et hektisk studiomiljø, men ikke like egnet til hjemmebruk, selv om den kan strekkes til maksimalt 3 meter. Men den erstattes av en annen – rett – kabel som man plugger i kontakten på den ene øreklokken på HD 380 Pro.

Lydkvalitet
Hodetelefonenes klangbalanse er relativt nøytral, med meget potent bass. Mellomtonen er litt mørkere enn mange vil like, noe som gir vokaler og for eksempel strengeinstrumenter som strykere og gitarer en mørkere klang. Nesten tilbaketrukket, men ikke farget. At mellomtonen ikke stikker seg ut, vil nok settes pris på av de som liker å mikse lyden med vekt på rytme, for HD 380 Pro har sjenerøs bassgjengivelse. Den går dypt, og det vibrerer i klokkene på selv de mest beskjedne trommesoloer. Lydbildet er kjempestort, med fyldig klang, og man føler at hodetelefonene sitter flere meter fra ørene.

Damevokal kunne behøvd litt mer fremtredende mellomtone, for lyse damevokaler som Alison Krauss’ legger seg litt for mye bak i lydbildet med HD 380 Pro. Samtidig er oppløsningen meget bra, også i diskanten, hvor man – takk og lov – slipper krasjlyden på symbaler og hi-hater, som så mange rimelige hodetelefoner sliter med. Hodetelefonene har ikke bare potent bass, de er også temmelig friske hva dynamikk angår. Spiller man høyt, lyder de klokkeklart (sic), og man overraskes over dynamikken de henter fram i trommer, gitarer, pianoer og andre instrumenter.

Konklusjon
Sennheiser HD 380 Pro er en svært anvendelig hodetelefon. De kan brukes på alt fra iPoder til miksebord, og er samtidig utmerkede hodetelefoner til hjemmebruk. Bassgjengivelsen og dynamikken er dens klangmessige styrker, mens en tilbaketrukket mellomtone er eneste egentlige svakhet. De er også komfortable å ha på over tid, og har utmerket støydemping tross fraværet av aktiv støyreduksjon. Et godt valg for amatør- og proffmusikere som bare trenger ett par hodetelefon

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.