Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pinell iConnect

Slipp løs musikken

Hvordan får man trådløs musikk til stereoen? iConnect er det enkle og billige svaret.
Lyd & Bilde mener
Enkel, trådløs løsning Bra funksjoner Diskré utseende
Støtter ikke WPA2 Klarer ikke ukomprimert musikk Fjernkontrollen mangler knapper
Spesifikasjoner
  • Trådløst nettverk 802.11b/g
  • FM/DAB/internettradio
  • Mediaspiller

Norske Pinell har tidligere hatt stor suksess med billige og bra internettradioapparater. Supersound iRadio fikk for eksempel utmerkelsen beste kjøp i fjor. Slike apparater passer bra på kjøkkenet, men i stua vil de fleste heller bruke det vanlige stereoanlegget når de skal høre på musikk. Så hvordan får man samme funksjoner i stereoen uten å kjøpe en ny, moderne mottaker som koster en liten formue?

Svaret er ganske enkelt iConnect, som lettest kan beskrives som en internettradio uten høyttalere. I stedet har den RCA- og optisk utgang på baksiden slik at man kan koble den til en forsterker. Apparatet er derfor ganske nett i størrelse, og bare så stor som den må være for skjermen på fremsiden. Den er litt plastaktig, men på litt avstand kan man ikke klage på utseendet der den står blant elektronikken i stereohylla.

Radio fra hele verden
Vil man høre på FM- eller DAB-radio, er det bare å kjøre i gang når man har plugget den i forsterkeren. Man kan lagre favorittstasjoner og får opp tekstbeskjeder på skjermen. Mottakelsen er bra så lenge den har gode mottaksforhold. For de som bor litt vanskelig til, hadde det ikke skadet om man hadde kunnet stappe inn en bedre antenne i stedet for den lille antennestumpen.

Alternativet er å koble den til det trådløse nettverket for internettradio. Det er verdt å notere seg at den bare støtter WEP- eller WPA-kryptering, så dersom man har økt sikkerheten til WPA2, må man pent senke den igjen. Selv om testeksemplaret vårt manglet ethernetport, sies det at det vil være standard på de apparatene som selges når du leser denne testen.

Via nettet kan man velge mellom over 13 000 radiostasjoner fra hele verden. Det krever selvsagt at du må trykke på en del knapper for å bla rundt i stasjonene på den lille skjermen. Da er det et bedre alternativ å bruke nettjenesten der man i ro og mak kan sitte ved datamaskinen og prøvelytte på stasjonene og legge dem til som favoritter. Da holder det å velge stasjon i favorittlisten ved stereoen.

Annonse

Musikk i nettverk
Da er det mer interessant for mange av oss å kunne spille av musikkfilene vi har lagret på datamaskinen eller på en medieserver. iConnect klarer både å spille direkte fra delte mapper i nettverket og fra uPnP-medieservere. Det kan enten være en nettverksdisk med innebygget støtte, eller så kan man kjøre programmet på datamaskinen, som for eksempel Windows Media Player 11. Det fungerer bra, men som vanlig er det litt pes å bla gjennom tusenvis av filer på en så liten skjerm. Om vi skulle ønske oss noe av neste modell, er det en tv-utgang slik at man får en stor skjerm å se innholdet på.

Da vi testet apparatet fikk vi et tips om at man faktisk også kan spille av musikk fra Spotify og iTunes på iConnect. Det krever imidlertid at man kjører Windows, er vant med datamaskiner og ikke er redd for å installere filer og åpne porter i brannmuren. Helt plutselig ble apparatet om mulig enda mer interessant å bruke. Å kunne sitte ved datamaskinen og lage spillelister til festen eller til og med å la gjesten påvirke musikkvalget er betydelig enklere og morsommere enn standardløsningen.

Fjernkontrollen er nemlig ikke den aller beste. Fremfor alt mangler den knapper vi er vant til fra musikkspillere, altså for å starte, pause, stoppe musikken eller bytte låt. I stedet må man gå tilbake i menyen og velge neste låt, noe som innebærer at man må gå frem til apparatet og se på skjermen. Har man valgt en spilleliste og bare vil hoppe over en låt, føles det irriterende kronglete.

Annonse

Lydkvalitet
Til en så lav prislapp og med så mange funksjoner, har de riktignok ikke lagt mye penger i lydkretsene. Men med forventningene på et rimelig nivå, blir man ikke skuffet. Man begrenses også noe av at det bare går an å spille av musikkfiler i MP3-, WMA- og RA-format. Ukomprimerte filer klarer den altså ikke, men på den annen side er dette ikke noe audiofilprodukt. Spørsmålet er om det hadde utgjort noen større forskjell med tanke på apparatets enkle konstruksjon.

Konklusjon
iConnect er en enkel måte å få internettradio og å streame musikk til det eksisterende stereoanlegget. For den som lytter aktivt og bytter låter eller stasjoner hele tiden, kan den lille skjermen og fjernkontrollen føles kronglete. Men har man valgt en stasjon eller en spilleliste, kan man nyte det enorme musikkutvalget man plutselig har fått tilgang til. Til denne rimelige prislappen får man riktignok ikke hi-fi-lyd, men kvaliteten holder utmerket for de aller fleste.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.