TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

test Philips 55PUS6503

Ambivalent basismodell

6503-serien må greie seg uten mange av spesialitetene vi forbinder med Philips, men leverer ålreit bildekvalitet til en hyggelig pris.

forfatter
Publisert 14.08.18 - 09:30
Karakter
Philips 55PUS6503
L&B menerskew
pluss Philips-skjermen har flott bildekvalitet med god skarphet og nyansert fargegjengivelse.
minus Bevegelsene er litt hakkete, og vi savner Ambilight!
Veil. pris 8495 Produktside
Spesifikasjoner
Størrelse/type: 55” 4K LED LCD Oppløsning: 3840x2160 (4K Ultra HD) Operativsystem: SAPHI Innganger: 3 HDMI, 2 USB Utganger: Optisk digital lydutgang HDR: HDR10+ Annet: Web: philips.com
Annonse fra prisguiden.no

Philips er kjent for sine ekstravagante TV-er med fargelys som bader veggen i alle regnbuens nyanser, og skifter i takt med handlingen på skjermen. Vi snakker selvfølgelig om Ambilight, som har vært deres patenterte spesialitet i årevis. Philips tilbyr teknikken på en lang rekke modeller, fra flaggskipmodellene med OLED-panel og ned til de ganske rimelige variantene. Modellen vi tester her, Philips 55PUS6503, må imidlertid klare seg uten slike kuriositeter: Her snakker vi om en ganske minimalt utstyrt modell, som til gjengjeld leverer kurant bildekvalitet.

Philips-skjermen er langt fra noen ”showstopper” når det kommer til design. Byggekvaliteten er enkel og rimelig, omtrent slik man kan forvente i denne prisklassen. Selve skroget er i svart plast, med en forholdsvis tykk ramme rundt skjermen. TV-en er heldigvis lett å sette opp. Føttene monteres enkelt i en fei, og står med ca. 60 centimeters bredde på bordet.

Brukervennlighet og finesser

Philips bruker i dag et Android-basert operativsystem på de fleste av sine modeller. Her har de imidlertid gått en annen vei: 55PUS6503 bruker nemlig et Linux-basert kalt SAPHI, som er resultatet av et samarbeid mellom Philips og Smart TV Alliance. Dette egenutviklede systemet har utvilsomt en litt mer simpel oppbygning enn Android, for ikke å nevne LG og Samsungs egne systemer. Når det er sagt, er TV-en helt grei å bruke.

Første gangs oppsett går relativt knirkefritt, etter man har lastet ned de siste oppdateringene. Systemet har et begrenset utvalg av apper, men de viktigste, slik som YouTube, Netflix og Viaplay ligger klart. TV-en responderer raskt på kommandoer fra fjernkontrollen, og tar oss enkelt til de viktigste funksjonene. Fjernkontrollen er nokså enkel den også, men har hurtigtaster for de viktigste funksjonene, inkludert snarvei til Netflix. Philips gir adgang til en rekke justeringsmuligheter, deriblant en egen spillmodus, hvor vi målte forsinkelsen i spillmodus til bare 16,4 ms, hvilket bør rekke for selv konkurranseinnstilte gaming-entusiaster.

Philips 55PUS6503. (Foto: Produsenten)

Bildekvalitet

Philips 55PUS6503 bruker LCD-panel av typen IPS (In-plane Switching), som er kjent for å gi en bred innsynsvinkel, uten stor fargeforskjell ut fra hvor man sitter. Dette erfarte vi også i praksis: skjermen er lyssterk og fargene konsise, uavhengig av om vi sitter rett foran eller godt ute til siden. Det er verdt å ta med seg dersom du har en stor stue med mange sitteplasser (og ikke vil ta deg råd til en OLED-TV!).

Philips har også meget god skarphet: Det er ingen tvil om at vi har med en vaskeekte 4K-skjerm å gjøre. PUS6503 får virkelig frem detaljene i 4K-serier som Breaking Bad, og bringer oss så tett på rollefigurene at vi kan spotte mindre flatterende detaljer i huden deres! PUS6503 må klare seg uten Philips sin heftige P5 prosessor. Her er det i stedet den noe enklere ”Pixel Precise Ultra HD Engine” som håndterer bildebehandlingen. Vi erfarte likevel at TV-en har god støyreduksjon med lite grums eller komprimeringsartefakter å skimte.

Der 6503 kommer litt til kort mot dyrere Philips-skjermer, så vel som noen av konkurrentene, ligger i bevegelsene. Mens vi er blitt vant til å se glatte og sømløse bevegelser fra Philips, har PUS6503 en mer stakkato bildegjengivelse som preges av rykk og napp når kameraet panorerer hurtig.

På den positive siden igjen, har Philips-skjermen god kontrast. 55PUS6503 støtter HDR videoformat og skifter automatisk til riktig modus når vi Netflix-serier med HDR. Den kontrastrike Star Trek: Discovery ser imponerende ut, med stor spennvidde fra mørkt til lyst. Som LCD-skjermer flest har PUS6503 visse utfordringer med HDR: For å få brukbar lysstyrke må panelysstyrken / baklyset jekkes opp til maks, og det medfører at det som vanligvis skal være svart fremstår ganske grått! Her hadde Ambilight-lyset definitivt hjulpet på opplevelsen av farger og kontrast, tenker vi. Alt i alt leverer 55PUS6503 klart godkjent bildekvalitet, og det er det.

Lydkvalitet

Philips 55PUS6503 har et relativt standard lydsystem: Stereo fulltonehøyttalere montert på undersiden, og 2 x 10 watt utgangseffekt. Lyden som kommer ut er ganske slank, uten særlig mye futt i basstonene. Musikk og filmlyd låter tamt, men stemmegjengivelsen er grei, og TV-en kan spille høyt og klart uten for mye forvrengning. De som vil ha mer fyldig lyd gjør klokt i å vurdere en separat lydplanke med subwoofer.

Konklusjon

Philips 55PUS6503 er en helt kurant budsjett-TV fra Philips, som dessverre savner litt av ”Philips-identiteten”. Det fargerike Ambilight-lyset uteblir, og det samme gjør de superglatte bevegelsene vi kjenner fra dyrere Philips-modeller. Skarphet, farger og kontrast ser fint ut, men PUS6503 mangler ”det lille ekstra” for å skille seg markant ut i prisklassen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Følg Lyd & Bilde