: Panasonic DMP-BD60

Test av Panasonic DMP-BD60 Blu-ray-spiller

Her er det beste argumentet vi har sett for Blu-ray på en stund. Panasonics nye BD60 har alt man trenger og vel så det.
Lyd & Bilde mener
Strålende Blu-ray-bilde Velutstyrt God brukervennlighet Gunstig pris
Flat lyddynamikk Svak DVD-skalering
Spesifikasjoner
  • HDMI 1.3a, 1080p/24
  • Blu-ray-profil 2.0
  • USB-inngang
  • Minnekortleser
 
Annonse
Annonse

Skal man være helt sikker på å få ekte HD på flatskjermen, er en Blu-ray-spiller det sikreste kortet. Morsomt er det også, for ikke bare får man 1080p HD-kvalitet på skjermen, men oppskalering av vanlig DVD (med 576-oppløsning) til HD-oppløsning. Har spilleren i tillegg minnekortleser, kan man plugge inn minnekortet fra digitalkameraet eller videokameraet og se bildene i HD-video i full HD på tv-en.

Panasonics nye DMP-BD60 har alle disse mulighetene. Den slanke spilleren koster under 3000 kroner og er svært godt utstyrt. Faktisk bedre utstyrt enn mange dyrere spillere. Her får man full støtte for intern dekoding av HD-lydformatene Dolby TrueHD og DTS-HD, og den kan sende DTS-HD Master Audio lyd til en receiver for ekstern dekoding. Alt dette betyr at BD60 kan utnytte potensialet i langt bedre surroundlyd fra Blu-ray enn vi har vært vant til fra vanlig DVD. Spilleren mangler analoge 7.1 multikanalsutganger, som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Da må man legge en tusenlapp til på disken for den mer påkostede BD80, som også har en mer avansert analog lydkrets for enda bedre lyd.

Men den har selvsagt BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og kan brukes sammen med Panasonic-skjermer med Viera Cast. En teknologi som gjør det mulig å få internettilgang på tv-en, vel å merke bare til en Viera Cast-portal, hvor man får tilgang til YouTube, Picasa bildeserver, værmeldinger og aksjekurser.

Bildekvalitet
Spilleren er ikke lynkjapp. Den trengte nesten halvminuttet på oppstart, og drøyt det for å starte avspilling. Men navigering og scenevalg er relativt kjapt, om enn ikke raskest i klassen. I oppsettmenyen kan man velge lydmiks på utgangen bak slik at man kan sende for eksempel lyden via den optiske digitalutgangen til en receiver som ikke har HDMI-inngang. På BD60 kan man praktisk nok tilpasse bildekvaliteten og endre kontrast, fargemetning og lysstyrke blant annet, eller velge en av fire forhåndsinnstillinger.

Bildekvaliteten fra BD60 på James Bond Casino Royale på Blu-ray var strålende. Riktignok var skarpheten og detaljgjengivelsen hakket hvassere på Pioneer BDP-51FD koblet til vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Men moskitostøyen var eminent godt kontrollert, og bildet var aldri skjemmet av sjenerende hakking på Blu-ray-avspilling. Fremragende kontrast og sortnivå ga filmene skikkelig – nesten tredimensjonal – dybde. Dessverre var oppskaleringen av DVD ikke like vellykket, for meg så det ut som bildeprosessoren ikke klarte å sette sammen oppskalert data fort nok, for bildet ble mer grumsete uten at det var direkte uklart, med synlige sagtenner i vertikale linjer, sammenlignet med Pioneer-spilleren.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten i surround avhenger mye av receiveren når spilleren er koblet til med digitalutgangen eller HDMI. Som CD-spiller via analogutgangene når ikke BD60 opp til nivået verken fra Pioneer-spilleren eller Denon DVD-1800BD. Som begge har fyldigere klang, med tydeligere detaljgjengivelse. Mens Panasonic-spilleren gjengir dialoger og lydeffekter med overbevisning, lyder musikk flatt og lite dynamisk. Bassen mangler ikke potensial, den har rikelig med pondus og smeller skikkelig til når det er nødvendig, men instrumenters klangfarger og klangbunn kommer aldri skikkelig godt fram i lydbildet.

Konklusjon
Panasonic-spilleren er gunstig priset og leverer bildekvalitet i toppklasse på Blu-ray. Den er relativt kjapp og enkel å betjene, mangler bare analog surroundlyd, men har BD-Live med full støtte for interaktivitet på skjermen når den er koblet til et nettverk. Lydkvaliteten er god, men ikke gnistrende god på CD-avspilling, og DVD-avspilling er ikke noe bedre her enn de fleste er vant til fra en moderne DVD-spiller med oppskalering til 1080p via HDMI-utgangen. De samlede kvalitetene til DB60 er likevel mer enn gode nok til at den får vår klare anbefaling.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.