data-srcset
Panasonic DMP-BD60

Test av Panasonic DMP-BD60 Blu-ray-spiller

Her er det beste argumentet vi har sett for Blu-ray på en stund. Panasonics nye BD60 har alt man trenger og vel så det.

Strålende Blu-ray-bilde Velutstyrt God brukervennlighet Gunstig pris
Flat lyddynamikk Svak DVD-skalering

Skal man være helt sikker på å få ekte HD på flatskjermen, er en Blu-ray-spiller det sikreste kortet. Morsomt er det også, for ikke bare får man 1080p HD-kvalitet på skjermen, men oppskalering av vanlig DVD (med 576-oppløsning) til HD-oppløsning. Har spilleren i tillegg minnekortleser, kan man plugge inn minnekortet fra digitalkameraet eller videokameraet og se bildene i HD-video i full HD på tv-en.

Panasonics nye DMP-BD60 har alle disse mulighetene. Den slanke spilleren koster under 3000 kroner og er svært godt utstyrt. Faktisk bedre utstyrt enn mange dyrere spillere. Her får man full støtte for intern dekoding av HD-lydformatene Dolby TrueHD og DTS-HD, og den kan sende DTS-HD Master Audio lyd til en receiver for ekstern dekoding. Alt dette betyr at BD60 kan utnytte potensialet i langt bedre surroundlyd fra Blu-ray enn vi har vært vant til fra vanlig DVD. Spilleren mangler analoge 7.1 multikanalsutganger, som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Da må man legge en tusenlapp til på disken for den mer påkostede BD80, som også har en mer avansert analog lydkrets for enda bedre lyd.

Men den har selvsagt BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og kan brukes sammen med Panasonic-skjermer med Viera Cast. En teknologi som gjør det mulig å få internettilgang på tv-en, vel å merke bare til en Viera Cast-portal, hvor man får tilgang til YouTube, Picasa bildeserver, værmeldinger og aksjekurser.

Bildekvalitet
Spilleren er ikke lynkjapp. Den trengte nesten halvminuttet på oppstart, og drøyt det for å starte avspilling. Men navigering og scenevalg er relativt kjapt, om enn ikke raskest i klassen. I oppsettmenyen kan man velge lydmiks på utgangen bak slik at man kan sende for eksempel lyden via den optiske digitalutgangen til en receiver som ikke har HDMI-inngang. På BD60 kan man praktisk nok tilpasse bildekvaliteten og endre kontrast, fargemetning og lysstyrke blant annet, eller velge en av fire forhåndsinnstillinger.

Bildekvaliteten fra BD60 på James Bond Casino Royale på Blu-ray var strålende. Riktignok var skarpheten og detaljgjengivelsen hakket hvassere på Pioneer BDP-51FD koblet til vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Men moskitostøyen var eminent godt kontrollert, og bildet var aldri skjemmet av sjenerende hakking på Blu-ray-avspilling. Fremragende kontrast og sortnivå ga filmene skikkelig – nesten tredimensjonal – dybde. Dessverre var oppskaleringen av DVD ikke like vellykket, for meg så det ut som bildeprosessoren ikke klarte å sette sammen oppskalert data fort nok, for bildet ble mer grumsete uten at det var direkte uklart, med synlige sagtenner i vertikale linjer, sammenlignet med Pioneer-spilleren.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten i surround avhenger mye av receiveren når spilleren er koblet til med digitalutgangen eller HDMI. Som CD-spiller via analogutgangene når ikke BD60 opp til nivået verken fra Pioneer-spilleren eller Denon DVD-1800BD. Som begge har fyldigere klang, med tydeligere detaljgjengivelse. Mens Panasonic-spilleren gjengir dialoger og lydeffekter med overbevisning, lyder musikk flatt og lite dynamisk. Bassen mangler ikke potensial, den har rikelig med pondus og smeller skikkelig til når det er nødvendig, men instrumenters klangfarger og klangbunn kommer aldri skikkelig godt fram i lydbildet.

Konklusjon
Panasonic-spilleren er gunstig priset og leverer bildekvalitet i toppklasse på Blu-ray. Den er relativt kjapp og enkel å betjene, mangler bare analog surroundlyd, men har BD-Live med full støtte for interaktivitet på skjermen når den er koblet til et nettverk. Lydkvaliteten er god, men ikke gnistrende god på CD-avspilling, og DVD-avspilling er ikke noe bedre her enn de fleste er vant til fra en moderne DVD-spiller med oppskalering til 1080p via HDMI-utgangen. De samlede kvalitetene til DB60 er likevel mer enn gode nok til at den får vår klare anbefaling.

annonse
annonse

Fakta

 • HDMI 1.3a, 1080p/24
 • Blu-ray-profil 2.0
 • USB-inngang
 • Minnekortleser
 

Pris

2995 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Panasonic DMP-BD60

  (Foto: Produsenten)

  Kremen av kinokvalitet

  4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Hvis du vil se favorittfilmene dine i absolutt beste kvalitet, kommer du ikke utenom en 4K Blu-ray spiller som UBP-X800 fra Sony.

  (Foto: Produsenten)

  For de kresne, men prisbevisste filmentusiastene er Panasonics nye UHD Blu-ray spiller det soleklare valget.

  (Foto: Produsenten)

  Ultra HD Blu-ray er endelig en realitet, og vi har testet de mest aktuelle spillerne på markedet, fra billig til dyrt.

   data-srcset

  Pioneer slår et slag for fysiske formater med en absolutt panservogn av en Blu-ray spiller!

   data-srcset

  Den beste bildeviseren har fått en ekstra Darbee-twist. Og lydsiden er (meget) bedre enn du tror.

   data-srcset

  Både Philips og Cambridge lover topp bilde- og lydkvalitet takket være det siste innen video og lydprosessering om bord.

   data-srcset

  Oppos nye Blu-ray spiller BDP-103 er den beste Blu-ray spilleren vi har testet!

   data-srcset

  Har du en eldre TV du er fornøyd med, men vil gjerne ta del i den nye smartrevolusjonen? Her er et tips: Kjøp en Blu-ray spiller med de samme finessene som TV-apparatene!

   data-srcset

  Dette er sannsynligvis den aller siste diskspilleren du trenger.

   data-srcset

  Gigantiske TV-er og fete lydanlegg er lite verdt uten en videokilde: Her er de beste Blu-ray spillerne akkurat nå!

  Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.