Oppo UDP-203

Juni 2017Oppo UDP-203

Kompromissløs!

Rask, ryddig og rå: Oppo UDP-203 leverer den beste ytelsen vi hittil har sett fra Ultra HD Blu-ray formatet.

Pluss
Solid byggekvalitet, rask oppstart og betjening, samt utsøkt bildekvalitet gjør Oppo UDP-203 til en udiskutabel toppklasse spiller.
Minus
Høy pris og mangel på Netflix/Youtube i 4K er det eneste store savnet.

Oppo er et navn som bør klinge velkjent hos alle film- og kinoentusiaster. Den amerikanske produsenten har et rykte for å levere noen av de beste Blu-ray spillerne på markedet: Modeller som BDP-103 og BDP-105 var lenge regjerende mestere i high-end klassen.

Oppos første Ultra-HD Blu-ray spillere har derimot latt vente på seg. Mens Panasonic og Samsung var snare med å lansere sine første spillere, har Oppo tatt seg god tid i utviklingen av sin første generasjon – trolig for å unngå de første ”barnesykdommene”. Samtidig har de inkludert noen kjekke finesser som entusiastene vil sette pris på. Nå er de nye spillerne endelig her, og vi har tatt en kikk på UDP-203!

Design

I kjent Oppo-stil har UDP-203 en solid utførelse og tillitvekkende tyngde, med en børstet front som ser eksklusiv ut. For den som har hylla full av påkostede hi-fi komponenter vil Oppo gli rett inn. Den solide byggekvaliteten har selvfølgelig også sine fordeler utover det rent kosmetiske. Oppo har jobbet spesielt med drivverket for å sikre stabil og støyfri avlesning, og vi merket allerede fra første gangs oppstart at UDP-203 har betydelig mindre drivverkstøy enn konkurrentene.

Brukervennlighet og finesser

Allerede fra oppstart viser UDP-203 seg som en meget hurtig og komfortabel spiller å bruke. Startmenyen kommer opp umiddelbart, og det er tilnærmet null ventetid for å kunne åpne skuffen, mate inn og lese av filmene. Det er ganske befriende sammenlignet med Panasonic DMP-UB900, som bruker betydelig mer tid på de samme operasjonene.

Oppos fjernkontroll er gedigen, med taster som lyser når man løfter den opp. Det er utrolig kjekt med hurtigtaster for de viktigste innstillingene, i stedet for å gå ”omveien” gjennom menyene.

UDP-203 er en rendyrket Blu-ray spiller, her finner man altså ingen applikasjoner som Netflix eller Youtube ombord. For noen (kanskje spesielt projektorbrukerne) vil det være et savn å ikke ha disse integrert på samme plattform, komplett med 4K-oppløsning, HDR og det hele. På den annen side finnes det mange glimrende mediespillere der ute som løser dette! UDP-203 støtter avspilling av alle kjente filformater over nettverk (DLNA). Utover det har Oppo konsentrert seg om å gjøre Blu-ray avspillingen best mulig, og det ser ut til å ha gitt resultater.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Bildekvalitet

Vi har testet Oppo-spilleren på flere TV-skjermer, inkludert LGs 65E7V OLED og vår egen referanse Panasonic TX-65DX900E. Og UDP-203 ser aldeles glimrende ut på disse meget kresne HDR-skjermene! Med The Revenant i skuffen blir vi vitne til en rå opplevelse. Oppo-spilleren tegner opp en suveren kontrast mellom himmel og trær, skarpheten og detaljrikdommen er imponerende, mens bevegelsene er glatte og sømløse i det Leo beveger seg gjennom terrenget. Mad Max: Fury Road er en annen krevende UHD Blu-ray film med knallsterk kontrast og imponerende fargepalett. UDP-203 tråkker ikke feil her heller, og leverer de mange nyansene på korrekt vis.

Utfordringen til Oppo er at også rimeligere spillere som Panasonic DMP-UB900 og UB700 greier denne jobben helt utmerket. Forskjellene mellom de tre spillerne er i beste fall på akademisk nivå, og selv om vi dykker dypt ned i materien med en rekke filmer og testbilder, er det vanskelig å kåre noen klar vinner.

Oppo har imidlertid noen klare fordeler for oss som liker å ”tweake” innstillingene for å oppnå optimal gjengivelse i kombinasjon med en spesiell TV eller projektor. For det første er det utrolig befriende å kunne gå rett inn i ønsket innstillingsmeny mens filmen ruller!

Bildemenyen er også full av kjekke justeringsmuligheter som du kan bruke til å få best mulig bilde i akkurat ditt oppsett. Spesielt projektorbrukere vil sette pris på muligheten til å finjustere lysnivået i filmen, eller funksjonen ”Strip HDR” som fjerner HDR-informasjonen uten å miste den ekstra fargeinformasjonen.

Etter å ha brukt Panasonic og Oppo side om side i noen dager, er det ingen tvil om at begge er utmerkede Blu-ray spillere, men Oppo har det lille ekstra i form av brukervennlighet som vipper Panasonic ned fra ”tronen”.

Dolby Vision

UDP-203 har nok et ess i ermet som gjør den til en attraktiv allroundspiller. Oppo rullet nylig ut en firmware-oppdatering som gjør den kompatibel med filmer i Dolby Vision HDR-format!

Dolbys egen HDR-standard har noen tekniske fordeler (dynamiske metadata) som tillater filmen å variere kontrasten fra scene til scene. Vår erfaring med Netflix-seriene Daredevil og Iron Fist er at Dolby-versjonen ser langt bedre ut enn HDR-10, som har et mer statisk kontrastforhold. De første Blu-ray titlene med Dolby Vision (Despicable Me 1 og 2) er i salg nå, og kan helt klart være verdt en nærmere kikk, vel å merke hvis du også har en TV som støtter formatet (fortrinnsvis LG OLED).

Konklusjon

Med en pris på 7.500 kroner er Oppo UDP-203 en av de dyrere Blu-ray spillerne på markedet. Det er naturlig å spørre hvorfor det er verdt å betale så mye, særlig når en glimrende spiller som Panasonic UB700 kan kjøpes for rundt halvparten. UDP-203 har likevel mye å tilby de kresne iblant oss: Dette er en lynrask filmavspiller med høy brukerkomfort! Her settes brukeren virkelig i førersetet, med et lekkert brukergrensesnitt, og en gedigen fjernkontroll med masse hurtigtaster. UDP-203 tilbyr et vell av innstillingsmuligheter, og er perfekt for deg som vil skvise best mulig bildekvalitet ut av ditt oppsett. En kompromissløs spiller, til kompromissløse brukere!

quote

picture1 picture2
<
>
UDP-203 har gode tilkoblingsmuligheter til TV, og det medfølger en HDMI-kabel av god kvalitet. Med to HDMI utganger (den ene kun for lyd) kan man velge å sende lydsignalet til receiver, og bildesignalet direkte til skjerm eller projektor. Dette kan være nyttig hvis receiveren din ikke støtter alle de nødvendige formatene som må til for å sende bildesignalet helskinnet igjennom (HDMI 2.0, HDCP 2.2). UDP-203 har også en ekstra HDMI-inngang, for tilkobling av eksterne enheter som TV-mottaker eller lignende. Denne støtter 4K signaler, men dessverre ikke HDR. Videre finnes det analoge 7.1 utganger som de færreste har bruk for i dag. Egen tilkobling av 12 volt trigger kan derimot være kjekt i profesjonelle installasjoner.
Oppo er et navn som bør klinge velkjent hos alle film- og kinoentusiaster. Den amerikanske produsenten har et rykte for å levere noen av de beste Blu-ray spillerne på markedet: Modeller som BDP-103 og BDP-105 var lenge regjerende mestere i high-end klassen. Oppos første Ultra-HD Blu-ray spillere har derimot latt vente på seg. Mens Panasonic og Samsung var snare med å lansere sine første spillere, har Oppo tatt seg god tid i utviklingen av sin første generasjon – trolig for å unngå de første ”barnesykdommene”. Samtidig har de inkludert noen kjekke finesser som entusiastene vil sette pris på. Nå er de nye spillerne endelig her, og vi har tatt en kikk på UDP-203!

Design

I kjent Oppo-stil har UDP-203 en solid utførelse og tillitvekkende tyngde, med en børstet front som ser eksklusiv ut. For den som har hylla full av påkostede hi-fi komponenter vil Oppo gli rett inn. Den solide byggekvaliteten har selvfølgelig også sine fordeler utover det rent kosmetiske. Oppo har jobbet spesielt med drivverket for å sikre stabil og støyfri avlesning, og vi merket allerede fra første gangs oppstart at UDP-203 har betydelig mindre drivverkstøy enn konkurrentene.

Brukervennlighet og finesser

Allerede fra oppstart viser UDP-203 seg som en meget hurtig og komfortabel spiller å bruke. Startmenyen kommer opp umiddelbart, og det er tilnærmet null ventetid for å kunne åpne skuffen, mate inn og lese av filmene. Det er ganske befriende sammenlignet med Panasonic DMP-UB900, som bruker betydelig mer tid på de samme operasjonene. Oppos fjernkontroll er gedigen, med taster som lyser når man løfter den opp. Det er utrolig kjekt med hurtigtaster for de viktigste innstillingene, i stedet for å gå ”omveien” gjennom menyene. UDP-203 er en rendyrket Blu-ray spiller, her finner man altså ingen applikasjoner som Netflix eller Youtube ombord. For noen (kanskje spesielt projektorbrukerne) vil det være et savn å ikke ha disse integrert på samme plattform, komplett med 4K-oppløsning, HDR og det hele. På den annen side finnes det mange glimrende mediespillere der ute som løser dette! UDP-203 støtter avspilling av alle kjente filformater over nettverk (DLNA). Utover det har Oppo konsentrert seg om å gjøre Blu-ray avspillingen best mulig, og det ser ut til å ha gitt resultater. Bildekvalitet Vi har testet Oppo-spilleren på flere TV-skjermer, inkludert LGs 65E7V OLED og vår egen referanse Panasonic TX-65DX900E. Og UDP-203 ser aldeles glimrende ut på disse meget kresne HDR-skjermene! Med The Revenant i skuffen blir vi vitne til en rå opplevelse. Oppo-spilleren tegner opp en suveren kontrast mellom himmel og trær, skarpheten og detaljrikdommen er imponerende, mens bevegelsene er glatte og sømløse i det Leo beveger seg gjennom terrenget. Mad Max: Fury Road er en annen krevende UHD Blu-ray film med knallsterk kontrast og imponerende fargepalett. UDP-203 tråkker ikke feil her heller, og leverer de mange nyansene på korrekt vis. Utfordringen til Oppo er at også rimeligere spillere som Panasonic DMP-UB900 og UB700 greier denne jobben helt utmerket. Forskjellene mellom de tre spillerne er i beste fall på akademisk nivå, og selv om vi dykker dypt ned i materien med en rekke filmer og testbilder, er det vanskelig å kåre noen klar vinner. Oppo har imidlertid noen klare fordeler for oss som liker å ”tweake” innstillingene for å oppnå optimal gjengivelse i kombinasjon med en spesiell TV eller projektor. For det første er det utrolig befriende å kunne gå rett inn i ønsket innstillingsmeny mens filmen ruller! Bildemenyen er også full av kjekke justeringsmuligheter som du kan bruke til å få best mulig bilde i akkurat ditt oppsett. Spesielt projektorbrukere vil sette pris på muligheten til å finjustere lysnivået i filmen, eller funksjonen ”Strip HDR” som fjerner HDR-informasjonen uten å miste den ekstra fargeinformasjonen. Etter å ha brukt Panasonic og Oppo side om side i noen dager, er det ingen tvil om at begge er utmerkede Blu-ray spillere, men Oppo har det lille ekstra i form av brukervennlighet som vipper Panasonic ned fra ”tronen”. Dolby Vision UDP-203 har nok et ess i ermet som gjør den til en attraktiv allroundspiller. Oppo rullet nylig ut en firmware-oppdatering som gjør den kompatibel med filmer i Dolby Vision HDR-format! Dolbys egen HDR-standard har noen tekniske fordeler (dynamiske metadata) som tillater filmen å variere kontrasten fra scene til scene. Vår erfaring med Netflix-seriene Daredevil og Iron Fist er at Dolby-versjonen ser langt bedre ut enn HDR-10, som har et mer statisk kontrastforhold. De første Blu-ray titlene med Dolby Vision (Despicable Me 1 og 2) er i salg nå, og kan helt klart være verdt en nærmere kikk, vel å merke hvis du også har en TV som støtter formatet (fortrinnsvis LG OLED). Konklusjon Med en pris på 7.500 kroner er Oppo UDP-203 en av de dyrere Blu-ray spillerne på markedet. Det er naturlig å spørre hvorfor det er verdt å betale så mye, særlig når en glimrende spiller som Panasonic UB700 kan kjøpes for rundt halvparten. UDP-203 har likevel mye å tilby de kresne iblant oss: Dette er en lynrask filmavspiller med høy brukerkomfort! Her settes brukeren virkelig i førersetet, med et lekkert brukergrensesnitt, og en gedigen fjernkontroll med masse hurtigtaster. UDP-203 tilbyr et vell av innstillingsmuligheter, og er perfekt for deg som vil skvise best mulig bildekvalitet ut av ditt oppsett. En kompromissløs spiller, til kompromissløse brukere!
quote
[gallery ids="70700,70701" ]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.