Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: OnePlus 3T

En lynrask kineser

Samsung og Huawei kan godt begynne å skjelve i buksene.

Skrevet av / 10.05.17 - 17:50
OnePlus 3T
Mikael Hansen

Er du på jakt etter en ny smartmobil i phablet-størrelse, og synes at Samsungs Galaxy S-modeller og Google Pixel er litt for dyre, kan du med fordel vurdere et kinesisk alternativ. OnePlus er fortsatt forholdsvis nye på mobilmarkedet, men har i løpet av få år allerede fått seg et navn i en bransje som er preget av stor konkurranse.

Deres nyeste toppmodell, OnePlus 3T, ligner noe vi har sett før – og det har vi faktisk også. Modellen er en videreutviklet versjon av OnePlus 3, som kom i juni 2016. Den erstatter forgjengeren, som går ut av sortimentet. Spørsmålet er så om det er grunn til å oppgradere hvis du allerede har den forrige modellen?

T for Turbo

T-en i det nye modellnavnet står for turbo, og dekker først og fremst over en nyere og litt raskere Snapdragon-prosessor. På papiret er den 10 % raskere, men da begge telefonene har samme mengde RAM, er det ikke noe man merker stort til i praksis. Ikke misforstå, begge er lynraske. Også batteriet har blitt oppgradert, så du får nå 3400 mAh i stedet for 3000 som var i den første modellen. Det høres ikke mye ut, men er en forbedring på vel 12 %, og betyr at telefonen nå lettere klarer seg gjennom en hel dags moderat bruk.

Telefonen lades via USB-C-inngangen i bunnen, og kan via Dash charge-funksjonen lades til 60 % på under en time – ikke dårlig. Siste egentlige forskjell er frontkameraet, som har gått fra 8 til 16 Mp. Alt i alt forholdsvis beskjedne forbedringer.

Mer av det samme

Utover dette er de to modellene helt identiske, og kun en mørkere farge avslører at det er snakk om en ny telefon. Designen er pen og strømlinjeformet, og de myke avrundede hjørnene gjør den behagelig i hånden. Bare kameraet kan betegnes som en egentlig designbommert, da det stikker lovlig langt ut fra baksiden. Denne er av aluminium, og etterlater sammen med den store glasskjermen, et inntrykk av høy kvalitet. Spesielt er vi begeistret for den raske fingeravtrykkleseren, og spesielt meldingsknappen på venstre side, som har tre innstillingsmuligheter. Som hos forgjengeren sitter det en utrolig god skjerm i 3T. Den er som tidligere på 5,5 tommer, og er både lyssterk, skarp og fargerik. Størrelsen til tross er oppløsningen imidlertid bare Full HD, hvor dyrere modeller har rykket opp i QHD. Det sjenerer imidlertid ikke oss, da QHD sjelden er nødvendig på en så liten skjerm.

Nå med Nougat

Da 3T ble lansert, kjørte den fortsatt med Android Marshmallow, som sin forgjenger. Det ble endret på i januar, hvor det ble mulig å oppgradere til Nougat. I tillegg har OnePlus utstyrt mobilen med en nyere utgave av deres eget tilpassende grensesnitt OxygenOS 3.5, som gjør det lett og raskt å manøvrere seg rundt i telefonen. Det er pent og enkelt laget, uten å endre for mye på standardversjonen fra Google.

Når det gjelder lagringskapasitet, er mulighetene dessverre litt sparsommelige. OnePlus har tatt bort microSD-porten, noe som også var tilfellet på den forrige modellen. Du må derfor bestemme deg for om du kan nøye deg med 64 GB, eller om du skal investere i den større modellen med 128 GB. Det er omkring 300 kroner forskjell på de to, så vi anbefaler at du velger den store modellen. En ting som imidlertid vil glede noen, er muligheten til å bruke to SIM-kort.

Et ømt punkt

Et annet ankepunkt ved siden av minnet, er kameraet. Som vi har sett det før i denne prisklassen, er akkurat kameraet et av de områdene som skiller klinten fra hveten, og til slutt rettferdiggjør en høyere pris på de dyreste telefonene. Vi sier ikke dermed at kameraet i 3T er desidert dårlig, for det er det definitivt ikke, men det har sine begrensninger. Mobilen tar noen ganske hederlige bilder med fine detaljer og god fargegjengivelse – spesielt i HQ-modus. Presser vi telefonen og forsøker å ta bilder i dårlig lys, begynner 3T imidlertid å vise svakhetstegn. Den klarer rett og slett ikke å fange nok lys, og bildene ser derfor lett litt utvaskede ut. Også HDR-modusen er litt tvilsom, da det altfor lett kommer ghosting i bildet, med mindre du klarer å holde hånden helt i ro. Når alt kommer til alt, er det imidlertid bare snakk om småting, som ikke betyr så mye i det overordnede bilde.

Konklusjon

Med OnePlus 3T får du utrolig mye telefon for pengene, om du kan leve med et kamera som har noen problemer i dårlig lys, samt manglende mulighet for å oppgradere internminnet. Direkte sammenlignet med den forrige modellen uten ”T” er det imidlertid ikke mye å hente. Forskjellene på de to er rett og slett for små, og vi undrer oss derfor litt over hvorfor OnePlus overhodet har lansert 3T så kort tid etter den forrige modellen. I tillegg har prisen steget litt for mye, så 3T kan ikke markedsføres som high-end til budsjettpris, som var et av de viktigste salgsargumentene ved OnePlus 3. Når det er sagt, må vi likevel gi OnePlus ros for 3T, som er en både lekker og lynrask Android-smartmobil anno 2017. Den vil nok gi både Samsung og Huawei kamp til døren.

quote

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Spesielt når det gjelder 3D som for eksempel i spill, er OnePlus 3T lynrask.

Lyd & Bilde mener

OnePlus 3T er en nydelig telefon, som samtidig er lynrask og har en stor lekker skjerm. Kameraet har litt problemer i dårlig belysning, den mangler port til SD-kort, og prisen har steget litt for mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top