TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

NAD T 587

Kjapp rakker

NAD har et rykte å ta vare på, derfor bør deres første Blu-ray-spiller lyde bedre enn det meste.

forfatter
Publisert 24.05.09 - 22:00
L&B menerskew
pluss Godt utstyrt Lynrask God lydkvalitet
minus Blass bildekvalitet Ingen bildejusteringer Høy pris
Veil. pris 6998 Produktside
Spesifikasjoner
  • HDMI 1.3a, 1080p/24
  • Blu-ray-profil 1.1
  • USB-inngang

I hvert fall i denne prisklassen. NAD T 587 er ikke bare deres første egenkonstruerte Blu-ray-spiller, den føyer seg inn i rekken av stadig flere NAD-produkter som rykker opp i høyere prisklasse, på tross av at NAD tviholder på en design som skriver lavprisprofil. Ikke for det, mange av NADs mer påkostede produkter lyder virkelig godt, selv om kvalitetsinntrykket ikke alltid står i forhold til prisen.

NAD T 587 koster 7000 kroner og legger seg mellom Denons fremragende DVD-1800BD og avspilleren Denons DVD-2500BT i pris. Sistnevnte er sammen med Pioneer BDP-51FD og BDP-LX71 de beste Blu-ray-spillerne vi har testet under 15 000 kroner, så NAD-spilleren møter tøff konkurranse fra flere hold. NAD-spilleren er dessuten i godt selskap, med sin manglende støtte for intern dekoding av HD-lydformatet DTS-HD Master Audio eller DTS-HD, og mangler analoge multikanalutganger. Som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Men den har BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og en USB-inngang på fronten som man kan bruke til avspilling av stillbilder og MP3-filer via spilleren.

Bildekvalitet
Spilleren er kjapp som juling. Oppstart, navigering og scenevalg tar bare brøkdelen av tiden til for eksempel Denons DVD-1800BD. Den brukte knapt 20 sekunder på å tenne, laste opp filmen og vise bilde på skjermen når jeg testet med James Bond Casino Royale på Blu-ray.

Dessverre er bildekvaliteten mangelfull. Fargegjengivelsen er blass sammenlignet med Pioneer BDP-51FD, og NAD-spilleren er heller ikke like sylskarpt fokusert. Uansett om man velger 24 eller 50 fps i oppfriskningshastighet, hadde bildet en lei tendens til sjenerende hakking på vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Noe verken DVD-1800BD eller BDP-51FD har.

Støynivået legger stein til byrden på en spiller som absolutt burde levere bedre til prisen. Kontrast og sortnivået er bra, men vi har testet Sony- og Panasonic-spillere som gruser NAD T 587 på kontrastgraderinger, til halve prisen. Det er heller ikke mulig å rette på noe av dette i spillerens oppsettmeny.

Lydkvalitet
Da står det bedre til med lydkvaliteten. Fra HDMI låter musikk detaljert og tydelig fokusert. CD-avspilling via analogutgangene lyder friskt, rikt på detaljer og både gjennomsiktig og luftig. Riktig bra er det, men det skorter på fylden, noe som gir mange instrumenter litt lite klang i lydbildet. Og når bassen, som for øvrig er kontant kontrollert og stram, mangler snert og kraft, blir dette litt for snaut for de som håper på en god CD-spiller i kombinasjon med Blu-ray.

Sammenlignet med BDP-51FD mangler NAD-spilleren engasjementet på musikk, og vi mener også at DVD-1800BD er et mye bedre valg for de som vil ha god CD-lyd. For selv om NAD T 587 lyder overbevisende nok på grunn av sin presise detaljgjengivelse og tydelige fokus, mangler den fylden og dynamikken til selv billigere spillere.

Konklusjon
Prisen er NAD-spillerens akilleshæl. La gå at det finnes bedre bilde på DVD og Blu-ray for mindre penger, men at en NAD-spiller ikke skulle nå helt opp på lydkvalitet, hadde jeg ikke ventet. Spilleren er langt fra dårlig, faktisk er det riktig så god lyd fra særlig analogutgangene, og den har både USB-inngang og BD-Live som bonus, men til 7000 kroner kan man finne bedre spillere andre steder. Enten man vektlegger bilde- foran lydkvalitet, eller omvendt.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Følg Lyd & Bilde