Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

NAD T 587

Kjapp rakker

NAD har et rykte å ta vare på, derfor bør deres første Blu-ray-spiller lyde bedre enn det meste.
Lyd & Bilde mener
Godt utstyrt Lynrask God lydkvalitet
Blass bildekvalitet Ingen bildejusteringer Høy pris
Spesifikasjoner
  • HDMI 1.3a, 1080p/24
  • Blu-ray-profil 1.1
  • USB-inngang

I hvert fall i denne prisklassen. NAD T 587 er ikke bare deres første egenkonstruerte Blu-ray-spiller, den føyer seg inn i rekken av stadig flere NAD-produkter som rykker opp i høyere prisklasse, på tross av at NAD tviholder på en design som skriver lavprisprofil. Ikke for det, mange av NADs mer påkostede produkter lyder virkelig godt, selv om kvalitetsinntrykket ikke alltid står i forhold til prisen.

NAD T 587 koster 7000 kroner og legger seg mellom Denons fremragende DVD-1800BD og avspilleren Denons DVD-2500BT i pris. Sistnevnte er sammen med Pioneer BDP-51FD og BDP-LX71 de beste Blu-ray-spillerne vi har testet under 15 000 kroner, så NAD-spilleren møter tøff konkurranse fra flere hold. NAD-spilleren er dessuten i godt selskap, med sin manglende støtte for intern dekoding av HD-lydformatet DTS-HD Master Audio eller DTS-HD, og mangler analoge multikanalutganger. Som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Men den har BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og en USB-inngang på fronten som man kan bruke til avspilling av stillbilder og MP3-filer via spilleren.

Bildekvalitet
Spilleren er kjapp som juling. Oppstart, navigering og scenevalg tar bare brøkdelen av tiden til for eksempel Denons DVD-1800BD. Den brukte knapt 20 sekunder på å tenne, laste opp filmen og vise bilde på skjermen når jeg testet med James Bond Casino Royale på Blu-ray.

Dessverre er bildekvaliteten mangelfull. Fargegjengivelsen er blass sammenlignet med Pioneer BDP-51FD, og NAD-spilleren er heller ikke like sylskarpt fokusert. Uansett om man velger 24 eller 50 fps i oppfriskningshastighet, hadde bildet en lei tendens til sjenerende hakking på vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Noe verken DVD-1800BD eller BDP-51FD har.

Støynivået legger stein til byrden på en spiller som absolutt burde levere bedre til prisen. Kontrast og sortnivået er bra, men vi har testet Sony- og Panasonic-spillere som gruser NAD T 587 på kontrastgraderinger, til halve prisen. Det er heller ikke mulig å rette på noe av dette i spillerens oppsettmeny.

Annonse

Lydkvalitet
Da står det bedre til med lydkvaliteten. Fra HDMI låter musikk detaljert og tydelig fokusert. CD-avspilling via analogutgangene lyder friskt, rikt på detaljer og både gjennomsiktig og luftig. Riktig bra er det, men det skorter på fylden, noe som gir mange instrumenter litt lite klang i lydbildet. Og når bassen, som for øvrig er kontant kontrollert og stram, mangler snert og kraft, blir dette litt for snaut for de som håper på en god CD-spiller i kombinasjon med Blu-ray.

Sammenlignet med BDP-51FD mangler NAD-spilleren engasjementet på musikk, og vi mener også at DVD-1800BD er et mye bedre valg for de som vil ha god CD-lyd. For selv om NAD T 587 lyder overbevisende nok på grunn av sin presise detaljgjengivelse og tydelige fokus, mangler den fylden og dynamikken til selv billigere spillere.

Annonse

Konklusjon
Prisen er NAD-spillerens akilleshæl. La gå at det finnes bedre bilde på DVD og Blu-ray for mindre penger, men at en NAD-spiller ikke skulle nå helt opp på lydkvalitet, hadde jeg ikke ventet. Spilleren er langt fra dårlig, faktisk er det riktig så god lyd fra særlig analogutgangene, og den har både USB-inngang og BD-Live som bonus, men til 7000 kroner kan man finne bedre spillere andre steder. Enten man vektlegger bilde- foran lydkvalitet, eller omvendt.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.