: NAD T 587

Kjapp rakker

NAD har et rykte å ta vare på, derfor bør deres første Blu-ray-spiller lyde bedre enn det meste.

Lyd & Bilde mener

Godt utstyrt Lynrask God lydkvalitet
Blass bildekvalitet Ingen bildejusteringer Høy pris
 • HDMI 1.3a, 1080p/24
 • Blu-ray-profil 1.1
 • USB-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6998 kr

I hvert fall i denne prisklassen. NAD T 587 er ikke bare deres første egenkonstruerte Blu-ray-spiller, den føyer seg inn i rekken av stadig flere NAD-produkter som rykker opp i høyere prisklasse, på tross av at NAD tviholder på en design som skriver lavprisprofil. Ikke for det, mange av NADs mer påkostede produkter lyder virkelig godt, selv om kvalitetsinntrykket ikke alltid står i forhold til prisen.

NAD T 587 koster 7000 kroner og legger seg mellom Denons fremragende DVD-1800BD og avspilleren Denons DVD-2500BT i pris. Sistnevnte er sammen med Pioneer BDP-51FD og BDP-LX71 de beste Blu-ray-spillerne vi har testet under 15 000 kroner, så NAD-spilleren møter tøff konkurranse fra flere hold. NAD-spilleren er dessuten i godt selskap, med sin manglende støtte for intern dekoding av HD-lydformatet DTS-HD Master Audio eller DTS-HD, og mangler analoge multikanalutganger. Som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Men den har BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og en USB-inngang på fronten som man kan bruke til avspilling av stillbilder og MP3-filer via spilleren.

Bildekvalitet
Spilleren er kjapp som juling. Oppstart, navigering og scenevalg tar bare brøkdelen av tiden til for eksempel Denons DVD-1800BD. Den brukte knapt 20 sekunder på å tenne, laste opp filmen og vise bilde på skjermen når jeg testet med James Bond Casino Royale på Blu-ray.

Dessverre er bildekvaliteten mangelfull. Fargegjengivelsen er blass sammenlignet med Pioneer BDP-51FD, og NAD-spilleren er heller ikke like sylskarpt fokusert. Uansett om man velger 24 eller 50 fps i oppfriskningshastighet, hadde bildet en lei tendens til sjenerende hakking på vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Noe verken DVD-1800BD eller BDP-51FD har.

Støynivået legger stein til byrden på en spiller som absolutt burde levere bedre til prisen. Kontrast og sortnivået er bra, men vi har testet Sony- og Panasonic-spillere som gruser NAD T 587 på kontrastgraderinger, til halve prisen. Det er heller ikke mulig å rette på noe av dette i spillerens oppsettmeny.

Lydkvalitet
Da står det bedre til med lydkvaliteten. Fra HDMI låter musikk detaljert og tydelig fokusert. CD-avspilling via analogutgangene lyder friskt, rikt på detaljer og både gjennomsiktig og luftig. Riktig bra er det, men det skorter på fylden, noe som gir mange instrumenter litt lite klang i lydbildet. Og når bassen, som for øvrig er kontant kontrollert og stram, mangler snert og kraft, blir dette litt for snaut for de som håper på en god CD-spiller i kombinasjon med Blu-ray.

Sammenlignet med BDP-51FD mangler NAD-spilleren engasjementet på musikk, og vi mener også at DVD-1800BD er et mye bedre valg for de som vil ha god CD-lyd. For selv om NAD T 587 lyder overbevisende nok på grunn av sin presise detaljgjengivelse og tydelige fokus, mangler den fylden og dynamikken til selv billigere spillere.

Konklusjon
Prisen er NAD-spillerens akilleshæl. La gå at det finnes bedre bilde på DVD og Blu-ray for mindre penger, men at en NAD-spiller ikke skulle nå helt opp på lydkvalitet, hadde jeg ikke ventet. Spilleren er langt fra dårlig, faktisk er det riktig så god lyd fra særlig analogutgangene, og den har både USB-inngang og BD-Live som bonus, men til 7000 kroner kan man finne bedre spillere andre steder. Enten man vektlegger bilde- foran lydkvalitet, eller omvendt.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.