data-srcset
NAD T 587

Kjapp rakker

NAD har et rykte å ta vare på, derfor bør deres første Blu-ray-spiller lyde bedre enn det meste.

Godt utstyrt Lynrask God lydkvalitet
Blass bildekvalitet Ingen bildejusteringer Høy pris

I hvert fall i denne prisklassen. NAD T 587 er ikke bare deres første egenkonstruerte Blu-ray-spiller, den føyer seg inn i rekken av stadig flere NAD-produkter som rykker opp i høyere prisklasse, på tross av at NAD tviholder på en design som skriver lavprisprofil. Ikke for det, mange av NADs mer påkostede produkter lyder virkelig godt, selv om kvalitetsinntrykket ikke alltid står i forhold til prisen.

NAD T 587 koster 7000 kroner og legger seg mellom Denons fremragende DVD-1800BD og avspilleren Denons DVD-2500BT i pris. Sistnevnte er sammen med Pioneer BDP-51FD og BDP-LX71 de beste Blu-ray-spillerne vi har testet under 15 000 kroner, så NAD-spilleren møter tøff konkurranse fra flere hold. NAD-spilleren er dessuten i godt selskap, med sin manglende støtte for intern dekoding av HD-lydformatet DTS-HD Master Audio eller DTS-HD, og mangler analoge multikanalutganger. Som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Men den har BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og en USB-inngang på fronten som man kan bruke til avspilling av stillbilder og MP3-filer via spilleren.

Bildekvalitet
Spilleren er kjapp som juling. Oppstart, navigering og scenevalg tar bare brøkdelen av tiden til for eksempel Denons DVD-1800BD. Den brukte knapt 20 sekunder på å tenne, laste opp filmen og vise bilde på skjermen når jeg testet med James Bond Casino Royale på Blu-ray.

Dessverre er bildekvaliteten mangelfull. Fargegjengivelsen er blass sammenlignet med Pioneer BDP-51FD, og NAD-spilleren er heller ikke like sylskarpt fokusert. Uansett om man velger 24 eller 50 fps i oppfriskningshastighet, hadde bildet en lei tendens til sjenerende hakking på vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Noe verken DVD-1800BD eller BDP-51FD har.

Støynivået legger stein til byrden på en spiller som absolutt burde levere bedre til prisen. Kontrast og sortnivået er bra, men vi har testet Sony- og Panasonic-spillere som gruser NAD T 587 på kontrastgraderinger, til halve prisen. Det er heller ikke mulig å rette på noe av dette i spillerens oppsettmeny.

Lydkvalitet
Da står det bedre til med lydkvaliteten. Fra HDMI låter musikk detaljert og tydelig fokusert. CD-avspilling via analogutgangene lyder friskt, rikt på detaljer og både gjennomsiktig og luftig. Riktig bra er det, men det skorter på fylden, noe som gir mange instrumenter litt lite klang i lydbildet. Og når bassen, som for øvrig er kontant kontrollert og stram, mangler snert og kraft, blir dette litt for snaut for de som håper på en god CD-spiller i kombinasjon med Blu-ray.

Sammenlignet med BDP-51FD mangler NAD-spilleren engasjementet på musikk, og vi mener også at DVD-1800BD er et mye bedre valg for de som vil ha god CD-lyd. For selv om NAD T 587 lyder overbevisende nok på grunn av sin presise detaljgjengivelse og tydelige fokus, mangler den fylden og dynamikken til selv billigere spillere.

annonse

Konklusjon
Prisen er NAD-spillerens akilleshæl. La gå at det finnes bedre bilde på DVD og Blu-ray for mindre penger, men at en NAD-spiller ikke skulle nå helt opp på lydkvalitet, hadde jeg ikke ventet. Spilleren er langt fra dårlig, faktisk er det riktig så god lyd fra særlig analogutgangene, og den har både USB-inngang og BD-Live som bonus, men til 7000 kroner kan man finne bedre spillere andre steder. Enten man vektlegger bilde- foran lydkvalitet, eller omvendt.

annonse

Fakta

 • HDMI 1.3a, 1080p/24
 • Blu-ray-profil 1.1
 • USB-inngang

Pris

6998 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til NAD T 587

  (Foto: Produsenten)

  Kremen av kinokvalitet

  4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Hvis du vil se favorittfilmene dine i absolutt beste kvalitet, kommer du ikke utenom en 4K Blu-ray spiller som UBP-X800 fra Sony.

  (Foto: Produsenten)

  For de kresne, men prisbevisste filmentusiastene er Panasonics nye UHD Blu-ray spiller det soleklare valget.

  (Foto: Produsenten)

  Ultra HD Blu-ray er endelig en realitet, og vi har testet de mest aktuelle spillerne på markedet, fra billig til dyrt.

   data-srcset

  Pioneer slår et slag for fysiske formater med en absolutt panservogn av en Blu-ray spiller!

   data-srcset

  Den beste bildeviseren har fått en ekstra Darbee-twist. Og lydsiden er (meget) bedre enn du tror.

   data-srcset

  Både Philips og Cambridge lover topp bilde- og lydkvalitet takket være det siste innen video og lydprosessering om bord.

   data-srcset

  Oppos nye Blu-ray spiller BDP-103 er den beste Blu-ray spilleren vi har testet!

   data-srcset

  Har du en eldre TV du er fornøyd med, men vil gjerne ta del i den nye smartrevolusjonen? Her er et tips: Kjøp en Blu-ray spiller med de samme finessene som TV-apparatene!

   data-srcset

  Dette er sannsynligvis den aller siste diskspilleren du trenger.

   data-srcset

  Gigantiske TV-er og fete lydanlegg er lite verdt uten en videokilde: Her er de beste Blu-ray spillerne akkurat nå!

  Du behøver ikke lenger betale en formue for en god Blu-ray spiller. Årets nye Blu-ray spillerne er blitt billigere, vesentlig raskere, og nå har de dessuten fått støtte for de nye 3D-filmene. Vi har tatt en gjennomgang av de viktigste modellene.