TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony SmartBand SWR10

Smartband ser deg

Sony SmartBand gir deg mer informasjon om deg selv og din egen hverdag enn noe annet smartarmbånd.

forfatter
Publisert 10.06.14 - 11:40
L&B mener
Har flere funksjoner og gir et mer komplett bilde av brukerens hverdag enn noe annet smart armbånd vi har bestet. Og er dessuten vanntett.
Støtter kun Android, ikke iPhone, og kun den aller nyeste Android-versjonen KitKat.
Spesifikasjoner
  • Støtter Android 4.4 KitKat
  • Mål: 40,7 x 15,3 x 7,8 mm (hovedenhet), 214/250 mm (lengde armbånd)
  • Trådløs og batteri: Bluetooth 4.0, NFC, Lithium Polymer, 5 dagers levetid

I oppbygning minner Sony SmartBand en hel del om Fitbit Flex som vi testet i mai. Med i pakken følger to armbånd, et lite og et stort, samt hovedenheten som er selve ”hjernen” i produktet. Hovedenheten er IP58-klassifisert og dermed vanntett. Den plasseres i et eget hulrom i armbåndet, som også innebærer at man kan skifte ut selve armbåndet ved behov, fordi all teknologi sitter i hovedenheten. Sony planlegger også å samarbeide med andre firmaer om å fremstille nye armbånd i ulike design. I likhet med de fleste andre smarte armbånd registrerer Sony SmartBand brukerens bevegelser, men selve intelligensen ligger i brukerens smartmobil – i form av appen SmartBand, som holder styr på armbåndets innstillinger, og Lifelog som overvåker og loggfører dine bevegelser.

2_SmartBand

Apper og funksjoner
Sony SmartBand har flere funksjoner enn noe annet smart armbånd vi har testet. Via SmartBand-appen kan man stille inn søvnovervåking, og såkalt smartvekking som sørger for å vekke brukeren når man slumrer (altså befinner seg i sin REM-søvnfase). Man kan også stille inn armbåndet  til å vibrere når noen ringer, eller man mottar beskjeder på mobilen. Sist, men ikke minst kan man styre bestemte funksjoner i andre apper. For eksempel kan man starte og stoppe avspilling av musikk, samt gå frem eller tilbake i spillelisten, eller styre lukkeren i mobilens kamera-app på en avstand på opp til ti meter.

Screenshot_2014-04-29-03-18-00

Når det gjelder selv-overvåkingen i Lifelog-appen er mulighetene meget omfattende. Øverst i app-vinduet er det en grafisk tidslinje som viser alle de begivenhetene som appen registrerer time for time. Her kan man således se når man har snakket i telefon og med hvem, når og hvor man har tatt et bilde, og hvilken musikk man har lyttet til. I den nederste halvdelen av app-vinduet kan man velge mellom et kart og en visning av tellerne til alle appene. På kartet kan man se hvor man har vært når, mens tellervisningen gir et overblikk over antall skritt, antall forbrente kalorier, antall aktive timer, antall timer man har sovet osv.

De mange funksjonene ser ikke bare bra på papiret, de virker faktisk også i praksis. I virkeligheten er det litt skremmende at man kan få samlet så mye informasjon om seg selv – man kan godt bli bekymret for privatlivets fred og den slags hvis man for eksempel skulle miste sitt SmartBand, men all informasjon er knyttet til den konto man bruker for å logge seg inn i de respektive appene, uttaler Sony, så andre personer kan angivelig ikke få tilgang til informasjonene selv om de får fatt i hovedenheten.

01_SmartBand_Black

Konklusjon
Sony SmartBand er det beste smart-armbåndet vi har testet hittil. Idéen med å ha en hovedenhet adskilt fra selve armbåndet er god, spesielt da vi regner med å se flere nye design fra Sony og andre partnere i fremtiden. Men aller mest imponert er vi over alle de nyttige funksjonene: Smartband kombinerer opplysninger om fysisk aktivitet med annen informasjon fra mobilen, og gir deg et komplett overblikk over dagens hendelser. Eneste strek i regningen er at Sony SmartBand bare støtter Android, ikke iPhone, og man må til og med være i besittelse av en smartmobil med den aller nyeste Android-versjon.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend