TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Huawei P9

Ambisiøs kameramobil

Huawei P9 er en kvalitetsmobil med innovativ kameraløsning, men har kompromisser på andre områder.

Av / 18.04.16 - 14:15
Huawei P9

Til tross for at Huawei lenge har produsert kvalitetsmobiler, har de fortsatt problemer med stempelet som budsjettmerke. Deres siste toppmodell P8 likte vi godt, og belønnet den med Beste kjøp i vår store sammenstilling av siste års mobiler. Nå er det på tide med oppfølgeren, og man har jobbet hardt med å gi den et skimmer av premiummobil. Man har derfor, noe overraskende, slått seg sammen med luksuskameraprodusenten Leica for sin kameraløsning.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Huawei)

Utseende og konstruksjon

Som sin forgjenger har den et chassis av helmetall, med et rent og pent utseende som minner om premiummobilene. De har dessuten lykkes med å gjøre den veldig tynn og lett, sammenlignet med konkurrentene. Det gjør imidlertid at metallet ikke føles like solid som på for eksempel HTC. Knappene sitter bra plassert, og føles pålitelige. P9 har også fått en fingeravtrykkleser på baksiden som raskt låser opp mobilen.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Huawei)

Skjerm

Det området hvor man tydeligst merker at den ikke helt er med og slåss i toppen, er skjermen. Den har faktisk tatt et forsiktig steg oppover i størrelse med sine 5,2 tommer, men til tross for dette beholder den sin standard HD-oppløsing. Dette mens konkurrentene konkurrerer om den høyeste oppløsningen og har OLED-skjermer. Men den er likevel tilstrekkelig skarp, og har en tilfredsstillende lysstyrke. Hyggelig nok kan man stille den inn til ønsket fargetemperatur.

Annonse
(Foto: Tillverkare)
(Foto: Huawei)

Kamera

Det som virkelig får P9 til å skille seg ut fra mengden, er de doble kameralinsene på baksiden, og ikke minst den fremtredende Leica-logoen. Den ene optikken fungerer på normal måte, mens den andre skyter i monokrom modus. Dels kan de to linsene brukes for bedre fokus, dels kan de to bildene settes sammen for bedre detaljer og mindre støy. Grensesnittet er hentet fra Leica-kameraer, og byr blant annet på full manuell kontroll over innstilligene.

OPX_001-Black_Left_02 Grei gjenåpning OnePlusXmatch
<
>
(Foto: Produsenten)
The X-Files_6 The X-Files_4 The X-Files_3 The X-Files_1x
<
>
(Foto: Produsenten)

Samarbeidet har definitivt tatt bildekvaliteten et stort steg fremover, og er nå ikke bare deres beste kamera noensinne, men i klasse i med de beste konkurrentene. Men alt er ikke i toppklasse. Man har nemlig mindre blender og sensorpunkter enn Galaxy S7. Det innebærer at det ikke helt kan leve opp til løftene om prestasjon i dårlig lys. Det har dessuten noen ganger problemer med etterbehandlingen i programvaren. Men det oppveies mye av alle kreative muligheter, som bokeh.

 

Les også vår forhåndstitt på Huawei P9.

 

Lyd

Mange av konkurrentene har i det siste satset hardt på lyd, med forbedrede lydkretser og sertifiseringer for høyoppløst lyd. Det er fortsatt et område hvor Huawei ligger litt etter. Man har en standardhøyttaler som man ikke gjerne bruker for å lytte på musikk, selv om den duger bra til hverdags. Med hodetelefoner låter den helt ok, selv om vi som vanlig anbefaler at man bruker noe bedre enn de øreproppene som følger med.

 

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Lyd & Bilde)

Bruk

Huawei er en av de som fortsatt kjører med sitt eget grensesnitt, på godt og vondt. På den ene siden innebærer det at man kan innføre egne funksjoner, på den andre siden innebærer det at man ikke får Android-oppdateringer like raskt. Om man liker at alle appene ligger på hjemskjermene, som på iPhone, eller ikke, er nok en smakssak. Som hos forgjengerne finnes det finesser som å kunne tegne symboler på skjermen med knoken for raskt å kunne starte funksjoner.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lyd & Bilde)

Ytelse

Der de fleste konkurrentene i dag kjører med Qualcomms Snapdragon prosessor, bruker Huawei i stedet sin egen Kirin. På papiret har den siste teknikken, men i realiteten sleper den litt etter ytelsesmessig. Testprogrammene avslører at den ligger ca. 20 % etter toppmodellene, mens grafikken er ca. 40 % langsommere. Det er riktignok fullt ut tilstrekkelig for de aller fleste, med en ytelse som ligger omkring på nivå med forrige generasjons Snapdragon. Batteriets kapasitet lover godt, men holder i praksis til en dags bruk, ikke mer. Imidlertid lader den raskt, takket være USB-C-tilkoblingen.

Huawei benchmarks

(Foto: Tillverkare)

Konklusjon

Huaweis nye toppmodell imponerer riktignok på områder som byggekvalitet, tynnhet og funksjoner. Men vi kan ikke unngå å føle oss litt skuffet. Skjermen er middelmådig, og ytelsen er i klasse med konkurrentenes forrige generasjon. Kameraet presterer kanskje ikke best av alle på markedet i alle innstillinger, men kompenserer for dette med kreative muligheter. Vil man ikke bruke en formue på en mobil, men likevel ha et kamera i toppklasse, kan man derfor likevel kjøpe Huawei P9.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?

Massiv oppgradering av Pixel Watch

Fremragende programvare i OK telefon

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest nettbrett for pengene

En Ultra-klokke med få mangler

Flaggskipambisjoner til fornuftig pris