TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

test Sony Xperia XZ2

En slanket sportsbil

Med slankere og mykere linjer sammen med en strålende ytelse er XZ2 Xperias sportsmodell.

forfatter
Publisert 25.05.18 - 12:49
L&B menerskew
pluss Flott ny avrundet design. Mindre kanter og større skjerm. Et ytelsesmonster.
minus Ingen hodetelefonkontakt. Glatt bakside. Bilder tatt i mørket er ikke i toppklasse.
Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 8.0 Skjerm: 5,7” IPS 2160 x 1080 (428 ppi) Prosessor: 2,7/1,7 GHz octacore Snapdragon 845 Minne: 4 GB / 64 GB + 400 GB micro SD Kamera: 19 Mp 25 mm F2.0 + 5 Mp 23 mm F2.2 Trådløst: 4G LTE, Wifi ac, BT 5.0, NFC Mål/vekt: 153 x 72 x 11,1 mm/198 gram Batteri: 3180 mAh, hurtiglading, trådløs lading Web: sonymobile.com
Veil. pris 8000 Produktside

Fjorårets Xperia XZ1 var en mer moderat versjon av den helt vanvittige Xperia XZ Premium, med en mer normal stor skjerm uten 4K og et nettere format. XZ2 er på sett og vis et smart kompromiss, med en større skjerm og flere billedpunkter, uten å gå til ytterligheter. Men fremfor alt har Xperia endelig fått en designoppdatering. Borte er det firkantede og skarpe, i stedet er det bølgende former og en myk avrunding. Og endelig har kantene krympet.

Skjermstørrelsen har gått opp til hele 5,7 tommer, noe som på papiret gir en større skjerm enn på XZ Premium. Men da den er langsmal, er bredden enda mindre. Det spiller en rolle når man ser på film. Filmene ser imidlertid fantastiske ut, takket være Sonys bildeforbedring som konverterer SDR til ”nesten HDR”. Sony fortsetter å satse på lyd. De nye høyttalerne klarer høyere volum, med et større omfang og bedre dynamikk. De støtter også Hi-Res Audio via hodetelefoner med ledning, men dessverre har Sony tatt bort hodetelefonkontakten.

Kamera

Ved første blikk ser det ut som om det ikke har hendt mye med kameraet siden sist. Det var i og for seg ikke dårlig, med sin super-slowmotion-innspilling. Men under skallet har det skjedd forbedringer, med en ny bildebehandlingsprosessor. Dermed kan man nå filme i HDR, noe som er unikt. Man kan også filme i 960 fps i full 1080-oppløsning, imidlertid over kortere tid. Man kan også 3D-skanne seg selv med selfie-kameraet, i stedet for at en assistent må gå rundt deg med hovedkameraet.

Nå kan man 3D-skanne seg selv med selfiekameraet.

 

Den nye bildebearbeidelsen gir en klar forskjell mot tidligere modeller. Spesielt imponerer HDR-modusen hvor man får bedre eksponering enn med Galaxy S8, og mer korrekt hvitbalanse enn med iPhone X. Det viser seg også med vår Xrite-testkart, hvor vi nå får helt korrekt fargegjengivelse. Ved matfotografering gir imidlertid den automatiske matmodusen altfor overdrevne farger. I dårlig lys har kameraet litt vanskelig for å fokusere, men det er lite støy og livfulle farger.

(Foto: Produsenten)

 

Konklusjon

Borte er de store og kantete Xperia-modellene; nå får vi myke former og tynne skjermkanter. Dermed klemmer Sony inn en større skjerm med mindre yttermål. Den glatte baksiden er pen, men får mobilen til å skli på bordet. Kameraet tar bedre bilder, med korrekt eksponering og fargegjengivelse. XZ2 er dessuten først ute med å filme i HDR. Selv lyden har blitt bedre, med høyere kvalitet på høyttalerne. Har man hodetelefoner med ledning, må man imidlertid bruke en adapter. Det som imponerer mest, er imidlertid mobilens vanvittige ytelse som springer i sirkler rundt det meste på markedet. Xperia XZ2 er en opplagt oppgradering for Sony-fans.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Huawei P20 Pro

Den nye kamerakongen

Huawei skyter med skarpt, og feier konkurrentene av banen.

Det absolutt beste kameraet i en telefon til dags dato. Lynrask ansiktsgjenkjennelse, meget godt batteri, stor og flott skjerm.
Ingen port til SD-kort. Fet og glatt bakside. Ingen trådløs lading.

Samsung Galaxy S9+

Den beste Galaxy til nå

Samsung øker sikkert farten, uten spesielt mye rusk i maskineriet.

Beste allround-mobil med Android akkurat nå. Enestående kamera og lynrask maskinvare.
Ikke det beste batteriet. Ansiktsgjenkjenningen er langsom og unøyaktig.

Nokia 8 Sirocco

Nokia med i kampen igjen

Sirocco er snublende nær å være en vinner, men har blitt forbigått på målstreken.

Velbygd og føles luksuriøs. Utmerkede ytelser. Tar fine bilder under de fleste forhold.
Ikke nyeste prosessor. Ingen optisk bildestabilisering.

Asus Zenfone 5 (ZE620KL)

Toppkvalitet til bunnpris

Asus leverer det meste man kan ønske til en meget attraktiv prislapp.

Godkjent ansiktsgjenkjenning. Overraskende bra ytelse. Tar utmerkede bilder under de fleste forhold.
Designen er veldig lik iPhone. Ingen trådløs lading.

Apple iPhone X

X-tremt imponerende iPhone

Apple er tilbake på tronen med den første iPhone på årevis som føles revolusjonerende.

Ansiktsgjenkjenning som faktisk fungerer. Strålende skjerm og utmerket kamera. Fin å bruke uten hjemknapp.
Meget svett prislapp.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Bra innstegsmodell En smartklokke for barn, som også er en mobiltelefon. Skreddersydd til å passe både barnets og foreldrenes behov.
Apple lanserer ny streamingtjeneste Den nye tjenesten har fokus på klassisk musikk.
3D er tilbake! Selv om kalenderen viser 2023 og ikke 2010, prøver det kinesiske selskapet ZTE seg på et nytt nettbrett med brillefri 3D-skjerm.
Løpere får Amoled-teknologi De nyeste modellene i Forerunner-serien, treningsklokkene Forerunner 265 og Forerunner 965, er utviklet av løpere, for løpere. Og nå ser det ut til at løpere er sultne på Amoled-teknologi.
Hva skjedde egentlig med Huawei? Med stilige nye produkter og den største standen av alle på mobilmessen i Barcelona, viste den kinesiske mobilgiganten muskler.
Følg Lyd & Bilde