TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: 5 fitness-gadgets

Sett tall på hverdagen

I en travel hverdag legger du ikke merke til om du tar dine daglige 10 000 skritt eller får nok søvn. Her kan en av de smarte fitness-trackerne hjelpe deg.

Av / 28.02.17 - 08:01
5 fitness-gadgets

De er kanskje primært tiltenkt dem som trener aktivt, men fitness-trackerne kan med sine allsidige egenskaper brukes til mange formål. Savner du motivasjon til å komme opp av sofaen, eller har du allerede god kontroll på den daglige mosjonen, og bare trenger en detaljert oversikt over dine utskeielser, vil du være i målgruppen for en fitness-tracker. Om du trenger en helt enkel tracker eller en moderne, smart klokke med tracking-egenskaper, avhenger av behovet ditt. Med de siste års utvikling innenfor smartklokker, er de også begynt å bli seriøse konkurrenter til de rene trackerne, selv om prisen naturligvis fortsatt er i en annen liga. En fitness-tracker koster i gjennomsnitt litt over 1000 kroner, mens en smart klokke raskt kommer opp i tre ganger så mye.

Hva har de felles?
Felles for begge produktkategoriene er at de alle har innebygde pulsmålere, kan være skrittellere, og registrere søvnmønsteret ditt. Noen har i tillegg innebygget GPS og lagringsplass, noe som betyr at du kan kutte forbindelsen til smartmobilen, som det likevel sjelden er plass til når du trener. Markedet er stort, og det er mye å velge mellom. Det er derfor viktig at du finner ut akkurat hva du har bruk for. Er det viktig at trackeren bare holder lenge på strømmen og bare diskret samler inn data, bør du se helt bort fra klokkene. Vil du til gjengjeld gjerne ha de ekstra smarte funksjoner som klokkene kan tilby, bør du vurdere å investere litt ekstra. Felles for alle testmodellene er at de egner seg til vanlig 24/7 tracking av både aktivitetsmønster og spesiell trening.

Slik testet vi
Hver tracker/smartklokke er blitt paret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive appene er lastet ned og brukt i testperioden. Alle klokkene har blitt båret på henholdsvis høyre eller venstre arm en ukes tid for å danne seg et representativt bilde av deres respektive egenskaper. Det har da blitt tydelig hvor ofte de måtte lades, og hvor gode de har vært til å samle inn data under rolige forhold samt ved besøk i det lokale treningssenteret.

Fitbit Charge 2

Nesten perfekt

God programvare og lett navigering gjør Charge 2 til en vinner.

Charge 2 har et godt display, og kan vise en mengde nyttig informasjon. Trackeren er lett å betjene, og den medfølgende appen er god og oversiktlig.
Det er ergerlig at Charge 2 ikke er vanntett, og derfor ikke kan tas med i dusjen eller i bassenget. SMS-er vises på den smale siden av displayet, og er derfor vanskelige å lese.
Les hele testen

Polar M600

En Android-klokke i forkledning

Polar trekker på erfaringen, og legger en smartklokke med i pakken.

Polar M600 er tro mot sin historie, og vet godt hvordan en fitness-tracker skal skrus sammen. Smartklokke-funksjonene må her ses på som en gledelig bonus.
Designen er kjedelig, og ladeledningen altfor kort. Batteriet går for raskt tomt for strøm.
Les hele testen

TomTom Touch

Lykken er en fettmåler

TomTom Touch skiller seg ut med fettmåling, men snubler på målstreken.

Måling av fettprosent er en unik funksjon som TomTom er alene om. Passformen er god, og takket være IPX7-sertifiseringen trenger du ikke å ta den av før du går i dusjen etter løpeturen.
Batteriet går raskt tom for strøm. Det er irriterende at displayet ikke kan vise alle målingene direkte på enheten, og at det som vises, er motsatt av den øvrige teksten.
Les hele testen

Samsung Gear Fit 2

Rimelig smartklokke

Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mer klokke enn datainnsamler.

Gear Fit 2 er et godt alternativ til dyrere smartklokker. Spesielt AMOLED-skjermen er flott, og du får alt i alt en del for pengene.
Fordi klokken ikke har innebygget lysmåler, er intensiteten alltid skrudd helt opp når du vrir på håndleddet. Det er litt synd.
Les hele testen

Apple Watch Nike+

Gammel vin på nye flasker

Re-branding trenger ikke å være dårlig så lenge det gjøres ordentlig.

Displayet er stort og tydelig, og den innebygde Nike+ Run Club fungerer meget bra. Den spesielle Nike-remmen leder effektivt svetten vekk fra håndleddet.
GPS-en sluker mye strøm, noe det i forveien bare finnes i begrensede mengder. Det ville vært flott om remmene kunne kjøpes separat, og ikke krevde kjøp av en helt ny klokke.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?

Massiv oppgradering av Pixel Watch

Fremragende programvare i OK telefon

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest nettbrett for pengene