Lydplanker med Blu-ray innebygget

Alt i ett med Blu-ray

Den enkleste måten å bedre lyden fra flatskjermen på, er ved hjelp av en lydplanke. Nå med innebygd Blu-ray-spiller!

Vi er bortskjemte med at tv-ene stadig blir tynnere og med bedre bildekvalitet. Det er én ting som imidlertid lider av dette, nemlig lydkvaliteten. Tynnere skjerm betyr mindre indre volum for de innebygde høyttalerne å generere lyd fra. Resultatet er pistrete og flisete lydkvalitet som gir mindre gode tv-opplevelser, og som egner seg heller dårlig til film.
Vi konkluderte i novemberutgaven i fjor med at de såkalte lydplankene er den enkleste veien til mye bedre tv-lyd, og de beste av disse gir dessuten gode filmopplevelser. En lydplanke, eller en lydprojektor om du vil, vil si at én eneste høyttaler gjengir lyden, takket være mange høyttalerelementer som gjengir alle kanaler og projiserer lyden på en sånn måte at det i beste fall føles som ekte surroundlyd. All nødvendig forsterkning og prosessering er innebygd i lydplanken.
Fordi lydplankene er ment å være en enkel oppgradering av tv-lyden, er som regel ikke HD-lyd prioritert, og de fleste plankene har derfor verken HDMI-inngang eller multikanals analoginngang. De dekoder i stedet lyden via en optisk eller koaksial digitalinngang som kun støtter de komprimerte DVD-formatene Dolby Digital og DTS, i tillegg til vanlig stereo CD-lyd (PCM).

Med Blu-ray
De fleste lydplanker trenger en avspiller i tillegg, i form av en DVD- eller Blu-ray-spiller. Nå har imidlertid produsentene, deriblant Samsung og Philips, funnet ut at det kan være lurt å integrere en Blu-ray-spiller i lydplanken. Dermed har man et ekte alt-i-ett-anlegg i én boks pluss en ekstra basshøyttaler (subwoofer). Det eneste som trengs av kabling er en HDMI-kabel fra lydplanken til tv-en, og i Philips’ tilfelle en kabel fra lydplanken til basshøyttaleren.
 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Samsung HT-BD8200

Allrounderen

Samsungs lydplanke er slank, men varter opp med fyldig lyd som dessuten fungerer greit på musikk.

Balansert lyd Trådløs sub Bra bilde
Litt lite kraft Litt tam diskant Dårlig surround-illusjon

Philips HTS8160B

Følelsen av surround

Philips’ lydplanke gir en følelse av ekte surround. Det går dessuten kjapt å manøvrere seg gjennom Blu-ray-disken.

God surround-illusjon Klare dialoger Høylydt Bra bilde
Slank mellomtone Ikke justerbar sub

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.