Hvordan klarer man som produsent å finne på nye navn til alle modellene? Logitech har funnet en enkel måte når det gjelder den profesjonelle serien, som er utviklet til og i samarbeid med profesjonelle gamere. Her heter alle produktene nemlig det samme: PRO!
Mens konsistensen er på topp, kan det være litt vanskelig å skille modellene fra hverandre. Jeg har gjennom årene hatt tre eller fire headsets som alle het Logitech Pro, mellom hendene – og i tillegg flere mus og tastaturer med samme navn. Men Logitech Pro X2 Lightspeed er i hvert fall en direkte arvtaker til Logitech Pro X Lightspeed, som vi testet i 2021.
Og som på alle medlemmene av PRO-serien er designen skåret inn til benet, og passformen er mindre avslappet makelig enn på de andre deltakerne. Man skal jo helst ikke døse av midt i finalekampen!
Kontrollerne er få og praktiske: en skyveknapp til å slå på og av, en skruknapp til lysstyrke, og trykknapper til mikrofonavbryter og Bluetooth. Sistnevnte er en ny feature på det ellers så nøkterne headsettet som viser at mobilgaming blir tatt på alvor.
Allsidig tilkobling
Til seriøs gaming brukes naturligvis Logitechs egen forsinkelsesfrie 2,4 GHz-standard. Vil man ha det på den gammeldagse måten (eller spiller man på en plattform uten USB), kan man også koble til en analog 3,5 mm minijackkabel. USB-adapteren til trådløs forbindelse har dessuten en minijack-inngang. Toppoeng til Logitech for allsidige tilkoblingsmuligheter!
Den lange myke USB-kabelen er imidlertid bare beregnet til lading. Ikke som digital lydforbindelse. Den korte svanehalsmikrofonen er avtakbar, og har en vindhette av skumgummi.
Det følger med en oppbevaringsveske som faktisk er god nok til å tilføre verdi. Det myke, skumaktige stoffet er et par millimeter tykt, og yter en viss beskyttelse under transport.
Enkel programvare
Styreprogramvaren Logitech G Hub er ikke absolutt nødvendig, men den gir adgang til virtuell 7.1 surroundlyd med DTS Headphone:X. Tidligere versjoner tilbød også en EQ-funksjon, men den er fjernet. Det er nesten litt for enkelt.
Funksjonell lyd
Det er nå strengt tatt ikke noe å bruke den manglende EQ-en til, for lyden sitter rett i øret. Bassen er passende fyldig. Mellomtonegjengivelsen er ren og presis, og den demonstrerer hvorfor man må betale nesten dobbelt så mye for Logitech-settet som for HyperX. Diskanten gjør ikke noe vesen av seg, men lyden er på ingen måte mørk eller ullen.
Konklusjon
Logitech Pro X 2 Lightspeed er skapt til å være et profesjonelt verktøy uten overflødig pynt. Og det har lyktes. Byggekvaliteten virker solid, og de få kontrollene er velvalgte og tydelige. Tilføyelsen av Bluetooth er et ekstra pluss. Programvaren er så enkel at det egentlig ikke er noen grunn til å bruke plass og CPU-ressurser for å installere den.
Også i denne testen:
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Avslappet stil
Lyden er glimrende – og programvaren også.
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Praktisk i bruk
Semiprofesjonelt headset uten pynt – men med masser av velvalgte features.
HyperX Cloud III Wireless
Enkelt, men tilstrekkelig
HyperX Cloud III Wireless 7.1 ligner sine forgjengere, men er blitt litt blidere med årene.
Turtle Beach Stealth Pro
Luksusklasse til luksuspris
Turtle Beach Stealth Pro er i en annen klasse enn konkurrentene. Også prismessig.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser