: Lightpanels LP-Micro

Og det ble lys...

Videofotografer bruker ikke blits. Permanent lys er det eneste som gjelder, og det kan ha sine fordeler for fotografer også.

Store lamper gir mye lys, men de blir varme og bruker mye strøm. Med lysdioder kan lampene krympes, strømforbruket synker og man har konstant fargetemperatur uansett lysstyrke. Halogenlampene er fremdeles best for maksimal rekkevidde, men små LED-lamper er langt mer praktisk.

Dagslys
Litepanels lager videolamper og studiobelysning for kringkasting og fotostudioer, med små LED-lamper tett i tett på selv de minste lampene. LP-Micro er deres aller minste LED-lampe, og har 48 små lysdioder med daglystemperatur på 5600 kelvin, og kan bruke fargefilter (3200K) for å kompensere for fargestikk fra lysrør eller legge fargeeffekter på motivet. Det følger med et diffusjonsfilter, et oransje og et 3200K-filter, som passer i den vippbare filterholderen. Den lille LP-Micro kan brukes både på et HD-videokamera, speilreflekser og kompakter med blitssko.

Lang levetid
Lysdiodene drives av fire alkaliske AA-batterier som gir cirka halvannen times driftstid, men med lithium-batterier kan driftstiden økes til opptil 8 timer. Oppladbare batterier kan også brukes, og den kan kobles til en 5–12 V strømforsyning hvis man trenger enda lengre driftstid. Lampen blir ikke varm, lyset flimrer ikke og den sprer lyset svært jevnt fra sentrum til kantene. Siden det er lysdioder og ikke lyspærer, tåler den mye mer juling uten at pærer ryker, og levetiden på lysdioder er mange ganger lengre enn lyspærer. Hele 40 000 timer.

Bløtt lys
En LP-Micro er kraftig nok til å lyse opp små rom med letthet, og den trinnløse dimmeren er praktisk for å justere lysmengden for eksempel ved makrofotografering. Lyset fra LED-ene er mye bløtere enn fra en blits, og svært godt egnet til portretter, men rekkevidden er ikke på langt nær så lang som fra en blits. Fra 60 cm til 2 meters avstand faller lysutbyttet fra 970 til 92 lux, i praksis betyr det at man må holde et øye med lukkertiden på kameraet, men man venner seg fort til begrensningene. Fordelene er imidlertid langt flere, og mange vil knapt blunke over prisen når de ser hvor herlig bløtt lys LP-Microen gir både på stillbilder og videoopptak.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.