: Lightpanels LP-Micro

Og det ble lys...

Videofotografer bruker ikke blits. Permanent lys er det eneste som gjelder, og det kan ha sine fordeler for fotografer også.

Store lamper gir mye lys, men de blir varme og bruker mye strøm. Med lysdioder kan lampene krympes, strømforbruket synker og man har konstant fargetemperatur uansett lysstyrke. Halogenlampene er fremdeles best for maksimal rekkevidde, men små LED-lamper er langt mer praktisk.

Dagslys
Litepanels lager videolamper og studiobelysning for kringkasting og fotostudioer, med små LED-lamper tett i tett på selv de minste lampene. LP-Micro er deres aller minste LED-lampe, og har 48 små lysdioder med daglystemperatur på 5600 kelvin, og kan bruke fargefilter (3200K) for å kompensere for fargestikk fra lysrør eller legge fargeeffekter på motivet. Det følger med et diffusjonsfilter, et oransje og et 3200K-filter, som passer i den vippbare filterholderen. Den lille LP-Micro kan brukes både på et HD-videokamera, speilreflekser og kompakter med blitssko.

Lang levetid
Lysdiodene drives av fire alkaliske AA-batterier som gir cirka halvannen times driftstid, men med lithium-batterier kan driftstiden økes til opptil 8 timer. Oppladbare batterier kan også brukes, og den kan kobles til en 5–12 V strømforsyning hvis man trenger enda lengre driftstid. Lampen blir ikke varm, lyset flimrer ikke og den sprer lyset svært jevnt fra sentrum til kantene. Siden det er lysdioder og ikke lyspærer, tåler den mye mer juling uten at pærer ryker, og levetiden på lysdioder er mange ganger lengre enn lyspærer. Hele 40 000 timer.

Bløtt lys
En LP-Micro er kraftig nok til å lyse opp små rom med letthet, og den trinnløse dimmeren er praktisk for å justere lysmengden for eksempel ved makrofotografering. Lyset fra LED-ene er mye bløtere enn fra en blits, og svært godt egnet til portretter, men rekkevidden er ikke på langt nær så lang som fra en blits. Fra 60 cm til 2 meters avstand faller lysutbyttet fra 970 til 92 lux, i praksis betyr det at man må holde et øye med lukkertiden på kameraet, men man venner seg fort til begrensningene. Fordelene er imidlertid langt flere, og mange vil knapt blunke over prisen når de ser hvor herlig bløtt lys LP-Microen gir både på stillbilder og videoopptak.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!