Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Lightpanels LP-Micro

Og det ble lys...

Videofotografer bruker ikke blits. Permanent lys er det eneste som gjelder, og det kan ha sine fordeler for fotografer også.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • Litepanels LP-Micro fotolys
  • 5600 K LED-lys
  • Trinnløs dimmer
  • Holder for fargefiltre
  • 970 lux/60 cm
  • Opptil 8 timer batteritid
  • 110 gram

Store lamper gir mye lys, men de blir varme og bruker mye strøm. Med lysdioder kan lampene krympes, strømforbruket synker og man har konstant fargetemperatur uansett lysstyrke. Halogenlampene er fremdeles best for maksimal rekkevidde, men små LED-lamper er langt mer praktisk.

Dagslys
Litepanels lager videolamper og studiobelysning for kringkasting og fotostudioer, med små LED-lamper tett i tett på selv de minste lampene. LP-Micro er deres aller minste LED-lampe, og har 48 små lysdioder med daglystemperatur på 5600 kelvin, og kan bruke fargefilter (3200K) for å kompensere for fargestikk fra lysrør eller legge fargeeffekter på motivet. Det følger med et diffusjonsfilter, et oransje og et 3200K-filter, som passer i den vippbare filterholderen. Den lille LP-Micro kan brukes både på et HD-videokamera, speilreflekser og kompakter med blitssko.

Lang levetid
Lysdiodene drives av fire alkaliske AA-batterier som gir cirka halvannen times driftstid, men med lithium-batterier kan driftstiden økes til opptil 8 timer. Oppladbare batterier kan også brukes, og den kan kobles til en 5–12 V strømforsyning hvis man trenger enda lengre driftstid. Lampen blir ikke varm, lyset flimrer ikke og den sprer lyset svært jevnt fra sentrum til kantene. Siden det er lysdioder og ikke lyspærer, tåler den mye mer juling uten at pærer ryker, og levetiden på lysdioder er mange ganger lengre enn lyspærer. Hele 40 000 timer.

Bløtt lys
En LP-Micro er kraftig nok til å lyse opp små rom med letthet, og den trinnløse dimmeren er praktisk for å justere lysmengden for eksempel ved makrofotografering. Lyset fra LED-ene er mye bløtere enn fra en blits, og svært godt egnet til portretter, men rekkevidden er ikke på langt nær så lang som fra en blits. Fra 60 cm til 2 meters avstand faller lysutbyttet fra 970 til 92 lux, i praksis betyr det at man må holde et øye med lukkertiden på kameraet, men man venner seg fort til begrensningene. Fordelene er imidlertid langt flere, og mange vil knapt blunke over prisen når de ser hvor herlig bløtt lys LP-Microen gir både på stillbilder og videoopptak.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.