: Lensmate

Utvider horisonten

Utvalget av tilbehør til kompakter er begrenset, men objektivadapterne gir fotografen nye muligheter.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • Filter- og objektivadapter
  • Gir mulighet for skrufiltre og vidvinkel- og/eller teleobjekti vadaptere.
  • Finnes bl.a. til Canon PowerShot G7, G9, G10, SX1 IS, SX10 IS, S3 IS, S5 IS, Panasonic Lumix LX3, Leica D-Lux 4, Sigma DP1 og flere Canon Powershot A-modeller.
  • www.lensmateonline.com
Annonse
Annonse

Med en objektivadapter kan man utvide brennvidden til kameraet. Enten får man bredere vidvinkel, eller kraftigere tele. Noen produsenter tilbyr adaptere og vidvinkel- eller teleobjektiver til noen av sine kompaktmodeller, som gjør det mulig å endre 35 mm vidvinkel til for eksempel 25 mm. En betraktelig forbedring for en som trenger mer plass i bildeflaten til eksempelvis landskapsbilder.

Tilpasset populære kameraer
Som regel består slike adaptere av to deler, selve objektivadapteret som bare er et rør man fester på kameraet, og deretter monterer enten en makrolinse, vidvinkel- eller et teleobjektiv på. Men én mulighet er det nesten ingen av kameraprodusentenes adaptere som har, nemlig muligheten til å bruke glassfiltre foran kameraets objektiv. Lensmate lager adaptere for flere kameramodeller, også i to deler, men i tillegg til at man kan montere vidvinkel- eller teleobjektiver på adapterne, finnes det forsatser med gjenger slik at man kan bruke filtre i standardstørrelser på kameraer som eksempelvis Canon Powershot G10 eller Panasonic Lumix LX3 og Leica D-Lux 4.

Aluminium
Lensmates objektivadaptere er laget i aluminium og virker veldig solide, men samtidig lette. Foruten selve adapterringen finnes det en forsatsring for montering av makrolinser, en for teleobjektiv som øker brennvidden fra 140 til 196 mm på en G10, og en filteradapter for filtre på enten 58 eller 72 mm diameter. Mens 58 mm-adapteren ikke gjør det mulig å zoome fullt ut med en G10, kan man bruke hele brennviddeområdet med en 72 mm-adapter. Adapteren til Lumix LX3 har 46 mm filtergjenger.

Filtereffekter
Da kan man også nyttiggjøre seg et UV-filter, polarisasjonsfilter eller andre filtre, som skaper effekter som man ikke like enkelt kan gjøre under postprosessering i programvare. Man må bare huske på å bruke slankere filtre beregnet på digitalkameraer, slik at man unngår vignettering (lystap) i hjørnene når filteret er skrudd på. Adapteren vil dekke deler av den optiske søkeren på en G10, men man bør uansett bruke skjermen. Da ser man også effekten av filteret, og hvilken posisjon polari­sasjonsfilteret er mest effektiv i når man dreier filterets ytterring.

Rimelig
Et sett med Lensmate objektivadapter og filterforsats må kjøpes fra Lensmates egne nettsider og koster 48 dollar pluss frakt. Man kan kjøpe tilpassede filtre og objektivdeksler i tillegg, og sammenlignet med objektivadapterne i plast fra kameraprodusentene selv, er Lensmates alternativ et smartere kjøp. Når man ikke trenger filter, kan man beholde objektivadapteret på for et stødigere tohåndsgrep, eller knipse det av i en fart om nødvendig. En praktisk, nyttig og fremfor alt billig løsning.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.