Search
Generic filters

TEST : Topp 8 lydplanker våren 2020

De aller beste lydplankene

Boltre deg i sofaen med en av de 8 beste lydplankene vi har testet.

NB! Her kan du lese om de åtte beste lydplankene vi har testet i hver sine prisklasser, som fremdeles er å få kjøpt. Noen av testene er tatt ut av gruppetester, du vil derfor se at flere av dem kan ha fått utmerkelsen «Best i test».

Nå som vi alle stort sett er hjemme hele tiden, nytter det ikke å sutre. Ta kontrollen, med den beste lyden og opplevelsen i TV-stua. Uten at du skal fylle opp rommet med høyttalere av den grunnen.

Ja, det er fortsatt sånn at du får den aller feteste lyden med store høyttalere, men hvis du bryr deg om interiøret er det nærmest utelukket. En lydplanke er derimot et godt kompromiss mellom utseende og lyd. Vel å merke dersom du velger en av de beste lydplankene. Det er mye crap der ute, som du gjør lurt i å styre unna.

Ikke velg det billigste

Du kan begynne med å velge bort alle lydplanker under 3.000 kroner. Da er det like greit å spare pengene og leve med den flate lyden fra TV-en. Bruk heller pengene på noen gode middager, eller oppgrader hjemmenettverket ditt.

Sonos Beam lydplanke
Sonos Beam er et av de beste kjøpene uten subwoofer. Foto: Sonos

Sonos og multirom

Men invester litt mer penger i lyden, og den kan bli virkelig god. Det trenger ikke være kjempedyrt, det finnes lydplanker til under 5.000 kroner vi anbefaler. Som den velkjente Sonos Beam, med full støtte for Sonos’ multiromløsning.

Apropos Sonos så har Yamahas MusicCast-system mye av brukervennligheten og multiromfunksjonaliteten til Sonos, og dessuten noen lydmessige fordeler. Derfor er MusicCast Bar400 sammen med de trådløse bakhøyttalerne MusicCast 20 et interessant alternativ.

Når det er sagt, har vår favoritt Samsung HW-Q76R kommet ned i pris fra 8.000 kroner til 6.000. Her får du virkelig god lyd, med kraftig bass som dessuten låter balansert. Og dessuten Dolby Atmos som gir ekte 3D-lyd – også fra oven.

Dali Katch One lydplanke
Dali Katch One er blant de beste lydplankene til musikk i sin klasse. Og dessuten flott å se på. Foto: Dali
Les også 7 par vegghøyttalere Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

Lydplanker for designorienterte

Så har vi designvennlige lydplanker som Dali Katch One, som i tillegg er en formidabel musikkformidler selv uten subwoofer.

Og snakk om design, så bør vel også Bowers & Wilkins Formation Bar nevnes i denne sammenhengen, selv om den er en high-end lydplanke som først og fremst handler om ytelse. Mye penger, men vel verdt det.

Sennheiser Ambeo lydplanke
Du får ingen råere lydplanke enn Sennheiser Ambeo. Men kanskje heller ingen dyrere… Foto: Sennheiser

High-end lydplankene med best lyd

Om du er seriøs og bare vil ha den aller beste lyden i TV-stua, er det nemlig high-end-klassen som gjelder. Og denne starter med en av våre absolutte yndlinger, nemlig Samsung HW-Q96R. Vi snakker ekte gromlyd med masse kraft, og dessuten en balansert nok lyd til å fungere brillefint på musikk. Trådløse bakhøyttalere følger også med, som gir ekte surroundlyd i stua. Atmos-lyd fra oven får du dessuten både foran og bak. Klart det mest prisgunstige alternativet i high-end-klassen.

Bose har også endelig overrasket positivt, med Soundbar 700. Men du trenger basshøyttaleren Bass Module 700 i tillegg.

Og sist men på ingen måte minst: Sennheiser Ambeo. Den mest spinnville lydplanken vi noensinne har testet. Den er stor og stygg, men spiller som en gud på alle måter. Vi snakker om den aller beste etterligningen av surroundlyd vi noensinne har hørt fra en enkelt lydplanke. Og med masse kraft og detaljer, og alt man trenger i hjemmekinoen. Og Dolby Atmos. Men den bør ha en subwoofer i tillegg, og da blir det dyrt. Etter kronekursen tok et svalestup sammen med oljeprisen, er nemlig prisen nå godt over 30.000 kroner. Du får en bra høyttalerpakke til den prisen! Men så var det dette med plassen, da…

 

Vi tester:

 • Sonos Beam  4490 kr
 • Samsung HW-Q76R  5990 kr
 • Dali Katch One  7198 kr
 • Yamaha MusicCast BAR 400 + MusicCast 20  8380 kr
 • Samsung HW-Q96R  9990 kr
 • Bose Soundbar 700 + Bass Module 700  18950 kr
 • Bowers & Wilkins Formation Bar + Formation Bass  24996 kr
 • Sennheiser Ambeo Soundbar  30998 kr

Sonos Beam

Pris: 4490 kr Annonse Sjekk beste pris
Kan styre smarthjem med stemmen, og endelig har et Sonos-produkt fått HDMI. Gir TV-lyden-en en ny dimensjon, med naturlig og fin klang.
Vi savner DTS-støtte, og trådløs subwoofer dobler prisen og vel så det.

Samsung HW-Q76R

Pris: 5990 kr Annonse Sjekk beste pris
Meget velbalansert lydbilde, klokkeklare dialoger med ”hår på kassa”. Atmos-lyd funker bra.
Det finnes enda kraftigere lydplanker.

Dali Katch One

Pris: 7198 kr Annonse Sjekk beste pris
Musikk gjengis med en naturlig klangbalanse og en fyldigere bass enn man skulle tro. Både sangstemmer og dialoger er klokkeklare.
Til film og TV savnes støtte for digitallyd fra Dolby og DTS. Låter ikke like kraftig som andre lydplanker med ekstern subwoofer.

Yamaha MusicCast BAR 400 og MusicCast 20

Pris: 8380 kr
Superfleksibel multiromsfunksjon, god brukervennlighet og god lyd. Med trådløse bakhøyttalere blir det tett opp mot ekte hjemmekino.
Lydplanken alene, uten bakhøyttalere, blir ganske anonym og forglemmelig.

Samsung HW-Q96R

Pris: 9990 kr Annonse Sjekk beste pris
Lyden er eksplosiv så vel som velbalansert, og bakhøyttalere gir skikkelig hjemmekino! Endelig har Samsung også løst dette med Dolby Atmos ut av TV-en!
Subwooferen holder ikke helt samme kvalitet og taktfasthet som resten av systemet. Begrensede strømmemuligheter.

Bose Soundbar 700 & Bass Module 700

Pris: 18950 kr Annonse Sjekk beste pris
Lyden er kraftfull og engasjerende, og romkorreksjon tilpasser lyden bra til rommet. Brukervennligheten er topp, og vi liker den programmerbare fjernkontrollen.
Lydbildet er ikke så finmasket og oppløst som hos de aller beste. Musikk i stereo får en slags surroundeffekt man ikke kan fjerne.

Bowers & Wilkins Formation Bar + Formation Bass

Pris: 24996 kr Annonse Sjekk beste pris
Lyden er forlokkende varm, fyldig og innbydende. Spesielt musikk er vanedannende. Subwooferen tilfører den sårt etterlengtede slagkraften i bassen.
Mellomtonen slår aldri gnister, sangstemmer og dialoger kunne kommet enda mer ut. Bakhøyttalere bør absolutt vurderes.

Sennheiser Ambeo Soundbar

Pris: 30998 kr Annonse Sjekk beste pris
Aldri har vi hørt bedre surroundlyd uten bakhøyttalere! Lyden er stor og eksplosiv, og ved lavt lydnivå trenger man slettes ingen subwoofer.
Hvem gidder vel moderat lydnivå med en lydplanke som denne? Det betyr at du må ha subwoofer likevel, og plutselig kommer vi opp på et ganske ekstremt prisnivå.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Denon Home 350

  Veil.pris 6998 ,- Nobelt ytre – kraftfullt indre Sjekk beste pris

  Sonos Arc

  Veil.pris 8999 ,- Sonos når nye høyder Sjekk beste pris

  Ultimate Ears Hyperboom

  Veil.pris 3999 ,- Den ultimate hagehøyttaleren Sjekk beste pris

  Harman Kardon Citation MultiBeam 700

  Veil.pris 5000 ,- Flott og minimalistisk fra Harman Kardon Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.