Search
Generic filters

: Philips Fidelio DS8550

Mindre, men like bra

Lillebror til vår favoritt DS9000 er mindre i størrelse, men imponerer like mye.

Lyd & Bilde mener

5t ladbart batteri Bluetooth Applikasjon for tilleggsfunksjoner
Ingen videoutgang

I novembernummeret øste vi ut ros til Fidelio DS9000, men prislappen var litt for saftig for de fleste.  For en lavere pris kan man få lillebror DS8550, som til forveksling er lik sin storebror.  Den har den samme lekre formen som gjør at den kjennes mindre enn den faktisk er.  Den er dessuten en av de første dokkene som er iPad-tilpasset, og takket være en sinnrik kontakt behøver man som oftest ikke engang ta av etuiet.

På baksiden finner vi en minijack-inngang, og lyden kan også tas imot via Bluetooth. Dette fnyser sant nok hi-fi entusiastene av, men når det gjelder spill er det flott å kunne få litt ekstra med lydresurser.  Fjernkontrollen kjennes uvanlig luksuriøs og fungerer fint.  Man kan til og med styre Fidelio med den spesielle applikasjonen.  Da får man kontroll over EQ, ved siden av at man får en vekkerklokke og innsovningsfunksjon.

Liksom storebror byr DS8500 på en overraskende velbalansert og naturlig lyd, i hvert fall om man stiller EQ i noen av de nøytrale stillingene.  Forskjellen er at det ikke finnes like mange resurser, og at bassen ikke kan pumpe like hardt.  Men ettersom vi likevel foretrekker lyden fra Fidelio på normale nivåer, så er det faktisk ingen stor ulempe.

Konklusjon
Med en ren design og smart format sammen med uvanlig mange praktiske funksjoner er det lett å like Philips Fidelio.  Når den dessuten er iPad-tilpasset, har en smart applikasjon for innstillinger og låter fantastisk er vi solgt.  Det her er et apparat som spiller det meste av musikk fengslende og underholdende. Lillebror til forrige årets beste iPod-høyttaler blir derfor denne månedens beste.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.