TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Scansonic M7

Stealth-høyttaleren

Den er trådløs, og så diskret at du nesten ikke legger merke til den. Helt til musikken starter. Da rykker det i ørerøttene.

forfatter
Publisert 16.06.13 - 05:42
L&B mener
Fyldig lydbilde Enkel betjening Diskret og elegant design
Ingen AirPlay
Spesifikasjoner
 • USB-ladekontakt
 • Linjeinngang
 • Fjernkontroll
 • 385 x 125 x 245 mm

Hvor kommer lyden fra? Kikker man etter høyttalerne er det ikke sikkert man ser dem med en gang. Og ingen har dyttet noen CD i et anlegg. I hvert fall ikke et anlegg som umiddelbart er synlig. Slik kan det gå når musikken strømmes trådløs til en liten høyttaler. Man hører musikken, men ser ikke nødvendigvis høyttaleren. De fleste trådløse Bluetooth-høyttalerne er nemlig små. Noen av dem er ganske flash, med skarpe lysdioder, og noen er så diskrete at man knapt legger merke til dem.

Danske Scansonics M7 hører til siste kategori. Den slanke stereohøyttaleren i sort eller hvit glanslakk, er så kompakt at den sniker seg ubemerket inn i en IKEA-hylle, under TV-en, eller på kjøkkenbenken.

Høyttaleren har verken radio eller CD-spiller. Tanken er at den skal brukes som strømmehøyttaler fra smartmobilen eller nettbrettet. Som både blir fjernkontroll og musikksenter, et trådløst et, med Scansonic-høyttaleren som mottaker for musikken.

Den kan også kobles til en ekstern lydkilde, for eksempel en TV, og kan løfte flatskjermlyden betraktelig. Den lader også en tilkoblet USB-enhet og kan fjernstyres med den medfølgende fjernkontrollen. To fulltoneelementer og to diskanter på fronten, drives av 2 x 7 W forsterkereffekt, mens en egen 24 W forsterker driver basselementet i bunnen. Noe som faktisk gir forbausende mye lyd fra den lille høyttaleren.

Når man pakker den ut og slår den på, er det bare å aktivere Bluetooth på mobilen eller nettbrettet, og velge M7 i listen over BT-enheter. Så enkelt er det. Da kan man spille musikk, se på YouTube eller film og bruke M7 som høyttaler. Rekkevidden er drøye 10 meter når sikten er fri, og høyttaleren fyller fint et normalt boligrom.

Lydkvaliteten kan påvirkes av equalizer-innstillingene til lydkilden, så vær litt forsiktig med å jekke opp bassen for mye. Da klarer ikke forsterkeren å henge med hvis du samtidig spiller høyt, og bassen blir påtrengende kraftig og forvrengt. Ellers er lydkvaliteten forbausende godt balansert. Her er både klarhet, fokus og detaljer i lydbildet, som er fyldig og behagelig. Uansett musikk. Den er ikke like raffinert eller mektig som en Geneva Model M, men så koster M7 betydelig mindre. Scansonic-høyttaleren er ikke noen erstatning for et anlegg altså, men til prisen er den en fremragende trådløs høyttaler. Som i tillegg ser bra ut og er enkel å bruke.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sett musikk til sommerfestene med en av disse høyttalerne Ingen sommer uten party, ingen party uten musikk.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend