TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Scansonic M7

Stealth-høyttaleren

Den er trådløs, og så diskret at du nesten ikke legger merke til den. Helt til musikken starter. Da rykker det i ørerøttene.

forfatter
Publisert 16.06.13 - 05:42
L&B mener
Fyldig lydbilde Enkel betjening Diskret og elegant design
Ingen AirPlay
Spesifikasjoner
 • USB-ladekontakt
 • Linjeinngang
 • Fjernkontroll
 • 385 x 125 x 245 mm
Veil. pris 1699Pr. 16.06.13 Produktside

Hvor kommer lyden fra? Kikker man etter høyttalerne er det ikke sikkert man ser dem med en gang. Og ingen har dyttet noen CD i et anlegg. I hvert fall ikke et anlegg som umiddelbart er synlig. Slik kan det gå når musikken strømmes trådløs til en liten høyttaler. Man hører musikken, men ser ikke nødvendigvis høyttaleren. De fleste trådløse Bluetooth-høyttalerne er nemlig små. Noen av dem er ganske flash, med skarpe lysdioder, og noen er så diskrete at man knapt legger merke til dem.

Danske Scansonics M7 hører til siste kategori. Den slanke stereohøyttaleren i sort eller hvit glanslakk, er så kompakt at den sniker seg ubemerket inn i en IKEA-hylle, under TV-en, eller på kjøkkenbenken.

Høyttaleren har verken radio eller CD-spiller. Tanken er at den skal brukes som strømmehøyttaler fra smartmobilen eller nettbrettet. Som både blir fjernkontroll og musikksenter, et trådløst et, med Scansonic-høyttaleren som mottaker for musikken.

Den kan også kobles til en ekstern lydkilde, for eksempel en TV, og kan løfte flatskjermlyden betraktelig. Den lader også en tilkoblet USB-enhet og kan fjernstyres med den medfølgende fjernkontrollen. To fulltoneelementer og to diskanter på fronten, drives av 2 x 7 W forsterkereffekt, mens en egen 24 W forsterker driver basselementet i bunnen. Noe som faktisk gir forbausende mye lyd fra den lille høyttaleren.

Når man pakker den ut og slår den på, er det bare å aktivere Bluetooth på mobilen eller nettbrettet, og velge M7 i listen over BT-enheter. Så enkelt er det. Da kan man spille musikk, se på YouTube eller film og bruke M7 som høyttaler. Rekkevidden er drøye 10 meter når sikten er fri, og høyttaleren fyller fint et normalt boligrom.

Lydkvaliteten kan påvirkes av equalizer-innstillingene til lydkilden, så vær litt forsiktig med å jekke opp bassen for mye. Da klarer ikke forsterkeren å henge med hvis du samtidig spiller høyt, og bassen blir påtrengende kraftig og forvrengt. Ellers er lydkvaliteten forbausende godt balansert. Her er både klarhet, fokus og detaljer i lydbildet, som er fyldig og behagelig. Uansett musikk. Den er ikke like raffinert eller mektig som en Geneva Model M, men så koster M7 betydelig mindre. Scansonic-høyttaleren er ikke noen erstatning for et anlegg altså, men til prisen er den en fremragende trådløs høyttaler. Som i tillegg ser bra ut og er enkel å bruke.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lyd og lys i vintermørket: Ny høyttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med innebygd høyttaler! SYMFONISK gulvlampehøyttaleren slippes i januar.
Billig og bra subwoofer? Med Monitor XT10 får du de ekstra bassoktavene til en svært hyggelig pris.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Følg Lyd & Bilde