Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Mcintosh McAire

X-faktoren

McAire er den feteste AirPlay-høyttaleren hittil. Men direkte billig er den ikke.
Lyd & Bilde mener
Varm, fyldig og dynamisk lyd Solid kvalitet Kul design
Høy pris
Spesifikasjoner
  • AirPlay-høyttaler
  • Linjeinngang
  • Fjernkontroll

Bedre lyd skal du lete lenge etter. Få trådløse høyttaler rekker McIntosh-høyttaleren til VU-meterne på fronten. Men så er det få som koster 25.000 kroner. Da snakker vi ikke et anlegg, men en trådløs AirPlay-høyttaler. Ingen dokking, ingen radio eller CD-spiller integrert. Kun kablet eller trådløs tilkobling til en lydkilde.

Den halv meter brede og 14 kilo tunge høyttaleren, har upåklagelig kvalitetsfølelse. Den ser mye stiligere ut i levende live, enn på bilder, og fungerte prikkfritt i testperioden. Hvis man tenker på å koble iPhone-en til trådløst, og det er tross alt poenget, kan man styre musikken med mobilen man har i lommen.

Etter en installasjonsprosedyre som innbefatter å koble en iPhone eller iPad til USB-kontakten på baksiden, er det bare å spille i vei. McAire kan også styres direkte fra Mac-ens iTunes-avspiller, hvor man bare velger McAire i AirPlay-menyen. Så er det bare å holde seg fast. For de to 10 cm basselementene innvendig, de to 5 cm mellomtoneelementene og diskantene på fronten, flytter mer luft enn de fleste AirPlay-høyttalerne vi kjenner til.

B&W Zeppelin Air? Glem det. Den lyder fyldig og flott, men du kan spille høyere og tøffere med McAire. Lydkilde velger du fra fronten, eller den medfølgende fjernkontrollen. Har man for eksempel plassert McAire under tv-en, kan tv-lyden kobles til den analoge lydinngangen på baksiden, mens man styrer musikkbiblioteket med mobilen over AirPlay.

Luftens baron
De to effektmeterne sveiper hissig over desibelskalaen og når de tangerer nullpunktet, er det så høyt at det gjør vondt. Men lyden er like klar for det. Lydbildet brister litt under de verste dynamiske utsvingene, men knepper jeg ned volumet et par hakk, er alt på plass igjen. For her kan man spille høyt. Og lett fylle en normalt stor stue med musikk, dog ikke med den mest potente dypbassen, men bassen er både fyldig og dynamisk. Og kan godt sammenlignes med kvaliteten til en veldig god kompakthøyttaler, som for eksempel de små Dali Mentor Menuet.

Annonse

Lydbildet er temmelig voksent for en så vidt kompakt stereohøyttaler som McAire tross alt er, og som trådløs AirPlay-høyttaler, er den svært velspillende og engasjerende. Vokaler gjengis med behagelig varme i klangen, og mellomtonen er godt definert slik at sartere instrumenter kommer godt frem. Detaljrikdommen er ikke akkurat det fremste fortrinnet ved lyden, men musikken presenteres med realistisk fylde, og elgitarer får sin tydelig markerte plass i det åpne lydbildet. På lik linje med pianoer og messingblåsere. For eksempel. Diskanten er vel det eneste stedet jeg finner det nødvendig å pirke litt. Den er nemlig ikke like luftig og gjennomsiktig som på en god høyttaler, men det er strengt tatt det eneste foruten prisen, som er noe å kritisere ved McAire,

Prisen
25.000 kroner for en AirPlay-høyttaler, er ikke akkurat småtteri. Selv om lyden er aldri så bra. Men så er McIntosh McAire mer å regne som et anlegg. Ikke bare en høyttaler. For den kan fint fungere som lydanlegg for hele familien, og da ser kanskje ikke prisen så dum ut likevel. Man skal ikke unnlate å nevne at anlegg som Linn Kiko eller et par trådløse Dynaudio Xeo 3 høyttalere, er vellydende alternativer, men ingen av dem har den samme x-faktoren som McAire.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.