: Mcintosh McAire

X-faktoren

McAire er den feteste AirPlay-høyttaleren hittil. Men direkte billig er den ikke.
Lyd & Bilde mener
Varm, fyldig og dynamisk lyd Solid kvalitet Kul design
Høy pris
Spesifikasjoner
  • AirPlay-høyttaler
  • Linjeinngang
  • Fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter

Bedre lyd skal du lete lenge etter. Få trådløse høyttaler rekker McIntosh-høyttaleren til VU-meterne på fronten. Men så er det få som koster 25.000 kroner. Da snakker vi ikke et anlegg, men en trådløs AirPlay-høyttaler. Ingen dokking, ingen radio eller CD-spiller integrert. Kun kablet eller trådløs tilkobling til en lydkilde.

Den halv meter brede og 14 kilo tunge høyttaleren, har upåklagelig kvalitetsfølelse. Den ser mye stiligere ut i levende live, enn på bilder, og fungerte prikkfritt i testperioden. Hvis man tenker på å koble iPhone-en til trådløst, og det er tross alt poenget, kan man styre musikken med mobilen man har i lommen.

Etter en installasjonsprosedyre som innbefatter å koble en iPhone eller iPad til USB-kontakten på baksiden, er det bare å spille i vei. McAire kan også styres direkte fra Mac-ens iTunes-avspiller, hvor man bare velger McAire i AirPlay-menyen. Så er det bare å holde seg fast. For de to 10 cm basselementene innvendig, de to 5 cm mellomtoneelementene og diskantene på fronten, flytter mer luft enn de fleste AirPlay-høyttalerne vi kjenner til.

B&W Zeppelin Air? Glem det. Den lyder fyldig og flott, men du kan spille høyere og tøffere med McAire. Lydkilde velger du fra fronten, eller den medfølgende fjernkontrollen. Har man for eksempel plassert McAire under tv-en, kan tv-lyden kobles til den analoge lydinngangen på baksiden, mens man styrer musikkbiblioteket med mobilen over AirPlay.

Luftens baron
De to effektmeterne sveiper hissig over desibelskalaen og når de tangerer nullpunktet, er det så høyt at det gjør vondt. Men lyden er like klar for det. Lydbildet brister litt under de verste dynamiske utsvingene, men knepper jeg ned volumet et par hakk, er alt på plass igjen. For her kan man spille høyt. Og lett fylle en normalt stor stue med musikk, dog ikke med den mest potente dypbassen, men bassen er både fyldig og dynamisk. Og kan godt sammenlignes med kvaliteten til en veldig god kompakthøyttaler, som for eksempel de små Dali Mentor Menuet.

Lydbildet er temmelig voksent for en så vidt kompakt stereohøyttaler som McAire tross alt er, og som trådløs AirPlay-høyttaler, er den svært velspillende og engasjerende. Vokaler gjengis med behagelig varme i klangen, og mellomtonen er godt definert slik at sartere instrumenter kommer godt frem. Detaljrikdommen er ikke akkurat det fremste fortrinnet ved lyden, men musikken presenteres med realistisk fylde, og elgitarer får sin tydelig markerte plass i det åpne lydbildet. På lik linje med pianoer og messingblåsere. For eksempel. Diskanten er vel det eneste stedet jeg finner det nødvendig å pirke litt. Den er nemlig ikke like luftig og gjennomsiktig som på en god høyttaler, men det er strengt tatt det eneste foruten prisen, som er noe å kritisere ved McAire,

Prisen
25.000 kroner for en AirPlay-høyttaler, er ikke akkurat småtteri. Selv om lyden er aldri så bra. Men så er McIntosh McAire mer å regne som et anlegg. Ikke bare en høyttaler. For den kan fint fungere som lydanlegg for hele familien, og da ser kanskje ikke prisen så dum ut likevel. Man skal ikke unnlate å nevne at anlegg som Linn Kiko eller et par trådløse Dynaudio Xeo 3 høyttalere, er vellydende alternativer, men ingen av dem har den samme x-faktoren som McAire.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!