Fidelio B1 vil med sin bredde på 40 cm aldri se dominerende ut, uansett hvilken TV den plasseres under. Subwooferen er flat nok til å skli under sofaen, men bred og dyp nok til å romme et greit kabinettvolum. Slik kan du få ganske tøff bass likevel. Og med bassen direkte under rumpa blir bassopplevelsen mer fysisk.
Et display i front gir god oversikt under daglig bruk. Men HDMI-inngangen støtter ikke 4K-video fra Blu-ray (mangler HDCP 2.2). Da må spilleren kobles direkte til TV-en, og sende lyden til planken via HDMI-utgangens lydreturkanal.
Lydkvalitet
Dialogene på film er klarere enn med Panasonic og Creative. Alien: Covenant har et større lydbilde enn den lille størrelsen tilsier, selv om den store surroundfølelsen uteblir. Subwooferen er noe ukontrollert om den står for høyt på, og må dempes noe for å låte balansert.
Voice lydfunksjon kan aktiveres for klarere dialoger, da på bekostning av romfølelsen i lydbildet. Det kan dessuten låte litt krast, denne funksjonen er nok først og fremst tiltenkt folk med nedsatt hørsel i øvre frekvensregister.
Ellers spiller lydplanken kraftig nok til å gi gode filmopplevelser. Den fungerer også bra på spill, vi kom godt inn i handlingen i bilspillet Forza Horizon 3 på Xbox One S.
På musikk er bassområdet noe frakoblet resten av lydbildet, og subwooferen er ikke helt rytmisk nok. Det mangler også noe diksjon oppover, sangstemmer er ikke helt klare nok.
Konklusjon
Philips Fidelio B1 er brukervennlig, og mange vil falle for dens diskré utseende. Lyden er større enn dens fysiske størrelse, og den fungerer bra nok på TV og film. Den er derimot ikke vår favoritt på musikk, og det finnes bedre lydplanker med omtrent samme størrelse. For eksempel Sony HT-MT500.
Et stort minus er at HDMI-inngangen ikke støtter 4K Blu-ray.
Også i denne testen:
JBL Bar 3.1
Kraftpluggen
Ingen i klassen gir denne hjemmekinofølelsen. JBL gruser alle på ren kraft, og lydkvaliteten er god nok til å ta tronen.
Sony HT-XF9000
Ekstra dimensjon i høyden
Sonys lydplanke simulerer både Dolby Atmos og DTS:X i høyden, og skal dermed gi en ekstra dimensjon til lydbildet. Ja, det funker.
Yamaha YAS-207
Overraskende stor lyd
Yamaha var først på markedet med aktive lydplanker. Dette er deres første med DTS Virtual:X surroundlyd.
Panasonic SC-HTB250
Liten – og halvhjertet
Den lille lydplanken fra Panasonic låter større og kraftigere enn man skulle tro. Men den har noen problemer.
Creative Sound BlasterX Katana
For spillentusiaster
Creatives lydplanke er for spillere, og den eneste i testen med USB-inngang som erstatter lydkortet i PC og Mac.
Samsung HW-N660
Perfekt balanse
Lydplanken fra Samsung har nydelig sammenheng i tonene, som gjør både film og musikk til en trivelig opplevelse.
LG SJ8
La lyden strømme
Lydplanken fra LG er en av de rimeligste med innebygd nettverksfunksjonalitet og strømming av musikktjenester. Den låter også bra.
Klipsch RSB-6
Følger ikke opp
Et maskulint uttrykk og røff lyd har ikke kraften til å følge opp, og Klipsch ”lander på kulen”.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser