Classic On-Wall 2 er slanke, stylteformede høyttalere bekledt i glass. Vårt par er i svart, men de kommer også i hvitt. I svart er de et friskt pust, hvor glassfinishen kommer ekstra godt frem. Virkelig nydelig.
Høyttalerne har høyden til en 65 tommers TV, og vil ta seg godt ut i TV-stuen. Legg merke til at diskantelementet sitter 27 cm lavere enn veggfestet, det må tas hensyn til når du skal feste skruen i veggen. Det er diskanten som skal være i ørehøyde – ikke skruen.
Basselementet er lite, men med hjelp fra veggen går høyttalerne likevel ned til 50 Hz. Følsomheten er derimot på moderate 86 dB, som gjør at man trenger mer forsterkerkraft for å drive den, enn noen av de andre høyttalerne i denne testen.
Fyldig lyd
Lyden av Audio Physic er varmere enn gjennomsnittet. Bassgitaren til jazzartist Esperanza Spalding har en fin varme, og låter fett. Basstromma har også en fin fylde, som er lett å like. Stemmen hennes er derimot ikke like fremtredende og glassklar som med Elac og Dali. Audio Physic har en litt v-formet frekvenskurve, med dempet mellomtone i forhold til snittet.
Det groover bra i bassen med popartister som Ariana Grande og Cardi B, og til tross for at basselementet er lite føler jeg ikke behov for subwoofer. Men fylden går noe utover dynamikken, det mangler litt attakk.
Klapperytmer låter litt mørkere enn med Elac, Dali og AVshop KEF, og ting smeller ikke ordentlig ut oppover i toneområdet. Det blir i rundeste laget. Også i forhold til Lyngdorf. Audio Physic minner i så måte mer om Audioform Jern w8000, bare noe mer oppløst oppover i tonene. Det skulle da også mangle, til over dobbel pris.
Et a cappella solistkor låter fint, man får et bra inntrykk av rommet. Stemmene er ikke helt utagerende nok, og med den lave følsomheten må en forsterker som Bluesound Powernode 2i skrus på full guffe for at det skal bli høyt nok. Fordi innspillingen er så dynamisk at det generelle lydnivået blir temmelig lavt. Av samme grunn kan du totalt utelukke Sonos Amp, som rett og slett ikke går høyt nok.
Konklusjon
Audio Physic Classic On-Wall 2 har en nydelig utførelse, med glassbekledning. De tar seg flott ut på veggen, og lyden er også meget lett å like.
Lyden er av det fyldige slaget, med en lun varme som maler det hele rosenrødt. Bassen er også fyldigere enn man skulle tro fra de små elementene, og vi savner egentlig ikke subwoofer.
Ulempen er at alle innspillinger får den samme varmen, som dessuten går utover dynamikken. Den lave følsomheten krever også sitt av forsterkerkraft, som fort kan øke totalprisen.
Også i denne testen:
AVshop KEF CI 200RR-THX Ultra2
Styggen med den beste stemmen
De spesialbygde høyttalerne fra AVshop er store, og utenpå veggen er de ikke spesielt pene. Men du verden, som de låter!
Elac WS 1665
Fantastisk!
Elac leverer en lyd som er like luftig som den er rytmisk og kontant.
Audioform Jern w8000
Jern overrasker i bassen
Audioforms høyttalere i jern har mer fylde i bassen enn forventet.
Audiovector QR Wall
Liten og lekker
Audiovector QR Wall er blant de minste i sin klasse. Det merkes i bassen, men det finnes andre grunner til å vurdere dem.
Dali Opticon LCR
Stort, rått og luftig
Dalis velvoksne Opticon LCR har kraftfull lyd, rik på bass og med en nydelig oppløsning i tonene. Hva mer kan man ønske seg?
Lyngdorf FR-1
Bring the beat!
Hvis du vil smelle til med fet og heftig bass og spille høyt med selv moderat effekt, trenger du ikke lete lenger.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned (Mest å spare)
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser