Produkter i denne test
På lange, trettende flyreiser er det få ting som gjør det litt mer utholdelig enn et par støyreduserende hodetelefoner. Ikke nok med at man blir mindre trøtt om man ikke utsettes for bulder i flere timer. Man slipper dessuten å bli halvdøv for at man må skru opp volumet for å drukne motorene. Men reiser man bare med håndbagasje, tar et par skikkelige hodetelefoner faktisk opp veldig mye plass. Kanskje man kan klare seg med et par propper i stedet?
Denne produktkategorien har vært ganske oversett av elektronikkprodusentene. Det er først nå som vi har sett så mange produkter, at det føles som riktig tidspunkt å gjøre en stor sammenlignende test. Prisspennet er derfor uvanlig stort, der de dyreste proppene er mer enn dobbelt så dyre som de rimeligste. Det er også alle typer av tilkoblinger, fra gammel hederlig 3,5-propp til moderne Lightning-kontakt og til og med trådløse propper. Se derfor på dette som en markedsoversikt mer enn en rettferdig sammenligning mellom produkter med lignende forutsetninger og pris.
Hva demper støyreduseringen?
Det kan være lett å forestille seg at hodetelefonene demper all lyd slik at det blir mer eller mindre knappenålsstille. Men det er ikke slik det fungerer. Elektronikken må få tid til å oppfatte lyden, og skape den lyden som nøytraliserer den samt sende den til hodetelefonelementet. I sanntid. Derfor er det i praksis monoton basslyd som nøytraliseres mest effektivt. Som brummende flymotorer eller susen av dekk mot asfalten. Rask lyd og høyere frekvenser slipper lettere gjennom.
Hva er best på flyet?
Noe som ble åpenbart i denne testen, er at de spesielle omstendighetene på et fly, gjør at gamle hederlige hodetelefoner faktisk fungerer best. Trådløse hodetelefoner er praktisk når man trener, og kan også være deilig når man er på byen. Men det er ikke sikkert at flyselskapet tillater det. Og hvordan skal man kunne koble dem til underholdningssystemet? Samme problem får man med hodetelefoner som har Lightning-kontakt. Kjempepraktisk om man har en iPhone 7. Men det krever adapter om man skal bruke andre merker. Og selv om man har en adapter og kobler dem til underholdningssystemet, får de ingen strøm. Man får lyd, men støyreduseringen i hodetelefonene fungerer ikke.
Produkter i denne test
Sennheiser CXC 700
Demper godt, men er klumpete
Bra støyredusering er en god start, men så snubler Sennheiser på målstreken.
Bose QuietControl 30
Velgjorte, men feiltenkte
Støyreduserende hodetelefoner som ikke fungerer til flyets underholdningssystem?!
B&O Beoplay H3 ANC
Luksuriøse og konservative
Enkle i formen og enkle å håndtere, med bra lydkvalitet, men middels støyredusering.
Sony MDR-EX750NA
Fargeglade, men mangelfulle
Ungdommelig design og tung bass, men vel mange feil selv for denne målgruppen.
JBL Reflect Aware
Til sport eller reise?
JBL prøver å gjøre alt på en gang, og resultatet er propper som ikke passer noen.
Libratone Q Adapt In-Ear
Musikkglade, men flyredde
Vellydende og behagelige til hverdags, men mindre passende til flyunderholdning.
Audio Technica ATH-ANC40BT
Balanserte, men kontroversielle
Hvis man liker formatet og vil ha en nøytral lyd, kan de være et bra valg.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser