Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Skullcandy Grind

En behagelig og ærlig reisekamerat

Skullcandy Grind er no-nonsens når det er som best. Det er ikke noe overflødig, men heller ingen svake sider.
Lyd & Bilde mener
Behagelig lyd og god bærekomfort til en meget behagelig pris. Og de ser til og med ganske bra ut.
Du får ikke noe ekstrautstyr, og de kan ikke foldes sammen. Alle pengene er brukt på lyden.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 40 mm elementer
  • Følsomhet: Ingen info
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
  • Impedans: 33 ohm
  • Frekvensområde: Ingen info
  • Ledning: Avtakbar, 120 cm
  • Vekt: 172 g uten kabel

Hvis det er noe som kjennetegner Skullcandy, er det at de har en ganske ”hipp” holdning. Fra den billigste ørepropp til kjempestore DJ-hodetelefoner er det en uforfalsket rock’n roll holdning over de hodeskalledekorerte produktene. Til gjengjeld har lydkvalitet og mekanisk utførelse vært svingende. Fra små perler som Aviator, til hoderisteren Crusher, hvor man bare tenker ”hvorfor?”.

Skullcandy kaller sine nye Grind ”back-to-basics-hodetelefoner”. De har fortsatt den karakteristiske logoen, men har ellers tatt et skritt i en helt annen og mer voksen retning.

 

Fysiske egenskaper

Med kompakte øreklokker i mørk, røykfarget plast og en polstret metall hodebøyle er Grind behagelige og lette å ha på. Ikke noe tull. Bare et par hodetelefoner.

Grind er av on-ear typen. Det gir ikke mulighet for samme trykk i bassen eller isolasjon av støy fra omgivelsene som de større over-ear-modellene. Til gjengjeld blir man ikke kokt i sommervarmen, og de fyller mindre i bagasjen. Hva transporten angår kan man imidlertid se at Grind er billige. Det følger ikke med transportpose, og hodetelefonene kan ikke foldes sammen. Det gir et litt billig inntrykk. På den andre siden ville jeg mye heller spare der enn på lydkvaliteten.

Annonse

De fleste hodetelefoner til portabel bruk har en fjernkontroll med mikrofon på ledningen. Det mangler Grind. I stedet styres det hele med en knapp på venstre øreklokke. Et trykk pauser musikken og skifter til den innebygde mikrofonen, to trykk skifter til neste nummer og tre trykk går et nummer tilbake.

Grind_White Red Gray_Tap Tech_Front_S5GRHT-472

Annonse

 

Behagelig selskap

Med Skullcandys rykte i bakhodet var det med litt skepsis jeg plasserte Grind på hodet. Men uten grunn. De låter bra! Lyden er likså komfortabel som designen. Grind dekker alle toneområder noenlunde nøytralt. Fra bassen, som for et par on-ear hodetelefoner er dyp og fast, over til en behagelig og tydelig mellomtone og opp til klar diskant. Det betyr at de kan brukes til all slags musikk.

Vi er fortsatt i økonomiklassen, og Grind har ikke den oppløsing og er ikke finkornet som for eksempel Sennheiser Momentum. Men det er til gjengjeld vanskelig å komme på noen som er tilnærmelsesvis like velkonstruert. Faktisk er de tett på de meget vellykkede BeoPlay H2. Her er den største forskjellen materialvalget og bearbeidelsen.

 

Konklusjon

Skullcandy Grind er ikke et par hodetelefoner du skal velge for å bli lagt merke til. Og hvis du vil drukne i dype bassdrønn er de heller ikke svaret. Det har også Skullcandy på programmet, men her har man gått en annen vei. Grind er derimot helt perfekte hvis du bare vil ha god musikk i ørene på turen og er likeglad med unødvendig staffasje. Sett dem på hodet og glem så alt om dem.

Grind_White Black Red_Tap Tech_Side_Rev 3_S5GRHT-472

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.