: Skullcandy Grind

En behagelig og ærlig reisekamerat

Skullcandy Grind er no-nonsens når det er som best. Det er ikke noe overflødig, men heller ingen svake sider.
Lyd & Bilde mener
Behagelig lyd og god bærekomfort til en meget behagelig pris. Og de ser til og med ganske bra ut.
Du får ikke noe ekstrautstyr, og de kan ikke foldes sammen. Alle pengene er brukt på lyden.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 40 mm elementer
  • Følsomhet: Ingen info
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
  • Impedans: 33 ohm
  • Frekvensområde: Ingen info
  • Ledning: Avtakbar, 120 cm
  • Vekt: 172 g uten kabel
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis det er noe som kjennetegner Skullcandy, er det at de har en ganske ”hipp” holdning. Fra den billigste ørepropp til kjempestore DJ-hodetelefoner er det en uforfalsket rock’n roll holdning over de hodeskalledekorerte produktene. Til gjengjeld har lydkvalitet og mekanisk utførelse vært svingende. Fra små perler som Aviator, til hoderisteren Crusher, hvor man bare tenker ”hvorfor?”.

Skullcandy kaller sine nye Grind ”back-to-basics-hodetelefoner”. De har fortsatt den karakteristiske logoen, men har ellers tatt et skritt i en helt annen og mer voksen retning.

 

Fysiske egenskaper

Med kompakte øreklokker i mørk, røykfarget plast og en polstret metall hodebøyle er Grind behagelige og lette å ha på. Ikke noe tull. Bare et par hodetelefoner.

Grind er av on-ear typen. Det gir ikke mulighet for samme trykk i bassen eller isolasjon av støy fra omgivelsene som de større over-ear-modellene. Til gjengjeld blir man ikke kokt i sommervarmen, og de fyller mindre i bagasjen. Hva transporten angår kan man imidlertid se at Grind er billige. Det følger ikke med transportpose, og hodetelefonene kan ikke foldes sammen. Det gir et litt billig inntrykk. På den andre siden ville jeg mye heller spare der enn på lydkvaliteten.

Annonse

De fleste hodetelefoner til portabel bruk har en fjernkontroll med mikrofon på ledningen. Det mangler Grind. I stedet styres det hele med en knapp på venstre øreklokke. Et trykk pauser musikken og skifter til den innebygde mikrofonen, to trykk skifter til neste nummer og tre trykk går et nummer tilbake.

Grind_White Red Gray_Tap Tech_Front_S5GRHT-472

 

Behagelig selskap

Med Skullcandys rykte i bakhodet var det med litt skepsis jeg plasserte Grind på hodet. Men uten grunn. De låter bra! Lyden er likså komfortabel som designen. Grind dekker alle toneområder noenlunde nøytralt. Fra bassen, som for et par on-ear hodetelefoner er dyp og fast, over til en behagelig og tydelig mellomtone og opp til klar diskant. Det betyr at de kan brukes til all slags musikk.

Vi er fortsatt i økonomiklassen, og Grind har ikke den oppløsing og er ikke finkornet som for eksempel Sennheiser Momentum. Men det er til gjengjeld vanskelig å komme på noen som er tilnærmelsesvis like velkonstruert. Faktisk er de tett på de meget vellykkede BeoPlay H2. Her er den største forskjellen materialvalget og bearbeidelsen.

Annonse

 

Konklusjon

Skullcandy Grind er ikke et par hodetelefoner du skal velge for å bli lagt merke til. Og hvis du vil drukne i dype bassdrønn er de heller ikke svaret. Det har også Skullcandy på programmet, men her har man gått en annen vei. Grind er derimot helt perfekte hvis du bare vil ha god musikk i ørene på turen og er likeglad med unødvendig staffasje. Sett dem på hodet og glem så alt om dem.

Grind_White Black Red_Tap Tech_Side_Rev 3_S5GRHT-472

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.