TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Skullcandy Grind

En behagelig og ærlig reisekamerat

Skullcandy Grind er no-nonsens når det er som best. Det er ikke noe overflødig, men heller ingen svake sider.

forfatter
Publisert 04.06.15 - 06:00
L&B mener
Behagelig lyd og god bærekomfort til en meget behagelig pris. Og de ser til og med ganske bra ut.
Du får ikke noe ekstrautstyr, og de kan ikke foldes sammen. Alle pengene er brukt på lyden.
Spesifikasjoner
 • Bestykning: 40 mm elementer
 • Følsomhet: Ingen info
 • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
 • Impedans: 33 ohm
 • Frekvensområde: Ingen info
 • Ledning: Avtakbar, 120 cm
 • Vekt: 172 g uten kabel

Hvis det er noe som kjennetegner Skullcandy, er det at de har en ganske ”hipp” holdning. Fra den billigste ørepropp til kjempestore DJ-hodetelefoner er det en uforfalsket rock’n roll holdning over de hodeskalledekorerte produktene. Til gjengjeld har lydkvalitet og mekanisk utførelse vært svingende. Fra små perler som Aviator, til hoderisteren Crusher, hvor man bare tenker ”hvorfor?”.

Skullcandy kaller sine nye Grind ”back-to-basics-hodetelefoner”. De har fortsatt den karakteristiske logoen, men har ellers tatt et skritt i en helt annen og mer voksen retning.

 

Fysiske egenskaper

Med kompakte øreklokker i mørk, røykfarget plast og en polstret metall hodebøyle er Grind behagelige og lette å ha på. Ikke noe tull. Bare et par hodetelefoner.

Grind er av on-ear typen. Det gir ikke mulighet for samme trykk i bassen eller isolasjon av støy fra omgivelsene som de større over-ear-modellene. Til gjengjeld blir man ikke kokt i sommervarmen, og de fyller mindre i bagasjen. Hva transporten angår kan man imidlertid se at Grind er billige. Det følger ikke med transportpose, og hodetelefonene kan ikke foldes sammen. Det gir et litt billig inntrykk. På den andre siden ville jeg mye heller spare der enn på lydkvaliteten.

De fleste hodetelefoner til portabel bruk har en fjernkontroll med mikrofon på ledningen. Det mangler Grind. I stedet styres det hele med en knapp på venstre øreklokke. Et trykk pauser musikken og skifter til den innebygde mikrofonen, to trykk skifter til neste nummer og tre trykk går et nummer tilbake.

Grind_White Red Gray_Tap Tech_Front_S5GRHT-472

 

Behagelig selskap

Med Skullcandys rykte i bakhodet var det med litt skepsis jeg plasserte Grind på hodet. Men uten grunn. De låter bra! Lyden er likså komfortabel som designen. Grind dekker alle toneområder noenlunde nøytralt. Fra bassen, som for et par on-ear hodetelefoner er dyp og fast, over til en behagelig og tydelig mellomtone og opp til klar diskant. Det betyr at de kan brukes til all slags musikk.

Vi er fortsatt i økonomiklassen, og Grind har ikke den oppløsing og er ikke finkornet som for eksempel Sennheiser Momentum. Men det er til gjengjeld vanskelig å komme på noen som er tilnærmelsesvis like velkonstruert. Faktisk er de tett på de meget vellykkede BeoPlay H2. Her er den største forskjellen materialvalget og bearbeidelsen.

 

Konklusjon

Skullcandy Grind er ikke et par hodetelefoner du skal velge for å bli lagt merke til. Og hvis du vil drukne i dype bassdrønn er de heller ikke svaret. Det har også Skullcandy på programmet, men her har man gått en annen vei. Grind er derimot helt perfekte hvis du bare vil ha god musikk i ørene på turen og er likeglad med unødvendig staffasje. Sett dem på hodet og glem så alt om dem.

Grind_White Black Red_Tap Tech_Side_Rev 3_S5GRHT-472

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend