Hvis det er noe som kjennetegner Skullcandy, er det at de har en ganske ”hipp” holdning. Fra den billigste ørepropp til kjempestore DJ-hodetelefoner er det en uforfalsket rock’n roll holdning over de hodeskalledekorerte produktene. Til gjengjeld har lydkvalitet og mekanisk utførelse vært svingende. Fra små perler som Aviator, til hoderisteren Crusher, hvor man bare tenker ”hvorfor?”.
Skullcandy kaller sine nye Grind ”back-to-basics-hodetelefoner”. De har fortsatt den karakteristiske logoen, men har ellers tatt et skritt i en helt annen og mer voksen retning.
Fysiske egenskaper
Med kompakte øreklokker i mørk, røykfarget plast og en polstret metall hodebøyle er Grind behagelige og lette å ha på. Ikke noe tull. Bare et par hodetelefoner.
Grind er av on-ear typen. Det gir ikke mulighet for samme trykk i bassen eller isolasjon av støy fra omgivelsene som de større over-ear-modellene. Til gjengjeld blir man ikke kokt i sommervarmen, og de fyller mindre i bagasjen. Hva transporten angår kan man imidlertid se at Grind er billige. Det følger ikke med transportpose, og hodetelefonene kan ikke foldes sammen. Det gir et litt billig inntrykk. På den andre siden ville jeg mye heller spare der enn på lydkvaliteten.
De fleste hodetelefoner til portabel bruk har en fjernkontroll med mikrofon på ledningen. Det mangler Grind. I stedet styres det hele med en knapp på venstre øreklokke. Et trykk pauser musikken og skifter til den innebygde mikrofonen, to trykk skifter til neste nummer og tre trykk går et nummer tilbake.
Behagelig selskap
Med Skullcandys rykte i bakhodet var det med litt skepsis jeg plasserte Grind på hodet. Men uten grunn. De låter bra! Lyden er likså komfortabel som designen. Grind dekker alle toneområder noenlunde nøytralt. Fra bassen, som for et par on-ear hodetelefoner er dyp og fast, over til en behagelig og tydelig mellomtone og opp til klar diskant. Det betyr at de kan brukes til all slags musikk.
Vi er fortsatt i økonomiklassen, og Grind har ikke den oppløsing og er ikke finkornet som for eksempel Sennheiser Momentum. Men det er til gjengjeld vanskelig å komme på noen som er tilnærmelsesvis like velkonstruert. Faktisk er de tett på de meget vellykkede BeoPlay H2. Her er den største forskjellen materialvalget og bearbeidelsen.
Konklusjon
Skullcandy Grind er ikke et par hodetelefoner du skal velge for å bli lagt merke til. Og hvis du vil drukne i dype bassdrønn er de heller ikke svaret. Det har også Skullcandy på programmet, men her har man gått en annen vei. Grind er derimot helt perfekte hvis du bare vil ha god musikk i ørene på turen og er likeglad med unødvendig staffasje. Sett dem på hodet og glem så alt om dem.
Lyd & Bilde mener
Behagelig lyd og god bærekomfort til en meget behagelig pris. Og de ser til og med ganske bra ut. Du får ikke noe ekstrautstyr, og de kan ikke foldes sammen. Alle pengene er brukt på lyden.
Veil. pris 499 kr
Spesifikasjoner
- Bestykning: 40 mm elementer
- Følsomhet: Ingen info
- Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
- Impedans: 33 ohm
- Frekvensområde: Ingen info
- Ledning: Avtakbar, 120 cm
- Vekt: 172 g uten kabel
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser