Svenske Urbanistas hodetelefoner har tidligere klart seg bra i våre tester, og Seattle Wireless vant til og med testen av rimelige trådløse hodetelefoner for et halvår siden. Deres første støyreduserende hodetelefoner er til forveksling like. New York-modellen har samme enkle avskallede stil, som ikke på noen måte føles billig. Det er rett nok plast, men det ytre minner snarere om sklisikker gummi. Konstruksjonen er enkel, men virker robust, med bare en hengsle, men ingen ledd for å gjøre dem flate.
Det resulterer i at de tar litt mer plass i bagasjen, men Urbanista sender i det minste med en virkelig kul oppbevaringspose i grovt stoff. Den har en ytterlomme hvor man kan oppbevare den tøykledde ledningen, ladekabelen og flyadapteren. Klokkene er polstret med memory foam og er dekket av proteinlær, noe som føles bra mot ørene. Derimot skulle bøylen gjerne ha fått bedre polstring enn i Seattle, da man ofte har på seg støyreduserende hodetelefoner lengre enn vanlige.
På papiret ser det ut som om New York har kortere batteritid enn de andre, men det er for at Urbanista ikke angir noen tid for støyredusering med ledning. Trådløst får man ut 16 timer med støyredusering og 25 timer uten. Bortsett fra at de mangler NFC, er håndteringen beundringsverdig enkel. På- og av-knapper på den ene klokken, og styring av spillingen på den andre. Dette er dessuten de eneste hodetelefonene som har en fjernkontroll på ledningen.
Lyden minner om Seattle, men en forsterket bassgjengivelse gjør at de låter litt mer underholdene, uten noen overdrivelser. Ellers er lyden overraskende balansert og detaljert for en budsjetthodetelefon. Støyreduseringen gjør at bassen får ytterligere en kikk, men uten at musikken ellers låter spesielt mye dårligere. Den tar bort det meste av lavfrekvent bulder, men slipper gjennom mer høyfrekvent, selv om volumet dempes. Middels bra demping sammenlignet med konkurrentene.
Konklusjon
Urbanista New York minner mye om Seattle Wireless som vi belønnet med best i test for trådløse budsjetthodetelefoner. De har samme enkle, men robuste konstruksjon, og flott sklifritt belegg. Man får til og med en virkelig bra oppbevaringspose til reisen. De har de mest begripelige knappene i testen, og krever ingen instruksjonsbok. Men fremfor alt er lyden like bra. Forskjellen fra den dyrere testvinneren er at støyreduseringen ikke er like effektiv.
Lyd & Bilde mener
Uvanlig gjennomtenkt tilbehør. Enkel håndtering. Bra lydkvalitet. Tar plass i bagasjen. Ingen NFC. Bare middels bra støyredusering.
Veil. pris 1500 kr
Spesifikasjoner
- Type: over-ear
- Tilkobling: 3,5 mm, BT 4.1
- Mikrofon: ja
- Batteritid: 16–25 timer
- Vekt: 234 gram
- Web: urbanista.com
Også i denne testen:
Seks prisgunstige støyreduserende hodetelefoner
Denon AH-GC20
Solide og kraftfulle
Med kraftige aluminiumbøyler og kompetent støyredusering er Denon en pålitelig reisekamerat.
Audio-Technica ATH-ANC70
En umoderne skuffelse
Tross lav prislapp kan denne eldre modellen ikke ta opp kampen mot de nye konkurrentene.
Sennheiser HD4.50 BTNC
Kvalitet til budsjettpris
Sennheiser har slanket det riktige, og beholder mange fordeler fra sine dyrere hodetelefoner.
JVC HA-S90BN
Billige, men middelmådige
Til tross for den lave prisen finnes det bedre alternativer, da ulempene er flere enn fordelene.
JBL E65BTNC
Diskré og vellydende
JBL starter bra, og leverer et par fine hodetelefoner med bra lyd og uten større feil.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser