: Jensen Soundcheck Stadium

Knallyd for småpenger

Jensen har kanskje laget de beste hodetelefonene under tusenlappen.
1116Jensen Soundcheck Stadium
Lyd & Bilde mener
Stor og fyldig klang, med potent bass uten unoter noe sted.
Mangler litt raffinement og luftighet i diskanten.
Spesifikasjoner

Jensen Soundcheck Stadium
Type: Lukkede hodetelefoner
Følsomhet: 112 dB, 16 ohm
Annet: Etui, avtakbar kabel med fjernkontroll og mic

Annonse
Annonse
forfatter

Dette kan godt være de beste hodetelefonene du aldri har hørt om. De kommer fra ruterprodusenten Jensen, koster tett under tusenlappen, og lyder uforskammet bra til prisen.

I følge produsenten, har hodetelefonene gjennomgått mange lyttetester hos andre enn dem selv, før de fant en lydsignatur de følte seg komfortabel med. Det er ikke noe oppsiktsvekkende i seg selv, de fleste lytter på prototyper før de lanserer produktet, men Jensen har truffet bedre enn de fleste.

Hvert fall om man tar prisklassen i betraktning.

For jeg kan ikke komme på en hodetelefon under 1000 kroner, som spiller hva det skal være så godt som Jensen Soundcheck.

Tar man bort logoen fra de lukkede øreklokkene, er det umulig å gjette hva slags merke dette er. Designet er så minimalistisk og fargeløst, at ingen vil tro det er Beats eller Sennheiser som har laget hodetelefonene. De finnes i to utgaver, Stadium som er de største og legger seg rundt øret, og Street som er litt mindre og ligger på øret.

(Foto: Lasse Svendsen) Den mindre Street-modellen, her i hvitt.
(Foto: Lasse Svendsen) Den mindre Street-modellen, her i hvitt.

Innvendig er de like, tross at øreklokkene er mer kompakte på Street. Begge finnes i sort eller hvit, og de koster det samme. Man velger rett og slett størrelse og farve etter smak, men det er bare de store Stadium som leveres med spiralkabel og 6,3 mm fullstørrelse jackplugg.

Balansert og fyldig

Øreputene er avtakbare, og hodetelefonen kan brettes sammen for å ta mindre plass, og de fungerer på alt fra mobilen, til stereoanlegget.

Den største utgaven er den mest behagelige å ha på over tid. Den demper også lyd utenfra bedre, og selv om Jensen hevder at Stadium og Street lyder likt, er det Stadium som er best balansert. Bassen er fyldig og relativt presis, uten å være treg eller påtrengende. I den mindre Street, er bassen også presis, men ikke like fyldig.

Lydbildet er ikke slankt, snarere varmt og klangfullt. Begge er like godt egnet til hip hop som klassisk, merkelig nok. For det er uvanlig at rimelige hodetelefoner er så pass allround som dette.

Vokaler er godt definert, og mellomtonen åpen nok til at man får med seg detaljer.

De er ikke like raffinerte som et par Audio-Technica ATH-M50 eller M50, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen. Hodetelefonene får stemningen i Lambchops siste album Flotus, like godt frem som Alicia Keys Here eller Tove Los album Lady Wood.

Jensen Soundcheck er uvanlig vellydende til å koste under 1000 kr. Du skal betale hvert fall 500 kr mer for like god, eller bedre lyd fra tilsvarende hodetelefoner andre steder. Sånn sett er de oppsiktsvekkende gode, de kommer tross alt fra en ruterprodusent, ikke en etablert hodetelefonprodusent. De er vel verdt hver krone, for jeg tviler på om du finner bedre lyd til prisen.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.