Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Jensen Soundcheck Stadium

Knallyd for småpenger

Jensen har kanskje laget de beste hodetelefonene under tusenlappen.

Skrevet av / 24.11.16 - 15:00
Jensen Soundcheck Stadium
Lasse Svendsen

Dette kan godt være de beste hodetelefonene du aldri har hørt om. De kommer fra ruterprodusenten Jensen, koster tett under tusenlappen, og lyder uforskammet bra til prisen.

I følge produsenten, har hodetelefonene gjennomgått mange lyttetester hos andre enn dem selv, før de fant en lydsignatur de følte seg komfortabel med. Det er ikke noe oppsiktsvekkende i seg selv, de fleste lytter på prototyper før de lanserer produktet, men Jensen har truffet bedre enn de fleste.

Hvert fall om man tar prisklassen i betraktning.

For jeg kan ikke komme på en hodetelefon under 1000 kroner, som spiller hva det skal være så godt som Jensen Soundcheck.

Tar man bort logoen fra de lukkede øreklokkene, er det umulig å gjette hva slags merke dette er. Designet er så minimalistisk og fargeløst, at ingen vil tro det er Beats eller Sennheiser som har laget hodetelefonene. De finnes i to utgaver, Stadium som er de største og legger seg rundt øret, og Street som er litt mindre og ligger på øret.

(Foto: Lasse Svendsen) Den mindre Street-modellen, her i hvitt.
(Foto: Lasse Svendsen) Den mindre Street-modellen, her i hvitt.

Innvendig er de like, tross at øreklokkene er mer kompakte på Street. Begge finnes i sort eller hvit, og de koster det samme. Man velger rett og slett størrelse og farve etter smak, men det er bare de store Stadium som leveres med spiralkabel og 6,3 mm fullstørrelse jackplugg.

Balansert og fyldig

Øreputene er avtakbare, og hodetelefonen kan brettes sammen for å ta mindre plass, og de fungerer på alt fra mobilen, til stereoanlegget.

Den største utgaven er den mest behagelige å ha på over tid. Den demper også lyd utenfra bedre, og selv om Jensen hevder at Stadium og Street lyder likt, er det Stadium som er best balansert. Bassen er fyldig og relativt presis, uten å være treg eller påtrengende. I den mindre Street, er bassen også presis, men ikke like fyldig.

Lydbildet er ikke slankt, snarere varmt og klangfullt. Begge er like godt egnet til hip hop som klassisk, merkelig nok. For det er uvanlig at rimelige hodetelefoner er så pass allround som dette.

Vokaler er godt definert, og mellomtonen åpen nok til at man får med seg detaljer.

De er ikke like raffinerte som et par Audio-Technica ATH-M50 eller M50, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen. Hodetelefonene får stemningen i Lambchops siste album Flotus, like godt frem som Alicia Keys Here eller Tove Los album Lady Wood.

Jensen Soundcheck er uvanlig vellydende til å koste under 1000 kr. Du skal betale hvert fall 500 kr mer for like god, eller bedre lyd fra tilsvarende hodetelefoner andre steder. Sånn sett er de oppsiktsvekkende gode, de kommer tross alt fra en ruterprodusent, ikke en etablert hodetelefonprodusent. De er vel verdt hver krone, for jeg tviler på om du finner bedre lyd til prisen.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Lyd & Bilde mener

Stor og fyldig klang, med potent bass uten unoter noe sted. Mangler litt raffinement og luftighet i diskanten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top