Jensen Soundcheck Stadium

Knallyd for småpenger

Jensen har kanskje laget de beste hodetelefonene under tusenlappen.
1116Jensen Soundcheck Stadium
Lyd & Bilde mener
Stor og fyldig klang, med potent bass uten unoter noe sted.
Mangler litt raffinement og luftighet i diskanten.
Spesifikasjoner

Jensen Soundcheck Stadium
Type: Lukkede hodetelefoner
Følsomhet: 112 dB, 16 ohm
Annet: Etui, avtakbar kabel med fjernkontroll og mic

forfatter

Dette kan godt være de beste hodetelefonene du aldri har hørt om. De kommer fra ruterprodusenten Jensen, koster tett under tusenlappen, og lyder uforskammet bra til prisen.

I følge produsenten, har hodetelefonene gjennomgått mange lyttetester hos andre enn dem selv, før de fant en lydsignatur de følte seg komfortabel med. Det er ikke noe oppsiktsvekkende i seg selv, de fleste lytter på prototyper før de lanserer produktet, men Jensen har truffet bedre enn de fleste.

Hvert fall om man tar prisklassen i betraktning.

For jeg kan ikke komme på en hodetelefon under 1000 kroner, som spiller hva det skal være så godt som Jensen Soundcheck.

Tar man bort logoen fra de lukkede øreklokkene, er det umulig å gjette hva slags merke dette er. Designet er så minimalistisk og fargeløst, at ingen vil tro det er Beats eller Sennheiser som har laget hodetelefonene. De finnes i to utgaver, Stadium som er de største og legger seg rundt øret, og Street som er litt mindre og ligger på øret.

(Foto: Lasse Svendsen) Den mindre Street-modellen, her i hvitt.
(Foto: Lasse Svendsen) Den mindre Street-modellen, her i hvitt.

Innvendig er de like, tross at øreklokkene er mer kompakte på Street. Begge finnes i sort eller hvit, og de koster det samme. Man velger rett og slett størrelse og farve etter smak, men det er bare de store Stadium som leveres med spiralkabel og 6,3 mm fullstørrelse jackplugg.

Balansert og fyldig

Øreputene er avtakbare, og hodetelefonen kan brettes sammen for å ta mindre plass, og de fungerer på alt fra mobilen, til stereoanlegget.

Den største utgaven er den mest behagelige å ha på over tid. Den demper også lyd utenfra bedre, og selv om Jensen hevder at Stadium og Street lyder likt, er det Stadium som er best balansert. Bassen er fyldig og relativt presis, uten å være treg eller påtrengende. I den mindre Street, er bassen også presis, men ikke like fyldig.

Lydbildet er ikke slankt, snarere varmt og klangfullt. Begge er like godt egnet til hip hop som klassisk, merkelig nok. For det er uvanlig at rimelige hodetelefoner er så pass allround som dette.

Vokaler er godt definert, og mellomtonen åpen nok til at man får med seg detaljer.

De er ikke like raffinerte som et par Audio-Technica ATH-M50 eller M50, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen. Hodetelefonene får stemningen i Lambchops siste album Flotus, like godt frem som Alicia Keys Here eller Tove Los album Lady Wood.

Jensen Soundcheck er uvanlig vellydende til å koste under 1000 kr. Du skal betale hvert fall 500 kr mer for like god, eller bedre lyd fra tilsvarende hodetelefoner andre steder. Sånn sett er de oppsiktsvekkende gode, de kommer tross alt fra en ruterprodusent, ikke en etablert hodetelefonprodusent. De er vel verdt hver krone, for jeg tviler på om du finner bedre lyd til prisen.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.