: Harman Kardon CL & BT

Verdt å vente på

I 1953 ble Harman Kardon grunnlagt av Dr. Sidney Harman og Bernard Kardon, og til tross for at vi har sett fødselen til mange audioprodukter fra dette samarbeidet måtte man vente til 2012 før den første hodetelefonen så dagens lys.
Lyd & Bilde mener
Kvalitet Lekker design Engasjerende lyd Komfortabel
Intet verdt å nevne
Spesifikasjoner

Harman Kardon CL   2.000 kr

  • Frekvens: 16 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 119 dB
  • On-ear
  • Lukket hodetelefon

_____________________________

Harman Kardon BT      2.500 kr

  • Frekvens: 16 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 115 dB
  • Over-ear
  • Lukket hodetelefon
Annonse
Annonse
forfatter

Jeg velger å se nærmere på begge modellene med hodebøyle, CL og BT, hvor CL står for Classic mens BT, ikke helt overraskende, står for Bluetooth. Hele denne hodetelefonserien er dedikert til i-gadgetbrukere, og det avspeiles også i utseende der selv klokkens form minner om en iPhone. Hva man synes om designen på hodetelefonene er jo mer en smakssak, men de ånder minimalisme og industrialisme med sine rette linjer og hodebøyle i børstet stål. Rent visuelt er det ikke mye som er mykt og ”polstret”, men i underkant av hodebøylen er det et mykere innerbånd som reguleres automatisk via fjærende fester og gjør at hodetelefonen føles mer bekvem enn den ser ut. Øreputene er i skinn, men valget med å ha øreklokkene i plast føles litt merkelig, her har man ikke tenkt kvalitet hele veien, noe som drar ned karakteren noe. I den pent designede kartongen ligger, foruten en liten veske som hodetelefonen kan oppbevares i når man ikke bruker den, også en ekstra stålbøyle dersom den som sitter på ikke skulle passe. CL-modellen har løs kabel med headset og volumkontroll og BT-hodetelefonen har også en medfølgende kabel som kan brukes om batteriet er gått tomt. Begge modellene fungerer bra både til å ringe og ta imot samtale, selv om lydkvaliteten på CL-modellen er best.

Lyden
Begge hodetelefonene er utstyrt med en 40 mm membran under klokkene, som kan tas av, og savner den krispe og luftige lyden, men er tilstrekkelig åpen og klar for ikke å oppleves flat og kjedelig. Vivaldis ”Våren” leveres med innlevelse og dynamikk, og ”Vart jag än går” med Stiftelsen gjør det vanskelig å stå stille. Stemmer gjengis på en realistisk måte og bass og mellomregister gjør jobben sin. Det er ikke selve lyden som skiller disse to modellene mest, heller ikke det at den ene har Bluetooth, men derimot størrelsen på klokkene, som på CL er omtrent halvparten så store som på BT. Når det gjelder komfort foretrekker jeg BT, da den sitter bedre over ørene og har en bedre naturlig lydisolering.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Aktiv støydemping i trådløse hodetelefoner, pleier å koste mer enn dette.
Det er Marshall Mode II man skal ha hvis man elsker at det trøkker litt i ørene når man ller musikk. Høyt, selvsagt.
HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.