: Harman Kardon CL & BT

Verdt å vente på

I 1953 ble Harman Kardon grunnlagt av Dr. Sidney Harman og Bernard Kardon, og til tross for at vi har sett fødselen til mange audioprodukter fra dette samarbeidet måtte man vente til 2012 før den første hodetelefonen så dagens lys.

Skrevet av / 18.02.13 - 05:22
Harman Kardon CL & BT
Åsa Warme

Jeg velger å se nærmere på begge modellene med hodebøyle, CL og BT, hvor CL står for Classic mens BT, ikke helt overraskende, står for Bluetooth. Hele denne hodetelefonserien er dedikert til i-gadgetbrukere, og det avspeiles også i utseende der selv klokkens form minner om en iPhone. Hva man synes om designen på hodetelefonene er jo mer en smakssak, men de ånder minimalisme og industrialisme med sine rette linjer og hodebøyle i børstet stål. Rent visuelt er det ikke mye som er mykt og ”polstret”, men i underkant av hodebøylen er det et mykere innerbånd som reguleres automatisk via fjærende fester og gjør at hodetelefonen føles mer bekvem enn den ser ut. Øreputene er i skinn, men valget med å ha øreklokkene i plast føles litt merkelig, her har man ikke tenkt kvalitet hele veien, noe som drar ned karakteren noe. I den pent designede kartongen ligger, foruten en liten veske som hodetelefonen kan oppbevares i når man ikke bruker den, også en ekstra stålbøyle dersom den som sitter på ikke skulle passe. CL-modellen har løs kabel med headset og volumkontroll og BT-hodetelefonen har også en medfølgende kabel som kan brukes om batteriet er gått tomt. Begge modellene fungerer bra både til å ringe og ta imot samtale, selv om lydkvaliteten på CL-modellen er best.

Lyden
Begge hodetelefonene er utstyrt med en 40 mm membran under klokkene, som kan tas av, og savner den krispe og luftige lyden, men er tilstrekkelig åpen og klar for ikke å oppleves flat og kjedelig. Vivaldis ”Våren” leveres med innlevelse og dynamikk, og ”Vart jag än går” med Stiftelsen gjør det vanskelig å stå stille. Stemmer gjengis på en realistisk måte og bass og mellomregister gjør jobben sin. Det er ikke selve lyden som skiller disse to modellene mest, heller ikke det at den ene har Bluetooth, men derimot størrelsen på klokkene, som på CL er omtrent halvparten så store som på BT. Når det gjelder komfort foretrekker jeg BT, da den sitter bedre over ørene og har en bedre naturlig lydisolering.

Lyd & Bilde mener

Kvalitet Lekker design Engasjerende lyd Komfortabel Intet verdt å nevne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Scroll to Top