: Harman Kardon CL & BT

Verdt å vente på

I 1953 ble Harman Kardon grunnlagt av Dr. Sidney Harman og Bernard Kardon, og til tross for at vi har sett fødselen til mange audioprodukter fra dette samarbeidet måtte man vente til 2012 før den første hodetelefonen så dagens lys.
Lyd & Bilde mener
Kvalitet Lekker design Engasjerende lyd Komfortabel
Intet verdt å nevne
Spesifikasjoner

Harman Kardon CL   2.000 kr

  • Frekvens: 16 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 119 dB
  • On-ear
  • Lukket hodetelefon

_____________________________

Harman Kardon BT      2.500 kr

  • Frekvens: 16 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 115 dB
  • Over-ear
  • Lukket hodetelefon
Annonse
Annonse

Jeg velger å se nærmere på begge modellene med hodebøyle, CL og BT, hvor CL står for Classic mens BT, ikke helt overraskende, står for Bluetooth. Hele denne hodetelefonserien er dedikert til i-gadgetbrukere, og det avspeiles også i utseende der selv klokkens form minner om en iPhone. Hva man synes om designen på hodetelefonene er jo mer en smakssak, men de ånder minimalisme og industrialisme med sine rette linjer og hodebøyle i børstet stål. Rent visuelt er det ikke mye som er mykt og ”polstret”, men i underkant av hodebøylen er det et mykere innerbånd som reguleres automatisk via fjærende fester og gjør at hodetelefonen føles mer bekvem enn den ser ut. Øreputene er i skinn, men valget med å ha øreklokkene i plast føles litt merkelig, her har man ikke tenkt kvalitet hele veien, noe som drar ned karakteren noe. I den pent designede kartongen ligger, foruten en liten veske som hodetelefonen kan oppbevares i når man ikke bruker den, også en ekstra stålbøyle dersom den som sitter på ikke skulle passe. CL-modellen har løs kabel med headset og volumkontroll og BT-hodetelefonen har også en medfølgende kabel som kan brukes om batteriet er gått tomt. Begge modellene fungerer bra både til å ringe og ta imot samtale, selv om lydkvaliteten på CL-modellen er best.

Lyden
Begge hodetelefonene er utstyrt med en 40 mm membran under klokkene, som kan tas av, og savner den krispe og luftige lyden, men er tilstrekkelig åpen og klar for ikke å oppleves flat og kjedelig. Vivaldis ”Våren” leveres med innlevelse og dynamikk, og ”Vart jag än går” med Stiftelsen gjør det vanskelig å stå stille. Stemmer gjengis på en realistisk måte og bass og mellomregister gjør jobben sin. Det er ikke selve lyden som skiller disse to modellene mest, heller ikke det at den ene har Bluetooth, men derimot størrelsen på klokkene, som på CL er omtrent halvparten så store som på BT. Når det gjelder komfort foretrekker jeg BT, da den sitter bedre over ørene og har en bedre naturlig lydisolering.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!