Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman Kardon CL & BT

Verdt å vente på

I 1953 ble Harman Kardon grunnlagt av Dr. Sidney Harman og Bernard Kardon, og til tross for at vi har sett fødselen til mange audioprodukter fra dette samarbeidet måtte man vente til 2012 før den første hodetelefonen så dagens lys.
Lyd & Bilde mener
Kvalitet Lekker design Engasjerende lyd Komfortabel
Intet verdt å nevne
Spesifikasjoner

Harman Kardon CL   2.000 kr

  • Frekvens: 16 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 119 dB
  • On-ear
  • Lukket hodetelefon

_____________________________

Harman Kardon BT      2.500 kr

  • Frekvens: 16 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 115 dB
  • Over-ear
  • Lukket hodetelefon

Jeg velger å se nærmere på begge modellene med hodebøyle, CL og BT, hvor CL står for Classic mens BT, ikke helt overraskende, står for Bluetooth. Hele denne hodetelefonserien er dedikert til i-gadgetbrukere, og det avspeiles også i utseende der selv klokkens form minner om en iPhone. Hva man synes om designen på hodetelefonene er jo mer en smakssak, men de ånder minimalisme og industrialisme med sine rette linjer og hodebøyle i børstet stål. Rent visuelt er det ikke mye som er mykt og ”polstret”, men i underkant av hodebøylen er det et mykere innerbånd som reguleres automatisk via fjærende fester og gjør at hodetelefonen føles mer bekvem enn den ser ut. Øreputene er i skinn, men valget med å ha øreklokkene i plast føles litt merkelig, her har man ikke tenkt kvalitet hele veien, noe som drar ned karakteren noe. I den pent designede kartongen ligger, foruten en liten veske som hodetelefonen kan oppbevares i når man ikke bruker den, også en ekstra stålbøyle dersom den som sitter på ikke skulle passe. CL-modellen har løs kabel med headset og volumkontroll og BT-hodetelefonen har også en medfølgende kabel som kan brukes om batteriet er gått tomt. Begge modellene fungerer bra både til å ringe og ta imot samtale, selv om lydkvaliteten på CL-modellen er best.

Lyden
Begge hodetelefonene er utstyrt med en 40 mm membran under klokkene, som kan tas av, og savner den krispe og luftige lyden, men er tilstrekkelig åpen og klar for ikke å oppleves flat og kjedelig. Vivaldis ”Våren” leveres med innlevelse og dynamikk, og ”Vart jag än går” med Stiftelsen gjør det vanskelig å stå stille. Stemmer gjengis på en realistisk måte og bass og mellomregister gjør jobben sin. Det er ikke selve lyden som skiller disse to modellene mest, heller ikke det at den ene har Bluetooth, men derimot størrelsen på klokkene, som på CL er omtrent halvparten så store som på BT. Når det gjelder komfort foretrekker jeg BT, da den sitter bedre over ørene og har en bedre naturlig lydisolering.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.