TEST: Bowers & Wilkins P5 Series II – Markant oppgradering
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Bowers & Wilkins P5 Series II

Markant oppgradering

Stilbevisste får kvalitet i alle ledd i B&Ws hodetelefoner, og forbedret lyd med på kjøpet.

forfatter
Publisert 18.01.15 - 00:01
L&B mener
Godt balansert lydbilde og strøken kvalitet. Her får du rikelig med bass og behagelig klang i fullt monn.
Tøff konkurranse i prisklassen og litt innesluttet lydbilde trekker ned et ellers solid inntrykk.
Spesifikasjoner
 • B&W P5 Series II
 • Lukkede øreklokker
 • 40 mm elementer
 • 22 ohm, 108 dB
 • 195 gram
Veil. pris 2498Pr. 18.01.15 Produktside

De små P5 var Bowers & Wilkins første hodetelefoner. Et par lekre lukkede hodetelefoner, i forseggjort kvalitet. Men lyden var i slappeste laget. Det sprutet ikke helt av dem, og de ble gjerne beskrevet som velbalanserte, men kjedelige.

Man kunne få mer engasjerende lydkvalitet for pengene, andre steder.

Men B&W traff spikeren på hodet med de større P7. Også de lukkede hodetelefoner i samme høye kvalitet, men med nye 40 mm store membraner og mye større øreklokker.

De større P7-hodetelefonene er like godt egnet til mobilen, som til anlegget hjemme, og demper støy ganske bra, men viktigst av alt. De spiller fantastisk! Her spruter det virkelig av dynamikk, og detaljrikdommen er enorm. Mottagelsen ble også enorm, og vi drysset seks stjerner og kåret P7 til Årets Hodetelefoner 2014.

 

Shot-3-Final2

 

Det må B&W ha fått med seg, for nå har de laget en ny versjon av P5, kalt P5 Series 2. De ser stort sett ut som forgjengeren, men den nye utgaven har fått det samme 40 mm store elementet som er så vellykket i P7-modellen.

Hodetelefonene har avtakbar kabel under øreputene som enkelt hektes av, og kabelen er tilpasset iPhone, iPad og iPod, med kabelstyring av musikk og mikrofon for telefonsamtaler. Det følger med en vanlig minijackkabel også.

Interessant nok lyder ikke P5 Series 2, som en P7 light. Faktisk lyder de ikke som en P7 i det hele tatt. De er riktignok en markant oppgradering fra forgjengeren, men klangbalansen er varmere med litt avrundet diskant og svakere detaljgjengivelse. På mange måter er de mer lyttevennlige for folk flest. Hvert fall om man liker fyldig bass, men det var mer interessant å lytte til Pink Floyds Louder Than Words på P7, enn P5II. Klangen fra gitaren, vokalen og detaljrikdommen er mye tydeligere i P7.

Bevares, de lyder godt og er bedre enn forgjengerne, så hvis størrelsen er viktig er det et godt valg av hodetelefoner til bærbart bruk. Det er bare ett problem, de like store Sennheiser Momentum lyder åpnere og mer engasjerende for 300 kr mindre, (2.200 kr) og P7 koster bare 500 kr mer. Det mener jeg de er verdt, for P7 er en bedre hodetelefon hvis man er ekstra kresen. Dessuten er de mer komfortable å ha på. Særlig hvis man bruker briller.

 

Konklusjon
B&W har lyktes med å forbedre hodetelefonene med samme elementer som i de prisbelønte P7-modellene. Men prisforskjellen er relativt liten, og de store P7-ene er klart bedre om man vurderer lydkvaliteten for seg. Derfor faller P5 Series 2 litt mellom to stoler. På den ene siden lyder de bra, på den andre siden er de for dyre. Prøv før du kjøper.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

5 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend