EarFun er et relativt nytt merke på markedet, men har på kort tid rukket å etablere seg med flere populære hodetelefon- og øreproppmodeller til fornuftige priser.
Free Pro 3 har støydemping i fire ulike modi, tilpasset ulike øreformer. Det betyr at det som funker best for meg, kanskje ikke fungerer best for deg. Jeg må likevel si at forskjellen mellom de ulike modiene er neglisjerbar i mine ører. Øreproppene kan også skilte med omgivelseslyd, slik at du kan høre omverdenen. Begge deler fungerer etter hensikten, uten å introdusere nevneverdige artefakter.
Tilkobling er enkel, takket være Google Fast Pair. Og via EarFuns egen mobilapp får du tilgang til en rekke equalizer-innstillinger for å skreddersy lydbildet, inkludert en signatur-EQ fra en YouTube-anmelder ved navn Oluv.
aptX Adaptive, AAC og lav lydforsinkelse for spilling er alle på plass. Og ikke minst kan etuiet lades trådløst via Qi.
Lyden av EarFun Free Pro 3
Umiddelbart høres Free Pro 3 nøytrale og balanserte ut. Jeg trenger egentlig ikke å gjøre noe, for både stemmer og instrumenter låter klart og tydelig, og det er bra rytme i bassregisteret til elektronisk pop og rock. Ikke for det, en kontrabass skal jo også ha litt guffe der nede.
Jeg kunne ønske en anelse klarere mellomtone, og drar opp litt ved 1 kHz. For å bevare engasjementet i bassen hever jeg også litt ved 63 Hz.
Enten det er Justin Timberlakes Drown eller Björks Oral som står på menyen, leverer øreproppene spreke rytmer, samtidig som det låter naturlig og bra. Et meget bra totalinntrykk.
God samtalelyd og batteritid
I samtaler fungerer mikrofonoppsettet og støydempingen overraskende bra. Brukerens stemme kommer klart og tydelig frem til mottakeren, samtidig som omgivelsesstøy dempes effektivt.
Batteritiden er oppgitt til hele 7,5 timer med støydemping avslått, og selv om jeg ikke har gjort noen akademiske målinger, er inntrykket at de holder lenge. Totalt loves over 30 timers bruk i kombinasjon med etuiet.
Konklusjon
EarFun Free Pro 3 viser at man kan få imponerende mye for pengene om dagen. De byr på god lyd, god batteritid og en rekke praktiske funksjoner man vanligvis må betale langt mer for. Og lyden er meget god. En klar anbefaling til deg som vil ha god trådløs lyd til fornuftig penge!
Også i denne testen:
Huawei Freebuds 5
Gode åpne ørepropper
Huawei viser at åpne ørepropper kan låte like bra som lukkede.
Belkin SoundForm Pulse
Mange funksjoner
Med Belkin SoundForm Pulse får du mye funksjoner for pengene, og mulighet for å få ganske så god lyd.
Technics EAH-AZ40M2
De beste øreproppene i klassen
Med AZ40M2 forbedrer Technics klassevinneren AZ40, blant annet ved å legge til aktiv støydemping.
JBL Live Flex
Romlig lyd
JBL Live Flex er et par åpne ørepropper, som aldri irriterer. Og med fungerende støydemping bør de slettes ikke avfeies.
JLab JBuds Mini
De bittesmå
JBuds Mini er nok de minste trådløse øreproppene vi har testet.
Samsung Galaxy Buds FE
Rimeligere Galaxy Buds
Om du har lyst på Samsung Galaxy Buds, men synes de er for dyre, kan dette være et alternativ. Men det er noe å være klar over.
Philips TAT3508
Alt man trenger – på papiret
Med aktiv støydemping i fire ulike nivåer og en 6-bånds equalizer skulle det være duket for gode lydopplevelser. Men Philips kommer ikke helt i land.
Creative Aurvana Ace
Nye ørepropper med hybrid-elementer
Fra Creative kommer et par ørepropper med en helt ny type drivere.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser