Den foregående modellen HTX80 var et par fine hodetelefoner, men hadde visse feil. De hadde ingen støyredusering, og kunne ikke brukes med ledning. Begge disse tingene er rettet opp i nye HTX90N. Som forgjengeren har de et lekkert retroutseende og kan, foruten hvitt og svart, også fås i blått. Takket være den fleksible bøylen og dens rikelige polstring, samt de meget myke putene, sitter de meget behagelig på hodet. Derimot kan de ikke klappes sammen, noe som gjør at de tar opp mye plass i vesken. Man får heller ikke etui eller futteral til å beskytte dem under transporten.
Da hodetelefonene er omsluttende, isolerer de i seg selv en hel del av omgivende lyd. Legger man til støyreduseringen, er de plutselig et bra valg for reiser. Med muligheten for ledning kan man jo også bruke dem til underholdningen ombord. Støyreduseringen slås på med en knapp på den ene klokken. Dessverre sitter alle seks knapper på rad, og det er vanskelig å finne den riktige knappen med fingeren. Heller ikke Panasonic tilbyr noen app for å tilpasse lyden eller oppdatere programvaren. Det er litt synd, for jo mer avanserte funksjoner en hodetelefon har, desto viktigere er det å kunne styre det fra mobiltelefonen.
Hodetelefonene har en varm og lett lyd som gjør seg ekstra bra for akustisk musikk og liveopptak. Detaljer kommer frem på en fin måte, og de løfter frem stemmer slik at de kommer til sin rett. Derimot er bassen veldig tilbaketrukket. Den går dypt nok, men man får aldri lyst til å trampe takten. Dette var også et problem med forgjengeren, noe som er grunnen til at de nå har en bassforsterkningsknapp. Det gir imidlertid ingen dramatisk effekt. Til forskjell fra når man aktiverer støyreduseringen, som i høyeste grad påvirker bassen. Men dessverre i feil retning, slik at den blir brummende og støyende.
Konklusjon
Panasonics hodetelefoner har man gjerne på seg, både på grunn av den pene designen og for at de er så behagelige. Derimot er de litt vanskelige å ha med seg, da de ikke kan foldes sammen på noen måte. Det er synd, da de har blitt betydelig bedre enn forgjengeren å ha med seg på flyturen. Både fordi de har ledning som kan brukes til underholdningssystemet, og fordi de har aktiv støyredusering. Den fungerer relativt godt, men gjør dessverre at bassen i musikken blir unaturlig støyende. Avslått tar bassen plass i baksetet, noe som gjør hodetelefonene mindre vellykket for elektronisk dansemusikk. Derimot låter de meget bra med akustisk musikk og liveopptak.
Lyd & Bilde mener
Støyredusering. Lekker retrodesign. Behagelig. Passer godt til akustisk musikk. Tar opp plass i bagasjen. Mange knapper. Bassen er enten svak eller brølende.
Veil. pris 1800 kr
Spesifikasjoner
- Element: 40 mm
- Tilkobling: BT 4.2, kabel
- Lydformat: SBC
- Mikrofon: ja
- Vekt: 208 gram
- Batteritid: 24 timer
- Web: panasonic.no
Også i denne testen:
6 trådløse hodetelefoner
Audio-Technica ATH-M50xBT
Favoritten har blitt trådløs
Bransjestandarden Audio-Technica M50 er endelig trådløs. Men er det en fordel?
Kygo A6/500
Stor lyd i lite format
Mindre hodetelefoner har ofte tynnere lyd enn sine større slektninger. Men ikke disse.
Marshall Major 3 Bluetooth
Rock 'n roll igjen
De mest rockete trådløse hodetelefonene er tilbake, men forskjellene er vanskelig å skille ut.
JBL E65BTNC
Diskré og vellydende
JBL starter bra og leverer et par fine hodetelefoner med bra lyd og uten større feil.
Sony WH-H900N
Sony gjør alt rett
En lavere pris gjør at den ellers påkostede h.ear One 2 plutselig er et virkelig kupp.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser