Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Yamaha RX-S600D

Kraftigere enn man tror

Ønsker du kraftigst mulig lyd fra en slank receiver, er det Yamaha du skal velge.
Lyd & Bilde mener
Dette er receiveren for deg som vil ha hjemmekinolyd med litt mer kraft. Lyden er fyldig og kraftigere enn ventet, og receiveren er velutstyrt og enkel i bruk.
Ikke det mest nøytrale lydbildet i klassen.
Spesifikasjoner
  • HDMI: 5 inn (en med MHL), 1 ut
  • 3D og 4K gjennomstrømming (HDMI 1.4)
  • HD-lyd
  • 5 x 65 W (8 ohm, 1 kanal)
  • YPAO høyttalerkalibrering
  • Nettverk: Ethernet
  • AirPlay og Spotify Connect
  • DLNA og internettradio
  • Fjernkontrollapp for iOS, Android og WP

Funksjonaliteten til Yamaha er veldig lik den til Pioneer. AirPlay og Spotify Connect gir gode muligheter for trådløs strømming av musikk. Høyoppløste musikkfiler spilles fra en nettverkstilkoblet PC, og i tillegg har Yamaha-receiveren DAB og DAB+, som gir digitalradio med brukervennligheten vi kjenner fra FM.

I likhet med Pioneer støtter Yamaha 4K Ultra HD-video med 30 bilderammer i sekundet, takket være HDMI 1.4.

Vekten på 8 kilo er det dobbelte av Pioneer sin, som gjør at Yamaha føles heftigere bygget og gir en bedre følelse av byggekvalitet. Fem forsterkerkanaler er akkurat nok til å drive et 5.1 surround oppsett.

 

Yamaha_RX-S600D_2

Annonse

 

Produktet i bruk

Den automatiske høyttalerkalibreringen går som en drøm. Avstand, lydnivå og delefrekvens til hver høyttaler justeres raskt og greit. Skjermmenyen er mer grafisk tiltalende enn Pioneer, og gir god oversikt når man skal stille ulike funksjoner.

Annonse

Selv om receiverens kraft på papiret er den samme som Pioneer VSX-S510, så oppleves Yamaha som vesentlig kraftigere. Den har en fyldigere bass, som slår hardere når man spiller høyt. Og den har en mer temmet øvre mellomtone, som har fordelen av å ikke låte skjærende når man guffer opp.

Spesielt pop og rock låter heftigere i stereo med Yamaha enn Pioneer. Yamaha har bedre kontroll i bassregisteret, som gjør at bassgitar og basstromme blir mer fysiske. Ved lavt lydnivå kan Yamaha oppleves litt i overkant fyldig og varm, da cymbaler og kvinnevokaler ikke kommer helt ut som vi ønsker.

Strekker man musikken ut i surround, åpner det seg langt mer, på grunn av den ekstra dimensjonen. Kontrabassens og flygelets nedre register har en mer stødig grunn å stå på, samtidig som det er en mer delikat klang på cymbaler og tamburin.

Den ekstra kontrollen kommer meget godt til rette på film. Man får en bra kinoopplevelse når Godzillas nemesis vokser opp fra avgrunnen og lager kvalme. Lydbildet er storvokst, og det er mer muskler her enn med Pioneer. Yamaha gir alt man trenger i surround.

 

Konklusjon

Yamaha RX-V600D er liten og snerten, og den låter langt kraftigere enn den ser ut. Den kan det meste andre receivere kan, og har i tillegg DAB-radio! Den er enkel å bruke, med en tiltalende grafisk skjermmeny, og høyttalerkalibreringen funker fint.

Lyden er på den fyldige siden, som låter spesielt kult på pop, rock og actionfilm når man drar på litt. Det er ikke det åpneste og mest gjennomsiktige lydbildet i klassen, men Yamaha har absolutt mye snacks å by på. Anbefalt til den som vil dra på litt.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Pioneer VSX-S510

En liten overraskelse

En av markedets minste receivere har glimrende funksjonalitet, og lyden er overraskende klar og åpen.

Pioneer-receiveren er ultrakompakt, og passer inn i ethvert TV-møbel. Lyden er klar, og utstyrsnivået er absolutt godkjent. Og det beste av alt er prisen!
Skal du spille over ”normalt lydnivå”, anbefaler vi noe annet.

Marantz NR1605

Flat men fullvoksen

Marantz har markedets mest velutstyrte flate receiver. Når den i tillegg låter så bra, så er det ingen tvil om hvem vi ville hatt.

Marantz-receiveren er usedvanlig velutstyrt, med trådløs nettilkobling og sjukanals forsterkning. I tillegg låter den imponerende oppløst og fint.
Selv om receiveren er kraftig nok, er det ikke på muskelsiden den imponerer mest.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.