Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Yamaha RX-S600D

Kraftigere enn man tror

Ønsker du kraftigst mulig lyd fra en slank receiver, er det Yamaha du skal velge.

Skrevet av / 22.05.15 - 12:01
Yamaha RX-S600D
Geir Gråbein Nordby

Funksjonaliteten til Yamaha er veldig lik den til Pioneer. AirPlay og Spotify Connect gir gode muligheter for trådløs strømming av musikk. Høyoppløste musikkfiler spilles fra en nettverkstilkoblet PC, og i tillegg har Yamaha-receiveren DAB og DAB+, som gir digitalradio med brukervennligheten vi kjenner fra FM.

I likhet med Pioneer støtter Yamaha 4K Ultra HD-video med 30 bilderammer i sekundet, takket være HDMI 1.4.

Vekten på 8 kilo er det dobbelte av Pioneer sin, som gjør at Yamaha føles heftigere bygget og gir en bedre følelse av byggekvalitet. Fem forsterkerkanaler er akkurat nok til å drive et 5.1 surround oppsett.

 

Yamaha_RX-S600D_2

 

Produktet i bruk

Den automatiske høyttalerkalibreringen går som en drøm. Avstand, lydnivå og delefrekvens til hver høyttaler justeres raskt og greit. Skjermmenyen er mer grafisk tiltalende enn Pioneer, og gir god oversikt når man skal stille ulike funksjoner.

Selv om receiverens kraft på papiret er den samme som Pioneer VSX-S510, så oppleves Yamaha som vesentlig kraftigere. Den har en fyldigere bass, som slår hardere når man spiller høyt. Og den har en mer temmet øvre mellomtone, som har fordelen av å ikke låte skjærende når man guffer opp.

Spesielt pop og rock låter heftigere i stereo med Yamaha enn Pioneer. Yamaha har bedre kontroll i bassregisteret, som gjør at bassgitar og basstromme blir mer fysiske. Ved lavt lydnivå kan Yamaha oppleves litt i overkant fyldig og varm, da cymbaler og kvinnevokaler ikke kommer helt ut som vi ønsker.

Strekker man musikken ut i surround, åpner det seg langt mer, på grunn av den ekstra dimensjonen. Kontrabassens og flygelets nedre register har en mer stødig grunn å stå på, samtidig som det er en mer delikat klang på cymbaler og tamburin.

Den ekstra kontrollen kommer meget godt til rette på film. Man får en bra kinoopplevelse når Godzillas nemesis vokser opp fra avgrunnen og lager kvalme. Lydbildet er storvokst, og det er mer muskler her enn med Pioneer. Yamaha gir alt man trenger i surround.

 

Konklusjon

Yamaha RX-V600D er liten og snerten, og den låter langt kraftigere enn den ser ut. Den kan det meste andre receivere kan, og har i tillegg DAB-radio! Den er enkel å bruke, med en tiltalende grafisk skjermmeny, og høyttalerkalibreringen funker fint.

Lyden er på den fyldige siden, som låter spesielt kult på pop, rock og actionfilm når man drar på litt. Det er ikke det åpneste og mest gjennomsiktige lydbildet i klassen, men Yamaha har absolutt mye snacks å by på. Anbefalt til den som vil dra på litt.

Lyd & Bilde mener

Dette er receiveren for deg som vil ha hjemmekinolyd med litt mer kraft. Lyden er fyldig og kraftigere enn ventet, og receiveren er velutstyrt og enkel i bruk. Ikke det mest nøytrale lydbildet i klassen.

Også i denne testen:

Tre slanke receivere

Pioneer VSX-S510

En liten overraskelse

En av markedets minste receivere har glimrende funksjonalitet, og lyden er overraskende klar og åpen.

Pioneer-receiveren er ultrakompakt, og passer inn i ethvert TV-møbel. Lyden er klar, og utstyrsnivået er absolutt godkjent. Og det beste av alt er prisen!
Skal du spille over ”normalt lydnivå”, anbefaler vi noe annet.
Les hele testen

Marantz NR1605

Flat men fullvoksen

Marantz har markedets mest velutstyrte flate receiver. Når den i tillegg låter så bra, så er det ingen tvil om hvem vi ville hatt.

Marantz-receiveren er usedvanlig velutstyrt, med trådløs nettilkobling og sjukanals forsterkning. I tillegg låter den imponerende oppløst og fint.
Selv om receiveren er kraftig nok, er det ikke på muskelsiden den imponerer mest.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top