: Yamaha RX-S600D

Kraftigere enn man tror

Ønsker du kraftigst mulig lyd fra en slank receiver, er det Yamaha du skal velge.
Lyd & Bilde mener
Dette er receiveren for deg som vil ha hjemmekinolyd med litt mer kraft. Lyden er fyldig og kraftigere enn ventet, og receiveren er velutstyrt og enkel i bruk.
Ikke det mest nøytrale lydbildet i klassen.
Spesifikasjoner
  • HDMI: 5 inn (en med MHL), 1 ut
  • 3D og 4K gjennomstrømming (HDMI 1.4)
  • HD-lyd
  • 5 x 65 W (8 ohm, 1 kanal)
  • YPAO høyttalerkalibrering
  • Nettverk: Ethernet
  • AirPlay og Spotify Connect
  • DLNA og internettradio
  • Fjernkontrollapp for iOS, Android og WP
Annonse
Annonse
forfatter

Funksjonaliteten til Yamaha er veldig lik den til Pioneer. AirPlay og Spotify Connect gir gode muligheter for trådløs strømming av musikk. Høyoppløste musikkfiler spilles fra en nettverkstilkoblet PC, og i tillegg har Yamaha-receiveren DAB og DAB+, som gir digitalradio med brukervennligheten vi kjenner fra FM.

I likhet med Pioneer støtter Yamaha 4K Ultra HD-video med 30 bilderammer i sekundet, takket være HDMI 1.4.

Vekten på 8 kilo er det dobbelte av Pioneer sin, som gjør at Yamaha føles heftigere bygget og gir en bedre følelse av byggekvalitet. Fem forsterkerkanaler er akkurat nok til å drive et 5.1 surround oppsett.

 

Yamaha_RX-S600D_2

 

Produktet i bruk

Den automatiske høyttalerkalibreringen går som en drøm. Avstand, lydnivå og delefrekvens til hver høyttaler justeres raskt og greit. Skjermmenyen er mer grafisk tiltalende enn Pioneer, og gir god oversikt når man skal stille ulike funksjoner.

Selv om receiverens kraft på papiret er den samme som Pioneer VSX-S510, så oppleves Yamaha som vesentlig kraftigere. Den har en fyldigere bass, som slår hardere når man spiller høyt. Og den har en mer temmet øvre mellomtone, som har fordelen av å ikke låte skjærende når man guffer opp.

Spesielt pop og rock låter heftigere i stereo med Yamaha enn Pioneer. Yamaha har bedre kontroll i bassregisteret, som gjør at bassgitar og basstromme blir mer fysiske. Ved lavt lydnivå kan Yamaha oppleves litt i overkant fyldig og varm, da cymbaler og kvinnevokaler ikke kommer helt ut som vi ønsker.

Strekker man musikken ut i surround, åpner det seg langt mer, på grunn av den ekstra dimensjonen. Kontrabassens og flygelets nedre register har en mer stødig grunn å stå på, samtidig som det er en mer delikat klang på cymbaler og tamburin.

Den ekstra kontrollen kommer meget godt til rette på film. Man får en bra kinoopplevelse når Godzillas nemesis vokser opp fra avgrunnen og lager kvalme. Lydbildet er storvokst, og det er mer muskler her enn med Pioneer. Yamaha gir alt man trenger i surround.

 

Konklusjon

Yamaha RX-V600D er liten og snerten, og den låter langt kraftigere enn den ser ut. Den kan det meste andre receivere kan, og har i tillegg DAB-radio! Den er enkel å bruke, med en tiltalende grafisk skjermmeny, og høyttalerkalibreringen funker fint.

Lyden er på den fyldige siden, som låter spesielt kult på pop, rock og actionfilm når man drar på litt. Det er ikke det åpneste og mest gjennomsiktige lydbildet i klassen, men Yamaha har absolutt mye snacks å by på. Anbefalt til den som vil dra på litt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Pioneer VSX-S510

En liten overraskelse

En av markedets minste receivere har glimrende funksjonalitet, og lyden er overraskende klar og åpen.

Pioneer-receiveren er ultrakompakt, og passer inn i ethvert TV-møbel. Lyden er klar, og utstyrsnivået er absolutt godkjent. Og det beste av alt er prisen!
Skal du spille over ”normalt lydnivå”, anbefaler vi noe annet.

Marantz NR1605

Flat men fullvoksen

Marantz har markedets mest velutstyrte flate receiver. Når den i tillegg låter så bra, så er det ingen tvil om hvem vi ville hatt.

Marantz-receiveren er usedvanlig velutstyrt, med trådløs nettilkobling og sjukanals forsterkning. I tillegg låter den imponerende oppløst og fint.
Selv om receiveren er kraftig nok, er det ikke på muskelsiden den imponerer mest.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!