: Sony STR-DN1040

Stor og uanstrengt lyd

Med sitt store og naturtro lydbilde kombinert med god slagkraft, lurer man nesten på om denne receiveren er i feil prisklasse.

Glimrende dynamikk Stort lydbilde AirPlay Wi-Fi
Ikke platespillerinngang
 • 8 x HDMI inn (MHL i front), 1 x HDMI ut
 • 3D og 4K oppskalering
 • 7 x 100W (6 ohm)
 • DCAC høyttalerkalibrering
 • Trådløst nettverk og Bluetooth
 • AirPlay og DLNA
 • Fjernkontrollapp for iOS og Android
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5999 kr

Annonse

Musikk kan strømmes via DLNA eller AirPlay, internettradio er på plass, og enheten kan fjernstyres fra en Android- eller Apple-mobil. To apper finnes; TV SideView gir generell styring av receiveren, mens Network Audio Remote er spesialisert på strømming. Denne gir den glatteste og raskeste strømmeopplevelsen via DLNA av alle receiverne, men kan ikke måle seg med AirPlay, som er absolutt enkleste måte å strømme musikk på.

Autokalibrering går svært rask. Et par polyfoniske toner, og systemet er satt opp. Å gjøre manuelle justeringer etterpå er mindre oversiktlig, da man må inn på hver enkelt kanal og justere alle parametre som lydnivå, avstand og størrelse, uten at man ser hva de andre kanalene er satt til, før man går ut igjen.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten imponerer stort. Dialogene er klare og naturlige, og klangbildet er stort med en fyldig mellomtone, men som ikke skiller seg ut fra lydbildet. Det låter usedvanlig sømløst, kanalene henger meget godt sammen, som gir et usedvanlig omringende surroundlydbilde. Dette er virkelig bra.

Sony_STR-DN1040_bakside

Den dynamiske kontrasten er som ingen andre receivere vi vet om til denne prisen. Sony er ikke langt bak de dyrere receiverne med Yamaha RX-A1030 i tet. Ved moderat lydnivå får man inntrykk av at Sony har like mye muskler som de større muskelbuntene. Når lydnivået går opp, blir det klart at den ikke har det. Med lydnivå i stua tilsvarende det på kino, blir receiveren kortpustet i de mest intense scenene. Dette er som forventet, og er ingenting å trekke for.

Også musikk nyter godt av det åpne lydlandskapet. Lyden er svært behagelig, med en stødig bassgjengivelse. Strengene fra klassisk gitar klirrer klart og krispt, uten å bli pågående. Piano har en nydelig utklinging.

Dette må være prisklassens beste surroundreceiver, foran både Onkyo TX-NR626 og Yamaha RX-V675!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
29 kommentarer

Registrer gratis konto Logg inn

Legg igjen en kommentar

  annonse

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.