Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony STR-DN1040

Stor og uanstrengt lyd

Med sitt store og naturtro lydbilde kombinert med god slagkraft, lurer man nesten på om denne receiveren er i feil prisklasse.
Lyd & Bilde mener
Glimrende dynamikk Stort lydbilde AirPlay Wi-Fi
Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn (MHL i front), 1 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 100W (6 ohm)
  • DCAC høyttalerkalibrering
  • Trådløst nettverk og Bluetooth
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android

Musikk kan strømmes via DLNA eller AirPlay, internettradio er på plass, og enheten kan fjernstyres fra en Android- eller Apple-mobil. To apper finnes; TV SideView gir generell styring av receiveren, mens Network Audio Remote er spesialisert på strømming. Denne gir den glatteste og raskeste strømmeopplevelsen via DLNA av alle receiverne, men kan ikke måle seg med AirPlay, som er absolutt enkleste måte å strømme musikk på.

Autokalibrering går svært rask. Et par polyfoniske toner, og systemet er satt opp. Å gjøre manuelle justeringer etterpå er mindre oversiktlig, da man må inn på hver enkelt kanal og justere alle parametre som lydnivå, avstand og størrelse, uten at man ser hva de andre kanalene er satt til, før man går ut igjen.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten imponerer stort. Dialogene er klare og naturlige, og klangbildet er stort med en fyldig mellomtone, men som ikke skiller seg ut fra lydbildet. Det låter usedvanlig sømløst, kanalene henger meget godt sammen, som gir et usedvanlig omringende surroundlydbilde. Dette er virkelig bra.

Sony_STR-DN1040_bakside

Den dynamiske kontrasten er som ingen andre receivere vi vet om til denne prisen. Sony er ikke langt bak de dyrere receiverne med Yamaha RX-A1030 i tet. Ved moderat lydnivå får man inntrykk av at Sony har like mye muskler som de større muskelbuntene. Når lydnivået går opp, blir det klart at den ikke har det. Med lydnivå i stua tilsvarende det på kino, blir receiveren kortpustet i de mest intense scenene. Dette er som forventet, og er ingenting å trekke for.

Annonse

Også musikk nyter godt av det åpne lydlandskapet. Lyden er svært behagelig, med en stødig bassgjengivelse. Strengene fra klassisk gitar klirrer klart og krispt, uten å bli pågående. Piano har en nydelig utklinging.

Dette må være prisklassens beste surroundreceiver, foran både Onkyo TX-NR626 og Yamaha RX-V675!

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

29 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.