: Pioneer VSX-1123

Klar lyd

Denne Pioneer-receiveren har klart og distinkt lyd som sin storebror, men med mindre oppløsning og litt prosesseringsstøy.
Lyd & Bilde mener
Distinkt lyd AirPlay Brukervennlig
Låter litt sterilt Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 105W (8 ohm)
  • MCACC høyttalerkalibrering
  • Nettverk (Ethernet)
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android
Annonse
Annonse
forfatter

Kablet nettilkobling gir mulighet for strømming, internettradio og fjernstyring fra smartmobil og nettbrett. Med innebygd AirPlay er det lett å strømme musikk fra iPhone, iPad og iPod Touch, eller fra en PC eller Mac med iTunes. Det følger med en CD med programmet AVNavigator, som gjør receiveren meget enkel å koble opp. Du følger programmet steg for steg og klikker på det du har gjort, og receiveren settes opp automatisk.Autokalibrering av høyttalerne inkluderer korreksjon av fase og stående lydbølger, en prosess som tar en god stund. Så smør deg med tålmodighet. Lag deg et måltid eller trakt deg en kaffe mens den holder på.

Lydkvalitet
Som sin storebror SC-2023 gjengir receiveren et stort lydbilde, med god sammenheng. Klare og distinkte dialoger har blitt et kjennetegn for Pioneer, og VSX-1123 er intet unntak. Men receiveren er ikke så oppløst som vi håper. Lydbildet er litt sterilt, og det krasser seg litt til i overtoneområdet. Sibilanter på dialogene kan bli litt overtydelige, altså s- og skj-lyder spisses til.

Pioneer_VSX-1123_bakside

Videre er det litt grums i prosesseringen, slik at man hører en suselyd fra høyttalerne når volumet skrus opp. Denne er variabel og ikke konstant, hvilket tyder på at det skjer i det digitale domenet og ikke det analoge. Dette er kun hørbart når det ikke er høy lyd fra lydkilden, men like fullt noe man legger merke til i løpet av en film.Det er naturlig at receivere i denne prisklassen mangler kraften til dyrere saker, så det er ikke overraskende at VSX-1123 flater ut før sin storebror. Likevel spiller den høyt nok for de fleste stuer. Men pass på å hjelp til i bassen med subwoofer.

I likhet med film drar musikken også fordel av klare og åpne stemmer, og et flygel gjengis med bra snert. Også her kan det bli litt slankt, med overaksentuert diskant. I stereo anbefaler vi et par gulvstående høyttalere, slik at man kan spille i Pure Direct-modus uten å miste bassgjengivelsen. Da slipper man unødvendig prosessering, med bedre lyd som resultat.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.