Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pioneer VSX-1123

Klar lyd

Denne Pioneer-receiveren har klart og distinkt lyd som sin storebror, men med mindre oppløsning og litt prosesseringsstøy.
Lyd & Bilde mener
Distinkt lyd AirPlay Brukervennlig
Låter litt sterilt Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 105W (8 ohm)
  • MCACC høyttalerkalibrering
  • Nettverk (Ethernet)
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android

Kablet nettilkobling gir mulighet for strømming, internettradio og fjernstyring fra smartmobil og nettbrett. Med innebygd AirPlay er det lett å strømme musikk fra iPhone, iPad og iPod Touch, eller fra en PC eller Mac med iTunes. Det følger med en CD med programmet AVNavigator, som gjør receiveren meget enkel å koble opp. Du følger programmet steg for steg og klikker på det du har gjort, og receiveren settes opp automatisk.Autokalibrering av høyttalerne inkluderer korreksjon av fase og stående lydbølger, en prosess som tar en god stund. Så smør deg med tålmodighet. Lag deg et måltid eller trakt deg en kaffe mens den holder på.

Lydkvalitet
Som sin storebror SC-2023 gjengir receiveren et stort lydbilde, med god sammenheng. Klare og distinkte dialoger har blitt et kjennetegn for Pioneer, og VSX-1123 er intet unntak. Men receiveren er ikke så oppløst som vi håper. Lydbildet er litt sterilt, og det krasser seg litt til i overtoneområdet. Sibilanter på dialogene kan bli litt overtydelige, altså s- og skj-lyder spisses til.

Pioneer_VSX-1123_bakside

Videre er det litt grums i prosesseringen, slik at man hører en suselyd fra høyttalerne når volumet skrus opp. Denne er variabel og ikke konstant, hvilket tyder på at det skjer i det digitale domenet og ikke det analoge. Dette er kun hørbart når det ikke er høy lyd fra lydkilden, men like fullt noe man legger merke til i løpet av en film.Det er naturlig at receivere i denne prisklassen mangler kraften til dyrere saker, så det er ikke overraskende at VSX-1123 flater ut før sin storebror. Likevel spiller den høyt nok for de fleste stuer. Men pass på å hjelp til i bassen med subwoofer.

I likhet med film drar musikken også fordel av klare og åpne stemmer, og et flygel gjengis med bra snert. Også her kan det bli litt slankt, med overaksentuert diskant. I stereo anbefaler vi et par gulvstående høyttalere, slik at man kan spille i Pure Direct-modus uten å miste bassgjengivelsen. Da slipper man unødvendig prosessering, med bedre lyd som resultat.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.