TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Pioneer VSX-1123

Klar lyd

Denne Pioneer-receiveren har klart og distinkt lyd som sin storebror, men med mindre oppløsning og litt prosesseringsstøy.

forfatter
Publisert 21.10.13 - 14:21
L&B mener
Distinkt lyd AirPlay Brukervennlig
Låter litt sterilt Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
 • 8 x HDMI inn (MHL i front), 2 x HDMI ut
 • 3D og 4K oppskalering
 • 7 x 105W (8 ohm)
 • MCACC høyttalerkalibrering
 • Nettverk (Ethernet)
 • AirPlay og DLNA
 • Fjernkontrollapp for iOS og Android

Kablet nettilkobling gir mulighet for strømming, internettradio og fjernstyring fra smartmobil og nettbrett. Med innebygd AirPlay er det lett å strømme musikk fra iPhone, iPad og iPod Touch, eller fra en PC eller Mac med iTunes. Det følger med en CD med programmet AVNavigator, som gjør receiveren meget enkel å koble opp. Du følger programmet steg for steg og klikker på det du har gjort, og receiveren settes opp automatisk.Autokalibrering av høyttalerne inkluderer korreksjon av fase og stående lydbølger, en prosess som tar en god stund. Så smør deg med tålmodighet. Lag deg et måltid eller trakt deg en kaffe mens den holder på.

Lydkvalitet
Som sin storebror SC-2023 gjengir receiveren et stort lydbilde, med god sammenheng. Klare og distinkte dialoger har blitt et kjennetegn for Pioneer, og VSX-1123 er intet unntak. Men receiveren er ikke så oppløst som vi håper. Lydbildet er litt sterilt, og det krasser seg litt til i overtoneområdet. Sibilanter på dialogene kan bli litt overtydelige, altså s- og skj-lyder spisses til.

Pioneer_VSX-1123_bakside

Videre er det litt grums i prosesseringen, slik at man hører en suselyd fra høyttalerne når volumet skrus opp. Denne er variabel og ikke konstant, hvilket tyder på at det skjer i det digitale domenet og ikke det analoge. Dette er kun hørbart når det ikke er høy lyd fra lydkilden, men like fullt noe man legger merke til i løpet av en film.Det er naturlig at receivere i denne prisklassen mangler kraften til dyrere saker, så det er ikke overraskende at VSX-1123 flater ut før sin storebror. Likevel spiller den høyt nok for de fleste stuer. Men pass på å hjelp til i bassen med subwoofer.

I likhet med film drar musikken også fordel av klare og åpne stemmer, og et flygel gjengis med bra snert. Også her kan det bli litt slankt, med overaksentuert diskant. I stereo anbefaler vi et par gulvstående høyttalere, slik at man kan spille i Pure Direct-modus uten å miste bassgjengivelsen. Da slipper man unødvendig prosessering, med bedre lyd som resultat.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend