Search
Generic filters

Oppo BDP-103

 itemprop
Oppo BDP-103

Multikunstneren

Oppos nye Blu-ray spiller BDP-103 er den beste Blu-ray spilleren vi har testet!

Lyd & Bilde mener

Meget rask Gode tilkoblingsmuligheter Gnistrende bildekvalitet
Prisen
 • 2 HDMI ut, 2 inn, 3 USB
 • Marvell Kyoto G2H bildeprosessor
 • Ethernet, Wi-Fi (via dongle)
 • Netflix videostreaming
 • 3D + 4K oppskalering
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5895 kr

Blu-ray formatet har hatt en eventyrlig utvikling siden det ble introdusert, og selv om de spinnende filmdiskene det siste året har fått sterk konkurranse fra streamingbaserte medier, er BD-platene fortsatt det beste valget for den som er opptatt av best mulig bilde- og lydkvalitet.

Utviklingen av nye spillere har imidlertid stagnert litt: De fleste produsentene har fokusert på å lage dem billigere, slik at de kan selge i større kvanta. Heldigvis er det fortsatt noen som forsøker å gjøre dem enda bedre.

Amerikanske Oppo har valgt å spesialisere seg på DVD og Blu-ray spillere, og har i løpet av få år opparbeidet seg et rykte for å være blant de beste – og det til en pris de fleste entusiaster kan ta seg råd til. Årets nye linje består av to kraftig oppgraderte modeller, BDP-103 og BDP-105. Her tester vi den rimeligste, BDP-103, til snaue 6.000 kroner.

Avansert videoprosessor
Oppo-spillerens hjerte ligger i videoprosessoren, den kraftige Kyoto G2H fra Marvell, som foruten overlegen bildebehandling byr på 2D til 3D konvertering samt oppskalering til 4K oppløsning. Sistnevnte er mest en ”gimmick” da den ikke fungerer på vanlige Full HD skjermer, samtidig som alle 4K-kompatible skjermer må ha tilsvarende funksjon innebygd. Likevel er det en teoretisk mulighet for at Oppo-spilleren kan gjøre en bedre jobb med oppskaleringen enn 4K-skjermen kan gjøre internt.  Dette fikk vi imidlertid ikke testet, da vi ikke hadde noen 4K-skjerm tilgjengelig.

Brukervennlighet og finesser
Oppo BDP-103 kan mye mer enn bare å spille vanlige Blu-ray filmer. Foruten DVD og CD avspilling, inkludert DVD Audio og SACD, støtter den også videostreaming, med den populære abonnementstjenesten Netflix om bord. I tillegg kan den spille av innhold fra PC-en din, eller direkte fra en USB-harddisk. Sist, men ikke minst kan den gjøres sonefri, slik at den støtter Blu-ray filmer fra andre regioner (tilleggstjeneste fra importøren, red.anm.).

Den nye Oppo-modellen bruker et nytt hovedkretskort med Dual Core prosessor, som sørger for at oppstart og generell betjening skjer betydelig raskere enn på forrige generasjon, og også vesentlig raskere enn mange av dagens konkurrenter. Oppstart fra standby går på under 20 sekunder, og det tar typisk ikke mer enn 30 sekunder å nå tittelskjermen fra man har satt inn en Blu-ray disc. Det er raskt! Fjernkontrollen til Oppo-spilleren er definitivt en av de bedre vi har vært borte i. Den ligger godt i hånden og har bakbelyste knapper slik at du kan se hva du gjør i hjemmekinomørket. Displayet på spilleren kan dimmes eller slukkes så man slipper å se den i mørket. For deg som foretrekker å ha spilleren skjult i et skap eller teknisk rom, er den medfølgende IR-repeateren også en bonus. Fjernkontrollen har egen hurtigtast for Netflix, som gjør det enkelt å når som helst hoppe inn i videotjenesten. Videre har Oppo beholdt muligheten til å gå inn i oppsettmenyen uten å måtte stoppe filmen først – noe som er gull verdt når man skal gjøre de første innstillingene.

Tilkoblinger
Oppo-spilleren har et vell av smarte tilkoblingsmuligheter, inkludert et par vi ikke har sett tidligere: Foruten HDMI utganger har den også doble HDMI-innganger, som er veldig uvanlig for en Blu-ray spiller: Disse lar deg koble til ekstra enheter, som TV-mottaker eller spillkonsoll, og utnytte den interne videoprosessorens ferdigheter til å forbedre bildekvaliteten. Den ene HDMI-inngangen er frontmontert og støtter mobilstandarden MHL som bl.a. finnes på Samsung Galaxy smartmobiler

annonse

oppo-BDP-103-back

annonse

Når du skal koble Oppo-spilleren til resten av anlegget har du flere valg: De doble HDMI-utgangene lar deg for eksempel trekke separate kabler til TV og projektor, eller til skjerm og surroundreceiver. Du kan velge å splitte lyd og bilde-signalene (Split A/V), eller kjøre samme signal gjennom begge. Oppo-spilleren støtter også Audio Return Channel, som gjør det mulig å hente ut TV-lyden digitalt tilbake gjennom HDMI-kabelen.

Bilder i referanseklasse
Forskjellen i bildekvalitet mellom ulike Blu-ray spillere har tradisjonelt ikke vært spesielt stor. Det er rett og slett ikke rom for dramatiske forskjeller eller variasjoner når filmen spilles av og sendes ut digitalt videre til skjermen. Oppo-spilleren byr imidlertid på gode muligheter til å sjekke hvilken forskjell en god videoprosessor kan gjøre: Av de to HDMI-utgangene er det bare den ene som går veien innom den avanserte Kyoto-chipen, mens den andre henter videosignalet direkte fra kretskortet og sender det videre til skjermen uten noen form for ekstra bildebehandling.

Forskjellen mellom de to er subtil, men likevel fullt merkbar: Bildet fra HDMI 2-utgangen er allerede meget bra, men HDMI 1-utgangen gir likevel et merkbart skarpere og mer detaljert, støyfritt Blu-ray bilde, med stabil skarphet også når bildet beveger seg. Likeledes skjer oppskaleringen av DVD og andre lavoppløste videokilder, enda mer sømløst via den avanserte videochipen. BDP-103 gjør også underverker med streaming-innhold fra Youtube og Netflix: Lavoppløst innhold ser ”ok” ut, men velger du en video med HD-oppløsning, kan det se riktig så bra ut, med mindre synlig komprimering og bildestøy enn vi er vant til.

Den nye HDMI-inngangen virker også å holde hva den lover: Med min Get HD PVR-boks koblet gjennom Oppo-spilleren og videre til TV-en opplevde jeg merkbart forbedret bildekvalitet, med økt kontrast og forbedrede fargenyanser. Så dette er helt klart en bonus vi anbefaler å benytte seg av.

annonse

Lydkvalitet
Oppo BDP-103 har en noe enklere analogdel enn sin storebror, BDP-105. Likevel er det langt fra noen ueffen spiller vi snakker om: BDP-103 gjør nemlig en utmerket jobb som analog lydformidler i stereo. Den hevder seg for eksempel bra mot den interne D/A konverteren i Hegel H300, som allerede er av meget høy kvalitet.

BDP-103 byr også på muligheter for deg som har en eldre surroundreceiver, eller ingen receiver i det hele tatt: Oppo-spilleren har nemlig innebygd surrounddekoder, med analoge lydutganger for alle kanaler (7.1). Den har også volumkontroll via fjernkontrollen – inkludert separat nivå- og avstandsjustering til alle høyttalerne! Dette gjør at den i prinsippet kan kobles direkte til en effektforsterker, eller aktive høyttalere for den del.  Man kan nesten kalle den en ”Blu-ray receiver”.

Noen begrensninger er det selvsagt: Oppo-spilleren har ingen målemikrofon, så avstand og nivå må stilles inn manuelt. Den har heller ingen avansert equalizer eller romkorreksjon slik man finner på de bedre utstyrte surroundreceiverne. Men du kommer langt ved hjelp av dine egne ører, målebånd og en god desibelmåler-app.

Konklusjon
Til nesten 6.000 kroner er Oppo BDP-103 langt fra noen billig affære, men så får du da også den hittil beste og mest komplette Blu-ray spilleren vi har testet. At Oppo-spilleren er verdt pengene forutsetter selvsagt at du faktisk kan utnytte kvaliteten og de ekstra finessene den kan by på. Men for high-end bildekvalitet i kresne hjemmekinoinstallasjoner finnes det foreløpig ingen over, ingen ved siden!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  12 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Oppo BDP-103

  (Foto: Produsenten)

  Prisgunstig kinomaskin

  Panasonics 4K Blu-ray spiller gir deg full kontroll over filmopplevelsen, mens lyd- og bildekvaliteten står til full score. Helt klart et kupp til prisen!

  (Foto: Produsenten)

  Kjempebilder fra kloss hold

  Du må ikke ha projektoren fem meter unna, disse tre kan nemlig stå helt inntil lerretet! Topp brukervennlighet – men hva med bildekvaliteten?

  (Foto: Produsenten)

  Kremen av kinokvalitet

  4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Du trenger ikke være hjemme for å se film. Du trenger ikke engang være innendørs. Du trenger bare en lommeprojektor.

  (Foto: Produsenten)

  Denons nye flaggskip er et monster i hjemmekinoen, og med hele 13 kanaler gir den Romfølelse med stor R.

  BenQ W1050 gir mye moro for pengene. Foto: Geir Gråbein Nordby

  Når det er ekte gjerrigknarkbudsjett som gjelder, finnes det ingen TV i verden som kan gi deg denne opplevelsen.

  (Foto: Produsenten)

  Den ene har markedets mørkeste svartnivå. Den andre har den høyeste oppløsningen som finnes. Det er duket for projektorduell i mesterklassen.

  (Foto: Produsenten)

  Teknologien fra de beste profesjonelle kinoprojektorene er puttet inn i et produkt kompakt og stillegående nok for hjemmet. Si hei til verdens rimeligste 4K laserprojektor.

  Sony VPL-VW260ES 6

  Endelig får vi ekte 4K til under 50.000 kroner! Og Sony tar jobben på alvor.

  (Foto: Produsenten)

  Overgår alt du har hørt i noen kinosal!

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link