Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sonos Playbar + Sub + 2 x Play:1

Er det noe å lure på?

Vi har lett og lett, men ennå ikke funnet noen som slår Sonos på hjemmebane.

Skrevet av / 22.10.16 - 05:00
Sonos Playbar + Sub + 2 x Play:1
Geir Gråbein Nordby

Vi er svært begeistret for det enkle brukergrensesnittet til Sonos Playbar. Har du et Sonos multiromssystem fra før, blir den en naturlig forlengelse inn i TV-stuen. Som andre Sonos-produkter styres den enkelt med en app. Her finnes ingen HDMI-inngang, i stedet kobles TV-en til optisk inngang. Den støtter Dolby Digital men ikke DTS, som gjør at slike utgivelser må sendes ut fra TV-en som et vanlig stereosignal, som så oppkonverteres til surround av Playbar. Det finnes veier rundt, som å koble en Blu-ray-spiller med multikanals PCM-konvertering direkte til Playbar. Den gode nyheten er at de fleste filmer har Dolby Digital.

Oppkobling av systemet går som en drøm, det er enkelt å koble hver enkelt høyttaler til multiromsystemet, så er det bare å gruppere til et surroundanlegg i appen.

 

Lydkvalitet

I appen kan du enkelt gjøre enkel kalibrering som gir subwooferen perfekt utgangsnivå, og sette cirka avstand til bakhøyttalerne.

Det er klart med én gang, at lyden er vesentlig bedre enn med de andre systemene. Dialogene, surroundlyden, alt. Deadpool har mer trøkk, det er et stort og åpent lydlandskap, og man får større innlevelse når gørra spruter og blodet renner! Skulle bare mangle når man ser på prislappen, tenker du nok. Ikke så fort. For fjern subwooferen, og Sonos koster ikke mer enn Panasonic-anlegget. Og selv da er Sonos bedre. Mye bedre. Dypbassen bortfaller, men bassen er fyldig nok og så godt integrert, at dette er langt mer behagelig å høre på. Vi anbefaler likevel subwooferen på det varmeste, for den tilfører en dimensjon til lydbildet som vi ikke ville vært foruten. Men du må ikke kjøpe den med én gang; prøv gjerne først uten.

Musikk i stereo og surround låter rett og slett mer hi-fi enn med konkurrentene. Stemmen til David Bowie er nærværende og fyldig, et piano klinger attakkert og samtidig naturlig. Igjen er subwooferen verdt investeringen, da dypbass også er viktig på musikk. Men kvaliteten i bassen på Playbar alene gjør at Sonos selv uten sub, både utfordrer og overgår flere av de andre anleggene.

 

Konklusjon

Tar man med subwooferen er Sonos vesentlig dyrere enn de andre anleggene. Men fjern den, og prisen blir i samme klasse. Og likevel er Sonos bedre enn de fleste av dem. Lyden er mer naturlig, både ved lavt og høyt lydnivå. Vi anbefaler subwooferen, da den løfter film- og musikkopplevelsen til en ny dimensjon. Vesentlig dyrere, men vel verdt det. Men du trenger ikke ta det med én gang.

Og brukervennlighet? Her er det fremdeles ingen over eller ved siden av Sonos. Det eneste vi savner er støtte for DTS.

https://www.youtube.com/watch?v=a5-U-Q1fs-o

Lyd & Bilde mener

Sonos har markedets enkleste oppsett for et multiromssystem, som selv en idiot klarer å sette opp. Lyden er bedre enn noe annet lignende system, dette er rett og slett enveiskjøring. DTS surroundlyd støttes ikke. Anlegget er dessuten mye dyrere enn de andre, hvis du tar med subwooferen (den gode nyheten er at det trenger du strengt tatt ikke).

Også i denne testen:

6 trådløse surroundanlegg

Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1

Nesten en drøm

Samsungs oppsett låter bra, og er lett å bruke. Men det har visse forutsetninger.

Lyden er meget bra, med klare dialoger, sammenhengende surroundlyd, og en subwoofer som integreres på imponerende vis. Rundtstrålende multiromshøyttalere har en del fordeler hva plasseringsmuligheter angår.
Støtter ikke Ultra HD passthrough. Surroundlyd forutsetter en kompatibel Samsung-TV. En god ruter er viktigere med Samsung enn med noen av de andre.
Les hele testen

LG SH8 + 2 x BH3

Et trygt valg

LGs anlegg har klar og tydelig lyd og er enkelt å bruke. Men noen lyter er det.

Lyden er direkte, klar og fin. Brukervennligheten er god, til tross for manglende skjermmeny.
Lyden fra dialogene kommer litt på etterskudd av leppebevegelsene. Lydplanken støtter ikke HDCP 2.2 og kan derfor ikke sende UHD Blu-ray gjennom i full oppløsning.
Les hele testen

Sony HT-CT790 + 2 x SRS-ZR5

Naturlig klang

Sonys system er lett å sette opp og bruke, og låter fint.

Lyden er klar og åpen. Brukervennligheten er god, ikke minst fordi lydplanken har skjermmeny. De trådløse ZR5 fungerer også godt som små multiromshøyttalere, bare med litt lite bass.
ubwooferen flater ut før lyden blir helt høy nok.
Les hele testen

Philips Fidelio B5

Enkelt og supert

Du får det ikke enklere enn med dette systemet fra Philips. Og det fungerer imponerende bra!

Det finnes ikke et annet produkt i klassen som er like lett å koble opp som Philips B5. Det låter dessuten overraskende bra, og til prisen er det et fantastisk kjøp!
Du får ikke full multiromsfunksjonalitet, og anlegget kan ikke bygges ut. Det finnes alternativer med enda bedre oppløsning på sangstemmer og piano.
Les hele testen

Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6

Middelmådig

Panasonic-systemet er knotete å sette opp, og låter ikke spesielt bra.

Bakhøyttalerne funker greit til multiroms musikk.
Knotete brukervennlighet møter middelmådig lydkvalitet.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Scroll to Top