TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Asus ZenBeam E1 lommeprojektor

Lommekino til turen

Asus’ miniprojektor er ikke større enn en gammeldags Walkman, og den gjør for hjemmekinoen hva den bærbare kassettspilleren i sin tid gjorde for stereoanlegget.

forfatter
Publisert 09.09.16 - 07:00
L&B mener
Ultrabærbar projektor som kan vise film og slideshow hvor som helst. Legg til en HDMI-kilde og en hvit vegg så er du oppe og går.
Det er virkelig ikke mye lysstyrke i den. Og man savner mulighet for avspilling via Miracast eller USB/SD-medier.
Spesifikasjoner

Asus ZenBeam E1

 • Type: 0,2” DLP, RGB LED
 • Lysstyrke: 150 lumen
 • Kontrast: 3500:1
 • Oppløsning: WVGA (854 x 480 punkter)
 • Innganger: HDMI/MHL: 1 stk
 • Trådløs overføring: Nei
 • Bildestørrelse: 16”–120”
 • Lampe: 30 000 timer
 • Viftestøy: 28 dB
 • Batteritid: 5 timer (ved 50 lumen)
 • Mål: 110 x 29 x 83 mm (BxHxD)
 • Vekt: 307 gram
Veil. pris 3490Pr. 09.09.16 Produktside

Asus ZenBeam E1 er annerledes enn de fleste projektorer. Først og fremst er den så liten at den uten vanskeligheter kan ligge i en lomme. For det andre kjører den på batterier. Det gir deg opp til fem timers bærbar hjemmekino, uten annen ledning enn den fra avspilleren. Det er en enkel HDMI/MHL-inngang, og ut over det finner man bare 3,5 mm hodetelefonuttak, strømtilkobling samt en USB-port til opplading.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lysstyrken er E1s akilleshæl. Selv i en mørklagt stue sent om kvelden virker bildet litt matt. Projektoren gir en maksimal lysstyrke på 150 lumen. Altså noenlunde tilsvarende en 15 watts glødelampe. Med den lave lysstyrken og oppløsningen egner ZenBeam E1 seg ikke til bruk i hjemmekinoen. Men det er en morsom gadget å ha med i feriebagasjen. I praksis glemmer man raskt alle begrensningene, når Mad Max kastes opp på den hvitmalte veggen på rommet mens regnet trommer på hyttevinduet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Asus ZenBeam E1 er en projektor, som – helt bokstavelig – vil komme på steder hvor ingen andre projektorer har vært før den. Den har sine begrensninger i både bildekvalitet og funksjoner, men dog er den en sjarmerende liten kar! I arbeidstiden tar den så godt som ingen plass i vesken når du skal holde en presentasjon. Og i ferien kan den agere storskjerm på hotellrommet, på hytta eller på campingplassen. Om du vil betale for den fornøyelsen, eller om du vil legge omtrent dobbelt så mange penger på bordet for en fullvoksen projektor med langt bedre data, er et temperamentsspørsmål.

 

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde