: Asus ZenBeam E1 lommeprojektor

Lommekino til turen

Asus’ miniprojektor er ikke større enn en gammeldags Walkman, og den gjør for hjemmekinoen hva den bærbare kassettspilleren i sin tid gjorde for stereoanlegget.

Skrevet av / 09.09.16 - 07:00
Asus ZenBeam E1 lommeprojektor
John Hvidlykke

Asus ZenBeam E1 er annerledes enn de fleste projektorer. Først og fremst er den så liten at den uten vanskeligheter kan ligge i en lomme. For det andre kjører den på batterier. Det gir deg opp til fem timers bærbar hjemmekino, uten annen ledning enn den fra avspilleren. Det er en enkel HDMI/MHL-inngang, og ut over det finner man bare 3,5 mm hodetelefonuttak, strømtilkobling samt en USB-port til opplading.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lysstyrken er E1s akilleshæl. Selv i en mørklagt stue sent om kvelden virker bildet litt matt. Projektoren gir en maksimal lysstyrke på 150 lumen. Altså noenlunde tilsvarende en 15 watts glødelampe. Med den lave lysstyrken og oppløsningen egner ZenBeam E1 seg ikke til bruk i hjemmekinoen. Men det er en morsom gadget å ha med i feriebagasjen. I praksis glemmer man raskt alle begrensningene, når Mad Max kastes opp på den hvitmalte veggen på rommet mens regnet trommer på hyttevinduet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Asus ZenBeam E1 er en projektor, som – helt bokstavelig – vil komme på steder hvor ingen andre projektorer har vært før den. Den har sine begrensninger i både bildekvalitet og funksjoner, men dog er den en sjarmerende liten kar! I arbeidstiden tar den så godt som ingen plass i vesken når du skal holde en presentasjon. Og i ferien kan den agere storskjerm på hotellrommet, på hytta eller på campingplassen. Om du vil betale for den fornøyelsen, eller om du vil legge omtrent dobbelt så mange penger på bordet for en fullvoksen projektor med langt bedre data, er et temperamentsspørsmål.

 

 

Lyd & Bilde mener

Ultrabærbar projektor som kan vise film og slideshow hvor som helst. Legg til en HDMI-kilde og en hvit vegg så er du oppe og går. Det er virkelig ikke mye lysstyrke i den. Og man savner mulighet for avspilling via Miracast eller USB/SD-medier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Scroll to Top