Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Asus ZenBeam E1 lommeprojektor

Lommekino til turen

Asus’ miniprojektor er ikke større enn en gammeldags Walkman, og den gjør for hjemmekinoen hva den bærbare kassettspilleren i sin tid gjorde for stereoanlegget.
Lyd & Bilde mener
Ultrabærbar projektor som kan vise film og slideshow hvor som helst. Legg til en HDMI-kilde og en hvit vegg så er du oppe og går.
Det er virkelig ikke mye lysstyrke i den. Og man savner mulighet for avspilling via Miracast eller USB/SD-medier.
Spesifikasjoner

Asus ZenBeam E1

 • Type: 0,2” DLP, RGB LED
 • Lysstyrke: 150 lumen
 • Kontrast: 3500:1
 • Oppløsning: WVGA (854 x 480 punkter)
 • Innganger: HDMI/MHL: 1 stk
 • Trådløs overføring: Nei
 • Bildestørrelse: 16”–120”
 • Lampe: 30 000 timer
 • Viftestøy: 28 dB
 • Batteritid: 5 timer (ved 50 lumen)
 • Mål: 110 x 29 x 83 mm (BxHxD)
 • Vekt: 307 gram

Asus ZenBeam E1 er annerledes enn de fleste projektorer. Først og fremst er den så liten at den uten vanskeligheter kan ligge i en lomme. For det andre kjører den på batterier. Det gir deg opp til fem timers bærbar hjemmekino, uten annen ledning enn den fra avspilleren. Det er en enkel HDMI/MHL-inngang, og ut over det finner man bare 3,5 mm hodetelefonuttak, strømtilkobling samt en USB-port til opplading.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Lysstyrken er E1s akilleshæl. Selv i en mørklagt stue sent om kvelden virker bildet litt matt. Projektoren gir en maksimal lysstyrke på 150 lumen. Altså noenlunde tilsvarende en 15 watts glødelampe. Med den lave lysstyrken og oppløsningen egner ZenBeam E1 seg ikke til bruk i hjemmekinoen. Men det er en morsom gadget å ha med i feriebagasjen. I praksis glemmer man raskt alle begrensningene, når Mad Max kastes opp på den hvitmalte veggen på rommet mens regnet trommer på hyttevinduet.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Annonse

Asus ZenBeam E1 er en projektor, som – helt bokstavelig – vil komme på steder hvor ingen andre projektorer har vært før den. Den har sine begrensninger i både bildekvalitet og funksjoner, men dog er den en sjarmerende liten kar! I arbeidstiden tar den så godt som ingen plass i vesken når du skal holde en presentasjon. Og i ferien kan den agere storskjerm på hotellrommet, på hytta eller på campingplassen. Om du vil betale for den fornøyelsen, eller om du vil legge omtrent dobbelt så mange penger på bordet for en fullvoksen projektor med langt bedre data, er et temperamentsspørsmål.

 

Annonse

 

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.