Redaksjonen anbefaler

Årets Beste 2019-2020

Se alle årets beste 2019-2020

Bedre enn på kino

Er det noe vi har lært, er det at high-end hjemmekinoprojektorer gir bedre bilde enn på kino. Og at det finnes viktigere ting enn ekte 4K-oppløsning.

På kino får du ikke i nærheten av svartnivået og kontrastomfanget som med de beste hjemmekinoprojektorene. Det merkes, i form av at man får langt bedre smell i bildet hjemme.

Jo større lerret du har, desto viktigere blir det med høyere pikseloppløsning, og 4K Ultra HD kommer enda mer til sin rett med projektor enn med en TV. Men 4K-projektorer er dyre, faktisk er det fortsatt bare Sony som tilbyr ekte 4K bildebrikke til under 100.000 kroner.

Men etter å ha sett testens fire projektorer, er det bare å konstatere at ”jukse-4K” som gjøres ved å doble pikslene på et bildepanel med lavere oppløsning, kan gjøre en veldig god jobb. Epson TW-9300 er et supert eksempel på at man ikke trenger ekte 4K for å gi virkelig gode og skarpe bilder. Beste kjøp!

I den andre enden beviser BenQ at det å kunne oppskalere til ekte 4K ikke er noen garanti for en flott kinoopplevelse. Med blast svartnivå og svak lysstyrke blir bildene rett og slett for flate.

Testens eneste ekte 4K-projektor, Sony VPL-VW550, er også den klart dyreste med en prislapp på bare noen kroner under 100.000. Til gjengjeld har den så skarpe bilder at man ikke kan se pikslene, og i dagslysscener er det ingen som matcher den.

Men filmer har sjeldent bare dagslys, og når det kommer til halvmørke og mørke scener, er det ingen som slår JVC DLA-X5000. Projektoren har så bra trøkk og smell i bildene, at ingen klarer å slå den. Dens ”nesten 4K”-metode er også bra nok til å glatte ut rastemønsteret, slik at den alt i alt gir den beste kinoopplevelsen. Og til halvparten av prisen for Sony VPL-VW550 er den en virkelig kanonprojektor, som fullt ut fortjener å smykke seg med tittelen ”Best i test”!

annonse
4 projektorer med 4K Fire med 4K
Også i denne testen:
JVC DLA-X5000
Det aller beste bildet​
Dette er den beste projektoren under 100.000 kroner. Ferdig snakka!
Sony VPL-VW550ES
Sylskarp kinomaskin​
Sonys projektor gir sylskarpe bilder og glimrende kontrast. Men den er ikke perfekt.
BenQ W11000
Blodfattige bilder
BenQs første 4K-kompatible projektor skuffer stort.
Epson EH-TW9300
Imponerende komplett​
Den rimeligste 4K-kompatible projektoren i testen er imponerende kapabel.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsel  
Varsle meg om

Les også

(Foto: Produsenten)

Prisgunstig kinomaskin

Panasonics 4K Blu-ray spiller gir deg full kontroll over filmopplevelsen, mens lyd- og bildekvaliteten står til full score. Helt klart et kupp til prisen!

(Foto: Produsenten)

Kjempebilder fra kloss hold

Du må ikke ha projektoren fem meter unna, disse tre kan nemlig stå helt inntil lerretet! Topp brukervennlighet – men hva med bildekvaliteten?

(Foto: Produsenten)

Kremen av kinokvalitet

4K Blu-ray parkerer strømmetjenestene, og utfordrer profesjonelle kinoer på bilde- og lydkvalitet. Det er duket for duell i premiumklassen.

(Foto: Produsenten)

Du trenger ikke være hjemme for å se film. Du trenger ikke engang være innendørs. Du trenger bare en lommeprojektor.

(Foto: Produsenten)

Denons nye flaggskip er et monster i hjemmekinoen, og med hele 13 kanaler gir den Romfølelse med stor R.

BenQ W1050 gir mye moro for pengene. Foto: Geir Gråbein Nordby

Når det er ekte gjerrigknarkbudsjett som gjelder, finnes det ingen TV i verden som kan gi deg denne opplevelsen.

(Foto: Produsenten)

Den ene har markedets mørkeste svartnivå. Den andre har den høyeste oppløsningen som finnes. Det er duket for projektorduell i mesterklassen.

(Foto: Produsenten)

Her får du glimrende lyd i en enkelt lydplanke, som tar seg bra ut med skjermer fra 65 tommer og oppover.

Sony VPL-VW260ES 6

Endelig får vi ekte 4K til under 50.000 kroner! Og Sony tar jobben på alvor.

(Foto: Produsenten)

Overgår alt du har hørt i noen kinosal!

(Foto: Produsenten)

Hvis du vil se favorittfilmene dine i absolutt beste kvalitet, kommer du ikke utenom en 4K Blu-ray spiller som UBP-X800 fra Sony.