Bluesound foretrekker nok å bli sett på som en selvstendig produsent, men sannheten er at produktene er utviklet av NADs ingeniører, og de bruker også distribusjonsnettverket til NAD. Og det er ikke dumt, for er det noen som kan dette med å forene kraft med musikalitet til en hyggelig pris, så er det i hvert fall NAD.
Bluesound er multiromsprodukter som konkurrerer mot – og ofte overgår – markedsledende Sonos. Det fikk vi erfare forrige gang vi hadde med PowerNode2 i en gruppetest, hvor den feide gulvet med Sonos Connect:Amp. Spørsmålet er hvordan den står seg mot sine nye utfordre.
Brukergrensesnittet til Bluesound er meget bra og intuitivt. Appen er rask og strømlinjeformet, og det er lite hokus-pokus i daglig bruk. Det eneste er at vi savner en fysisk fjernkontroll når man skal bruke forsterkeren sammen med TV eller andre tilkoblede lydkilder.
Lydkvalitet
Forsterkerne ellers i testen har delt seg opp litt i to leire: EC Living står for den oppløste musikkgjengivelsen, mens Klipsch og Heos bidrar med kraft og lydtrykk. Bluesound forener disse egenskapene på forbilledlig vis.
Basstromma på Pink Floyds Hey You slår minst like hardt som med Heos, og dynamikken i slagverket for øvrig er imponerende på alle måter. Stemmen til David Gilmour er stor og kraftig, samtidig som Bluesound også en oppløsning i klasse med EC Living Rena SA-1. Lydbildet er stort og presist, med en horisont som forsvinner lenger bakover enn med konkurrentene, mens de nære lydene kommer lenger frem. Vi føler oss rett og slett nærmere musikken her enn med de andre strømmeforsterkerne i klassen.
Nine Inch Nails’ Into the Void låter kanontøft, med fysisk merkbar basstromme, og slår opp en gitarvegg større enn de andre. Samtidig er det bra med luft mellom tonene på Stravinskijs dynamiske mesterverk Ildfuglen. Björks sensuelle stemme på balladen Blissing Me har en klang som minner om en fullblods hi-fi-forsterker. Glem forresten «minner om»; dette er en fullblods hi-fi-forsterker, forkledt som en liten mini.
Konklusjon
Vi var på forhånd spent på om noen kunne ta opp kampen med Bluesound PowerNode2. Vår hittil referanse blant denne typen strømmeforsterkere. Det skulle vise seg at den fremdeles troner som den beste.
Konkurransen har riktignok hardnet til, med en hel rekke vellydende strømmeforsterkere. Men ingen av dem kombinerer oppløsning og musikalitet med denne typen slagkraft. PowerNode2 kan drive det meste av høyttalere, og den tåler å sammenlignes med fullvoksne forsterkere til minst samme pris.
Når brukervennligheten i tillegg er såpass bra, så kan vi koke det hele ned til ett ord: Kanonbra!
Også i denne testen:
Klipsch PowerGate
Et komplett underholdningssenter
Strømmeforsterkeren med flest tilkoblingsmuligheter er det Klipsch som står for. Og den er meget bra.
HEOS Amp HS2
Kraftig og velspillende
Den lille forsterkeren fra Heos vet virkelig å sparke fra seg.
EC Living Rena SA-1
Rendyrket hi-fi
Når det kommer til å rendyrke hi-fi-opplevelsen, er det få andre som kan slå Electrocompaniets forsterker i EC Living-serien.
Yamaha WXA-50
Mye for pengene
Yamahas forsterker støtter alt det viktigste, og MusicCast-systemet er blant de mest brukervennlige.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser