annonse
annonse
annonse
TEST:

HD-opplevelser i «designklær»

annonse

HD-opplevelser i "designklær"

HD-opplevelser fra et anlegg som i seg selv utstråler skjønnhet! Her er Pioneer og Sony med hvert sitt designanlegg for morgendagens film- og musikkopplevelser.
Pluss lbadvantages
Luftige overtoner Bra bildekvalitet Trådløse bakhøyttalere
Minus lbdisadvantages
Dynamikk Subwoofer Fjernkontroll

Den som skal kjøpe et surroundanlegg i dag, gjør dumt i å velge noe annet enn et som enten har integrert Blu-ray-spiller eller som er kompatibelt med dette. Fra nå av er det nemlig HD-formatene som gjelder. Med merkbart bedre lyd og mye bedre bildekvalitet er filmopplevelsene nesten hypnotiserende. Musikkopplevelsene har også større potensial med HD, men det forutsetter at anlegget er i stand til å utnytte den ekstra dynamikken.

Her tester vi to lekre designanlegg, hvor budsjettet er brukt på å gjøre høyttalere små og anlegget så lekkert som mulig, for deretter å gjøre det beste ut av det lydmessig. Fordelen er at anleggene er meget lekre å se på, og de tar liten visuell plass i stua. Mange som i utgangspunktet ikke ønsker et surroundanlegg fordi de synes det ser vulgært ut, vil synes et designanlegg som disse er midt i blinken. Ulempen er at slike anlegg koster mer enn de gir igjen i form av ren lydkvalitet. Flott design er nemlig ikke gratis! Derfor har vi her søkt i prisleiet rundt 20 000 kroner, hvor det i skrivende stund kun finnes to anlegg på markedet med innebygget Blu-ray.

Det minimalistiske Sony BDV-IT1000 koster 18 000, og kan skilte med trådløse bakhøyttalere. Pioneer sitt bidrag heter LX01BD og er priset til 25 000 kroner. Hos Pioneer er senterkanalen integrert i hver av fronthøyttalerne, dermed trengs bare fire høyttalere i tillegg til subwoofer.

5 x 100 W (3,5 ohm, 10 % THD) Trådløse bakhøyttalere Blu-ray-profil 2.0 (BD Live), 1080p/24 Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio 1 x HDMI ut, 2 x HDMI inn Pris: 18 000 kr
Pris: 18000 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
Produkter i testen
Pioneer LX01BD
Smakfull designkino
Pioneer LX01BD er i prinsippet det samme som LX01 som vi testet i fjor, bare at BD-versjonen har Blu-ray-avspilling. Blank, svart overflate preger både elektronikk, subwoofer og de små høyttalerne. I stedet for en dedikert senterhøyttaler er denne kanalen integrert i fronthøyttalerne. Det er derfor fire og ikke fem høyttalere i pakka. Elektronikken består av den lekre Blu-ray-spilleren BDP-LX08 og en liten utenbords prosessor som også fungerer som anleggets tegnrute. All forsterkerkraft og prosessering befinner seg i subwooferen. Fjernkontrollen har berøringspanel som fungerer i flere lag, og byggekvaliteten er solid. Hver av de bitte små satellitthøyttalerne har to elementer som…...
Sony BDV-IT1000
Spikertynne høyttalere
Sonys dyreste Blu-ray-anlegg er et lekkert designanlegg med tannpirkertynne høyttalere av aluminium. For å oppnå mest mulig membranflate på disse tynne stengene, har hver høyttaler fått to mellomtoneelementer på 1,6 x 12 cm. Membranflaten av de to elementene tilsvarer omtrent den til ett sirkulært element på 3 tommer. I dette anlegget benyttes trådløs lydoverføring til bakhøyttalerne. Det vil si, det er kabler, men disse er koblet til en ekstra forsterker som plasseres midt imellom disse høyttalerne. Denne får trådløs overføring fra hovedenheten foran. Dermed slipper man å dra lange kabler over rommet fra front til bak. Anlegget har autokalibrering, som…...
    Har du noe å tilføye?
    Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

    Les også

    annonse
    Lukk meny