Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Lenovo IdeaPad Yoga

Kongen av hybrider

Har du noensinne sett en datamaskin som kan ”vri seg selv på vrangen” slik Lenovo IdeaPad Yoga kan? Vi tror ikke det…

Skrevet av / 04.03.13 - 09:37
Lenovo IdeaPad Yoga
Peter Gotschalk

Det er ikke uten grunn at Lenovo har døpt denne hybride enheten ”Yoga”, for den utfører noen ganske halsbrekkende stunts! IdeaPad-en er utstyrt med en skjerm som kan bevege seg 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra å være lukket som en normal bærbar maskin, til å bli brettet helt rundt slik at lokk og bunn befinner seg rygg mot rygg. Midt i mellom finnes det også et par opplagte skjermposisjoner, slik at maskinen – som Asus Taichi – byr på fire forskjellige brukerstillinger.

IdeaPad kan dermed gå fra å være en normal ultrabook til et ganske stort nettbrett. Med skjermen i en 270 graders vinkel fra sitt utgangspunkt gjør man om Yoga til ”teltet”, som nærmest gjør maskinen til en slags bilderamme, og til slutt kan man med skjermen i samme posisjon bruke det nedoverrettede tastaturet som fot, noe som er perfekt hvis man for eksempel vil se film eller bare sufte på nettet ved bruk av berøringsskjermen.

Smidig som en yogi
Som kloke hoder allerede har gjettet seg til, vil tastene vende utover eller nedover hvis man vinkler skjermen mer enn 180 grader. Og det er faktisk et av irritasjonsmomentene ved IdeaPad, som ellers er en god ide og utførelse.

Ellers er flaten ved siden av tastene fremstilt av robust plast som er blitt behandlet slik at det føles litt som lær (noe som gjør det behagelig å hvile hendene på når man skriver), og tastaturet låses av seg selv så snart den bærbare brettes om sin egen akse. Men det er likevel en merkelig følelse å holde maskinen ”i tastene”  når den er i nettbrett-modus, og man skal være forsiktig med hvor man setter sin Yoga når den brukes med fot, for uansett hvor robuste tastene er, kan det komme støv og væske inn mellom dem.

Til gjengjeld trenger man ikke å være bekymret for det meget smidige hengslet, som er selve nøkkelen til Yoga-konseptet. Hvis ikke dette hengslet hadde vært super sterkt og robust, men likevel fleksibelt og smidig som en ekte yogi, ville vi aldri ha drømt om å anbefale Lenovo IdeaPad Yoga. Men her er byggekvaliteten mer enn i orden, og selv om alle delene er fremstilt av plast virker maskinen en hel del ”dyrere” enn den faktisk er.

Malurt i begeret
Selvfølgelig har vi også funnet ting vi kan klage over. For eksempel er det synd at den flotte skjermen ikke byr på full HD-oppløsning, og selv om spesifikasjonene er på topp presterer Yoga ikke så godt som konkurrentene fra Dell og Asus i vår Benchmark-test. Til slutt er det – hvis vi skal være detaljryttere – den høyre Shift-tasten, som er så liten at man litt for ofte har problemer med å treffe den.

Konklusjon
Det er til slutt skjermoppløsningen og Benchmark-resultatene som gjør at Lenovo IdeaPad Yoga ikke vinner denne testen. På begge punker er denne maskinen bare noen hårstrå fra å nå opp til Asus Taichi og testvinneren Dell XPS 12, men dermed ikke sagt at vi ikke anbefaler Yoga. For det gjør vi. Til en pris under 10.000 kroner for en helt tilfredsstillende ytelse og en unik, nyskapende og meget brukbar design, er det et naturlig valg å kåre denne maskinen til testens beste kjøp!

Home mener

Yoga-konseptet Høy kvalitet til prisen Skjermoppløsningen Tastaturet vender utover når skjermen er brettet om sin egen akse

Også i denne testen:

7 PC-brett

Sony Vaio Duo 11

Bedre lykke neste gang

Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridmaskin, men den skjemmes av små designfeil.

Gnistrende skarp skjerm God berøringsskjerm Flere tilkoblingsmuligheter
Små taster Trackpoint 80-talls design
Les hele testen

Samsung Ativ Smart PC

Smart, men ikke smartest

Samsung Ativ Smart PC er testens billigste maskin, og føles litt slik også.

Bra for prisen
Plast, plast, plast Ustø skjerm
Les hele testen

HP Envy x2

Mellom to verdener

Hvor går grensen mellom et nettbrett og en bærbar PC? Det er et vanskelig spørsmål, men sikkert er det at det finnes et hull midt mellom de to kategoriene, som HP Envy x 2 dessverre har falt ned i.

Fin utførelse i børstet aluminium
Skjermen Både tastatur og hengsler gir etter og knaker Mangler leser for minnekort For dyr
Les hele testen

ASUS Taichi

Forlengs og baklengs

Denne maskinen burde får deg til å sperre opp øynene. Den er ikke perfekt, men her er det virkelig tenkt på hvordan en maskin kan gjøres så hybrid som mulig.

Tallrike hybride muligheter To skjermer! Spesifikasjoner og ytelse helt i topp
Billig tastatur Blir varm Innerskjermen er litt for mørk og matt
Les hele testen

Dell XPS 12

Multikunstneren

Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uten dikkedarer kjører den forbi alle konkurrentene på innsiden og viser hvordan dette med ”hybrid” skal gjøres.

Robust, brukervennlig, lekre materialer Praktisk med en meget brukbar hybridløsning Skarp og fargestrålende skjerm
Mangler leser til minnekort Litt tung som nettbrett
Les hele testen

Acer Aspire S7 13,3″

Ikke så hybrid at det gjør noe

Her er en lekker og slank ultrabook tilsatt en knivsodd hybrid-funksjon. De kunne godt ha brukt litt mer.

Lekre materialer Stilren design Robust byggekvalitet
Skjerm kan åpnes til 180 grader og ikke så mye annet Noen taster har for mange funksjoner Andre taster er merkelig plassert
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Scroll to Top