: Smartklokke duell

Dette kan du bruke smartklokken til

Samsung og LG har helt motsatte oppfatninger om hva en smartklokke skal kunne.
Annonse
Annonse
forfatter

Ikke nok med at vi må kjøpe nye mer avanserte smartmobiler hvert år, nå vil produsentene overbevise oss om at vi dessuten trenger en smartklokke rundt håndleddet. De første modellene vi så hadde enten så få funksjoner at de var meningsløse, eller de var så overlastet med finesser, kostet en formue og hadde ussel batteritid. Nå finnes det imidlertid mer lettdrevne operativsystem for klokkene, og i denne duellen skal vi se hvordan de to motsatte leirene er opp mot hverandre.

Så hvorfor skal man ha en smartklokke? Tanken er at man ikke trenger å strekke seg etter mobilene hele tiden. Kommer det en SMS eller en påminnelse om et møte kan man bare kaste et blikk på klokken for å se om det er noe viktig. Vil man se på været eller sjekke hva klokken er, trenger man ikke rote etter mobilen. Dessuten kan de i en viss grad erstatte treningsarmbåndet da de både regner ut skritt og kan sjekke pulsen. Som en bonus føles det ikke som om man forulemper sitt selskap ved å titte på klokken.

Hvilken av de to klokkene man foretrekker avhenger mye av hva man er ute etter. Vil man ha et funksjonspakket apparat man kan gjøre mye med, men som er klumpete og relativt batteritørst? Eller en pen og smidig klokke som først og fremst benyttes for å se og reagere på beskjeder, men som har fremtidspotensiale? Og om man overhodet skal ha en smartklokke på dette tidspunkt. Det skal imidlertid bli spennende å se hvilke smarte funksjoner Google legger til i Android Wear i fremtiden.

 

Android Wear
Googles operativsystem for smartklokker og lignende enheter. Tett integrasjon med Android som gjør at noen opplysninger som beskjeder ikke krever noen tilpasning av appene i mobilen. Bedre tilbud av apper, som Googles apper, Facebook Messenger, TrackID, Hotels.com, Runkeeper, WhatsApp, Evernote.

Annonse

 

Tizen
Et åpent operativsystem basert på Linux som skal gi en enhetlig opplevelse for ulike typer enheter. Skal fungere på nettbrett, mobiler, smartklokker, kameraer, navigeringer, smart-TV samt i biler. Støttes blant annet av Intel, Huawei, Panasonic og Samsung. Meget begrenset utvalg av apper og få man kjenner igjen (Opera, Deezer, Endomondo).

Produkter i testen

Samsung Gear S

En mobil på håndleddet

Gear S fungerer alene og gir en rikere opplevelse, men føles som en blindvei.

Har egen oppkobling slik at man kan la mobilen være hjemme. En stor rektangulær skjerm som kan vise mye. Ladedokken inneholder et nødladebatteri.
Ser mer nerdete enn elegant ut. Krever en Samsung Galaxy mobil. Vanskelig å sette i ladedokken. Bare få armbånd fra Samsung.

LG G Watch R

Den smarte klokken

G Watch R er et komplement til mobilen man gjerne har på seg selv om funksjonen halter.

Ser virkelig ut som en klokke slik at man ikke behøver skjemmes. Man kan sette på hvilket armbånd man vil. Fullt akseptabel batteritid. Meget smidig ladedokk. Fungerer med alle nyere Android mobiler.
En liten rund skjerm får ikke plass til mye. Android Wear trenger tid før det blir virkelig brukbart.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.