: SHFT

Personlig trener i lommeformat

Dansk oppfinnelse vil revolusjonere løpebransjen.
Januar 2017SHFT
Lyd & Bilde mener
Det er supert med instruksjoner i øret, på samme måte som resymeer og oppfølging er en god måte å holde motivasjonen oppe. Og i tillegg er det lett å komme i gang for både trent og utrent.
Det hadde vært fint om man lettere kunne holde øye med batteristatus på de to pods-ene. Det er ergerlig å gå tom for strøm når man først er ute. Du må ha mobilen med på løpeturen.
Spesifikasjoner
  • iPhone (iOS) og Android kompatibel
  • Kan øke din løpehastighet
  • Kan redusere skaderisiko
  • Registrerer hvert skritt i 3D
  • Watt-måling til beregning av din løpeøkonomi og -effektivitet
  • Måler bl.a. skritt per minutt, hvor lenge foten din har vært i kontakt med underlaget, kroppshelling, pronasjon, bounce, skrittlengde, landingsposisjon (9 soner), G-kraft
  • Engelsktalende løpecoach
  • Følger med: 2 pods, 1 lader og et belte til brystet
Annonse
Annonse

Det er feil å tro at løping bare handler om å snøre skoene og reise seg fra sofaen. Det er viktig å ha en korrekt teknikk, samt naturligvis de riktige løpeskoene, for å optimere utbyttet og unngå skader. Dette kan en personlig trener hjelpe til med. Men hvorfor kjøpe en av kjøtt og blod, når du for et moderat engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar med instruksjoner i hodetelefonene dine? Møt SHFT, som er satt til verden for å revolusjonere løpebransjen.

En dansk oppfinnelse
SHFT er blitt til på IT-universitetet i København. Her har et stort lag av kompetente mennesker jobbet for å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet har latt vente på seg et par år, men det har ført til SHFT, som består av pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. Takket være deres plassering og avstand til hverandre, samler de svært mange data om løpingen din. Disse sendes fortløpende til hodetelefonen, bearbeides via en spesiell programvare og kommer tilbake igjen med instruksjoner. Du kan selv velge hvor ofte du vil ha disse oppdateringene om løpestilen din. Personlig var jeg tilfreds med hvert 30. sekund. Holder du deg innenfor de fastsatte intervallene til SHFT, belønnes du med ytterligere motiverende tilbakemeldinger. «Du gjør det bra, bare fortsett» – herlig!

(Foto: Produsenten)

Ta flere skritt
Selv om SHFT kan utføre mer enn 12 000 målinger i sekundet, er det forholdsvis enkle instrukser du får i headsettet: Ta flere skritt, løft foten raskere fra bakken, og så videre. Det er godt tenkt, for de færreste har behov for å få alle detaljer om hvilke krefter som spiller inn når de løper, noe som nettopp har vært et av hovedformålene med SHFT. Teknikken er avansert, men det skal gjøres lett og spiselig både for trente og utrente å komme i gang, noe det må sies å være. Hver treningsøkt starter og avslutter med et resyme av løpestil og resultater. Det er akkurat noe slikt som motiverer en til å fortsette.

Startproblemer
Da SHFT er utviklet i et laboratorium på IT-universitetet, minner det på mange måter om et kickstarter-prosjekt. Spesielt programvaren, og også den dokumentasjonen som følger med, er litt mangelfull. Av uvisse årsaker kunne jeg ikke koble mine pod-er til på første forsøk. En restart av mobilen løste problemet. Ja, kanskje var det mer Apples enn SHFTs skyld. Hovedpoenget er imidlertid at det mangler noe. Hvorfor har man for eksempel ikke lagt inn en batteristatus på de to pods-ene fra begynnelsen? Jeg gikk tom for strøm en av gangene jeg var ute. Irriterende. Jeg håper det blir med i en senere oppdatering av programvaren.

(Foto: Produsenten)

Konklusjon
Har du bruk for et spark bak for å ta på løpeskoene og komme ut av døren, er SHFT et genialt lite produkt. De fleste tror at løping bare handler om å komme ut og i gang, men naturligvis har det også mye med teknikk å gjøre. Med SHFT blir du forsiktig guidet i gang, og får den riktige og mest optimale løpeteknikken inn fra starten. De løpende instruksjonene motiverer til å holde ut selv om man er trett, og oppfølging med evaluering av fremskritt gir mot til å fortsette en annen dag. Nå er det ikke lenger noen unnskyldning for å bli hjemme.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Mikael Hansen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.