Search
Generic filters
TEST

Acer Predator Helios 700 (NH.Q4YED.011)

 itemprop
TESTAcer Predator Helios 700 (NH.Q4YED.011)
Karakter
Acer Predator Helios 700 (NH.Q4YED.011)

Gaming for full guffe

Acer Predator Helios 700 er en leksjon i overdådighet. Og det uttrekkbare tastaturet er ikke kun en gimmick, men en genistrek.

Lyd & Bilde mener

Den er rask, skjermen er lekker. Og det uttrekkbare tastaturet er et columbi egg.
Den er stor, tung og dyr. Og bare litt raskere enn maskiner som er halvparten så store.
 • Prosessor: 2,4 GHz Intel Core i9-9980HK (octocore, 16 tråder)
 • Skjerm: 17,3” IPS Full HD (1920 x 1080 piksler), 144 Hz, G-sync
 • Minne: 32 GB DDR4
 • Grafikk: Nvidia GeForce RTX 2080 m. 8 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit
 • Harddisk: 1 TB SSD
 • Mål og vekt: 43,0 x 4,2 x 29,9 cm (BxHxD) / 4,9 kg
 • Annet: Wifi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, DisplayPort, 2 x USB-C (1 med Thunderbolt), 3 x USB 3, Ethernet, 2 x 3,5 mm audio jack
 • Web: acer.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 34990 kr

 • GeekBench 5: 8104 (multi), 1254 (single)
 • GeekBench 5 OpenCL: 107 414
 • GeekBench 4: 29.736 (multi), 5714 (single)
 • GeekBench 4 OpenCL: 278 228
 • PC Mark 10: 6578
 • 3DMark TimeSpy: 10 807
 • 3DMark Fire Strike: 23 243
 • CineBench R15: 150 fps / 1737 cb
 • HD Tach: 1383 MB/s
 • Batteritest: 1 t. 38 min.

Når det gjelder gaming, kan man godt skryte litt. Og kan det i stedet blir overdådig og altfor mye, er det enda bedre. En slik maskin er Acer Predator Helios 700.

Ved første øyekast ligner maskinen en «vanlig» gaming-laptop i den tunge klassen. Kabinettet er kantete og vinklene skarpe. Tastaturet er belyst i alle regnbuens farger, og hver enkelt tast kan ha sitt egen fargeforløp. Som vi er vant til på dyrere maskiner.

Kanten rundt skjermen er forholdsvis bred, og selve skjermen er ganske tykk. Igjen er det ikke noe uvanlig syn i klassen. Det handler om ytelse og robusthet, ikke om å spare noen gram eller millimeter. Og Predator Helios 700 er en stor maskin som er over fire centimeter tykk og nesten fem kilo tung.

To genistreker i en

Det blaserte inntrykket får en brå avslutning når tastaturet trekkes ut! Hele toppen av PC-en kan forskyves 10 centimeter. Utover å se tøft ut (og det utløser selvfølgelig enda mer lys og en science fiction-aktig lydeffekt) har det to geniale virkninger: Arbeidsstillingen ved tastaturet blir langt bedre, og det gir plass til kjøling.

Kjøling er det suverent største problemet for gaming-bærbare. Toppklasse-grafikkort som Nvidia GeForce RTX 2080 utleder hundrevis av watt i form av varme som skal ledes ut av det kompakte laptop-kabinettet. Ved å trekke tastaturet fremover blir det direkte adgang for luftinntaket til de kraftige viftene. Predator Helios 700 fungere også med tastaturet klappet inn, men da med nedsatt maskinkraft.

Hele toppen av PC-en kan forskyves 10 centimeter. Utover å se tøft ut, har det to geniale virkninger: Arbeidsstillingen ved tastaturet blir langt bedre, og det gir plass til kjøling. Foto: Acer

På sitt vis er den billig …

Rimelighet er et elastisk begrep når vi er oppe i den øverste klassen. Å kalle Helios 700 for billig er absurd, for den koster så mye at de fleste hverken vil eller kan betale den. Men prisen er på den andre siden bare litt over halvparten av prestisjemodellen Predator Triton 900, som i tillegg er litt langsommere! De to bruker vel å merke samme fremragende Intel Core i9-9980HK-prosessor og RTX 2080-grafikkort. Helios 700 har ikke den vendbare 4K-skjermen, men den er likevel irrelevant til spillbruk. I stedet får man en stor og fargerik Full HD-skjerm med 144 Hz oppdateringshastighet og G-sync.

Lagring og RAM er også helt som det skal være: 32 GB RAM og 1 TB SSD er akkurat det man forventer i denne prisklassen. Og igjen matcher Predator Helios 700 storebror Triton 900 på alt annet enn prisen.

annonse
Tastaturet er belyst i alle regnbuens farger, og hver enkelt tast kan ha sitt egen fargeforløp. Foto: Acer

Gaming på første klasse

Å spille på Acer Predator Helios 700 er en luksusopplevelse på alle fronter. Jeg pleier å sverge til eksterne tastaturer til gaming. Men det uttrekkbare tastaturet på Helios 700 er tett på. I utslått posisjon er avstanden til skjermen perfekt.

annonse

Med fri adgang til viftene høres kjølingen godt når først grafikkortet begynner å jobbe. Men det jobber ikke forgjeves. Uansett hvor raskt du kaster deg rundt hjørnene i Apex Legendes, er det ikke antydning til hakking eller screen tearing på 144 Hz-skjermen. Og det gjelder også når grafikkinnstillingene settes til maks.

Benchmark

Med en niende generasjons 2,4 GHz Intel Core i9-9980HK (som har hele åtte kjerner og 16 tråder) er det for alvor lagt opp til hastighet. En GeekBench 5-score på 8104 (multi-core) og 1252 (single-core) er høyere enn det ser ut, da GeekBench har endret skalaen. På den gamle GeekBench skalaen blir resultatet rekordhøye 29 736 (multi-core) og 5714 (single-core).

3DMark-grafikktestene taler samme språk. TimeSpy-testen ender med en score på 10 807, og FireStrike 23 243. Det er også rekord, men ikke voldsomt mye over andre maskiner med Nvidia GeForce RTX 2080 som vi har testet.

Batteritester på gaming-bærbare er alltid raskt overstått. Etter 1 time og 38 minutter var batteriet tappet for strøm. Det er hverken spesielt mye verre eller bedre enn tilsvarende maskiner. Så den solide 300 W-strømforsyningen må være med i vesken. Det er ingen vei utenom.

annonse

Selv om jeg er imponert over Predator Helios 700, er det selvfølgelig konkurrenter i denne prisklassen. MSi GS75 Stealth og Asus ROG Zephyrus har begge samme grafikkort, men «kun» Core i7-prosessor, og er derfor ikke like lynraske. Til gjengjeld veier de kun det halve, og er slanke og lette nok til å kunne brukes som vanlige bærbare.

Predator Helios 700 er en stor maskin som er over fire centimeter tykk og nesten fem kilo tung. Foto: Acer

Konklusjon

Acer Predator Helios 700 koster så vanvittig mange penger at de færreste vil ha råd til å vurdere den, og den er så stor og tung at den bare vil bli tatt med når det er seriøs spilling på programmet. Men det er en skjebne den deler med de fleste high-end spillmaskiner. Det som får Helios 700 til å skille seg positivt ut, er det geniale tastaturet med uttrekk, som på samme tid løser ergonomien og gir den beste plassen til kjøling jeg har sett i en laptop. Og det er vel å merke uten å gjøre den dyrere enn andre maskiner i samme supertungvektsklasse. Derfor fortjener den de beste anbefalinger.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  1 Kommentar
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Vegard Olderøien
  6 måneder siden

  Et par feil i testen her. Helios 700 har WiFi 6, også kalt 802.11ax, som kan være av interesse for noen. Modellen dere har testet fins ikke i Norge heller (den med i9) – jeg lette overalt da jeg skulle kjøpe en, men fant kun versjonen med i7. Men den groveste feilen er der dere sammenligner denne med 2 Max-Q maskiner (GS 75 Stealth og Rog Zephyrus, som begge har laveffektversjonen av 2080, også kalt Max-Q). Disse brikkene er begrenset til ca. 90 watt, og fulleffektversjonen, som Helios 700 har, yter rundt 150 watt. Det er en stor forskjell på… Read more »

  Alternativer til Acer Predator Helios 700 (NH.Q4YED.011)

   data-srcset

  Overjordisk pen Alienware

  Superstylet lettvekts-racer viser at gaming-bærbare ikke trenger å være store og klossete. Men prisen har ikke krympet.

   data-srcset

  Gaming for full guffe

  Acer Predator Helios 700 er en leksjon i overdådighet. Og det uttrekkbare tastaturet er ikke kun en gimmick, men en genistrek.

   data-srcset

  En PC til både lek og alvor

  Acer prøver å sette seg på to stoler samtidig – og klarer det faktisk uten å falle på gulvet.

   data-srcset

  De råeste gaming-maskinene

  MSi Titan og Acer Triton barker sammen i kampen om tittelen som sterkeste luksus-gamer.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image