Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: MSi GS75 Stealth 8SG-054NE

Diskré spilloppmaker

MSi's slanke gaming-maskin er like selvsikker på slagmarken som på direksjonsgangen.

Skrevet av / 19.03.19 - 08:41
MSi GS75 Stealth 8SG-054NE
John Hvidlykke

MSi’s første alternativ til en GeForce RTX 2080-basert heter GS75 Stealth 8SG.

Gaming er ikke lenger noe som det er litt flaut å holde på med. Den digitale underholdningen er kommet ut av gutterommet og inn i stuen. Nå heter det bare e-sport, og man kan man gjøre det i sportsklubben eller på skolen. Og er man veldig god, kan man bli profesjonell og vinne millioner.

Samtidig med at gaming har blitt stuerent, er også gaming-maskinene blitt mer avdempet i sitt uttrykk. I stedet for gigantiske monstermaskiner med knivskarpe kanter og røde turbo-eksosrør ser vi i dag maskiner som man trygt kan ta opp av attache-mappen og sette på møtebordet.

MSi GS75 Stealth 8SG er en slik sivil spillmaskin, og det er kun en smal ramme rundt den store 17,3″-skjermen. Baksiden av skjermen er i sort, silkemykt børstet metall. Bare den kobberfargede logoen på baksiden og de store kobberfargede hengslene skiller seg ut. Og ikke på en skrikende måte. Touchpad-en er ekstra stor. Det hele oser av eksklusivitet, noe man strengt tatt også kan tillate seg å forlange når det legges nesten 33.500 kroner på disken før man kan få lov til å ta den med seg hjem!

MSi GS75 Stealth virker nesten ufattelig tynn. I virkeligheten er den en hel millimeter tykkere enn Acer Predator Triton 500, men det bredere kabinettet får den til å virke slankere. Og den er fortsatt under to centimeter tykk når lokket er klappet igjen. Brevvekten sier 2,3 kg. Imponerende for en 17″. MSi er heller ikke sene om å påpeke at den er verdens slankeste 17″ gaming-bærbare.

Tastaturet er bredt og behagelig, og det har blitt plass til et fullt numerisk tastatur ved siden av. Til glede for både spillere og regnearkekvilibrister. Tastene er bakbelyst, og her er det at GS75 Stealth bekjenner kulør, og avslører seg som gaming-PC. For når man nå har et tastatur med individuelt RGB-lysshow for hver tast, skal de naturligvis blinke i hver sin farge! Heldigvis kan man selv bestemme lyssettingen, og det finnes programmer som er mindre oppmerksomhetskrevende enn startprogrammet som heter Disco. Tastaturet er for øvrig levert av danske SteelSeries, og programvaren SteelSeries Engine 3 gir mulighet for å leke med effekter og makroer, og sette opp tastfarger til de forskjellige spillene.

Lyden er, som vanlig hos MSi, tunet av Dynaudio, og ESS har levert DAC-en.

Under den blanke sorte overflaten finner man maskinvare som er tilsvarende eksklusiv. Og forøvrig stort sett tilsvarende alt utstyret i Acer Triton 500. Først og fremst er det selvfølgelig grafikkprosessoren, Nvidia GeForce RTX 2080, som er utstyrt med 8 GB grafikk-RAM. Prosessoren er den alle steders nærværende 2,2 GHz Intel Core i7-8750H med seks kjerner og 12 tråder. Det er 32 GB RAM, som det bør være i en toppklasse gaming-maskin. Også MSi har valgt å montere 1 TB SSD, men i form av en enkelt enhet fremfor to 512 GB-SSD-er.

Skjermen er som nevnt på 17,3, men oppløsningen er den samme Full HD som på Acer Triton 500 – og alle andre gaming-maskiner de siste par årene. Oppdateringshastigheten er 144 Hz, så skjermen kan følge med de raskeste spillene. Den har ingen G-Sync, men vi opplevde ingen «screen tearing», hvor bildet deles opp på grunn av synkroniseringsfeil.

Benchmark

Det mest bemerkelsesverdige på MSi GS75 Stealth er grafikkytelsen. En score i 3DMark TimeSpy-testen på 6733 er kun slått av Acer Predator Triton 500. Og kun bare så vidt! 3Dmark Fire Strike-testen får også et flott resultat på 15 832 – igjen like etter Triton 500 – og foran alt annet til nå. Slik bør det også være når det er snakk om et generasjonsskifte, og vi har her trukket de raskeste veddeløpshestene ut fra stallen.

For å bli i galoppmetaforen blir det til gjengjeld bruk for målfoto når det gjelder prosessorens regnekraft. En GeekBench score på 21 770 i multi-core og 4838 i single-core er så tett på andre Intel Core i7-8750-baserte maskiner, at det er rent tilfeldig hvilken av de identisk utstyrte maskinene som er kvikkest. Det bekreftes av PCMark 10-testen som med et resultat på 5026 viser at GS75 Stealth er akkurat like rask til kontorprogrammer som andre maskiner med samme CPU.

MSi har med sine seneste maskiner satset bredere enn sitt gamle publikum av hardcore-gamere. En PC som GS75 Stealth vil sannsynligvis henvende seg i like høy grad til gamere og grafikere. Gamerne vil elske de kraftige grafikkprosessorene og glede seg over den lave vekten, som gjør den perfekt til å ta med på LAN-party. Grafikerne får rå regnekraft i Adobe-pakken, som utnytter grafikkprosessoren. Og så får de endelig en maskin som ser seriøs nok ut til å kunne godkjennes av bokholderiet. Og begge vil glede seg over den store skjermen.

Konklusjon

MSi GS75 Stealth 8SG er en superlekker og elegant (!) gaming-PC i det høyeste sjiktet av hva man i dag kan kjøpe for bare tilnærmelsesvis akseptabel pris (man kan få enda kraftigere maskiner til den dobbelte prisen, hvis lottogevinsten brenner i lommen). Da alle de viktigste delene er identiske med Acer Triton 500, blir en sammenligning mellom de to det meste av veien en oppramsing av likheter. MSi-en klarer Benchmark-testene ubetydelig langsommere, men det er ikke noe som kan merkes i kampens hete. Skjermen er større, noe som gir en mer intens spillopplevelse, men om du er villig til å betale ekstra for det, er en smakssak.

picture2
<
>
GS75 Stealth er den slankeste og letteste 17" gaming-PC akkurat nå. Foto: MSi
Karakter
MSi GS75 Stealth 8SG-054NE

Home mener

Den slankeste og letteste 17" gaming-PC akkurat nå. Og kraftigere enn fjorårets kjempemodeller. Ingen G-Sync. Den kommer i mål et hårstrå bak Acer. Til en litt høyere pris på grunn av den større skjermen.

Også i denne testen:

Gaming laptops

Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Halv størrelse ­ – full kraft

Acer har pakket en fullvoksen gamer-PC inn i en elegant og veskevennlig maskin.

Lett, slank og rask. Så mye maskinkraft på så liten plass ville ha vært umulig for to år siden. G-Sync-skjerm.
Viftene støyer en del. Selv om maskinen er kompakt, er den på grunn av sin dybde større enn de fleste 15-tommere.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Scroll to Top