Search
Generic filters

Asus PB279Q

 itemprop
Asus PB279Q

Fleksibel og rask

En prisgunstig skjerm der de mange fordelene vel veier opp noen enkelte svakheter.

Lyd & Bilde mener

Mange innganger og støtte for flere samtidige bildekilder. Utmerket fargegjengivelse direkte fra fabrikk. Overraskende kjapp og ikke noe flimmer.
Hadde vært hyggelig å få noen ekstra USB-porter. Krever litt jobb for å få akseptabel kontrast.
 • Skjerm: 27" AHVA 3840 x 2160 5 ms
 • Tilkoblinger: DP, mDP, HDMI x 4, MHL
 • Lysstyrke/kontrast: 300 cd/m², 1000:1
 • Mål: 625 x 368 x 59 med mer
 • Vekt: 7,7 kg
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 7000 kr

Asus sin skjerm har en litt trist design som ikke stikker seg ut på noe kontor, og en bakside som man ikke gjerne viser frem. Der gjemmer det seg også alle innganger, inklusiv både en normalstor og en mini Displayport samt hele 4 stykker HDMI. Kjedelig nok får man ingen ekstra USB-porter, og det finnes ingen mulighet til å skjule ledningene. Foten er derimot ordentlig og stødig, og det er hyggelig at man kan justere skjermen i alle ledd, inklusiv å rotere den. Skjermen oppleves ganske smal og er også blant de tynneste i testen. Skjermkanten er ca 1,5 cm og forstyrrer ikke spesielt mye.

Menyknappene sitter på baksiden med punkter på fronten som indikerer hvor de finnes. Det føles litt merkelig til å begynne med, men man venner seg raskt til det. Det finnes 8 ulike motivprogrammer hvor de fleste er uinteressante, med unntak av Standard og sRGB samt Game. En interessant funksjon er at den klarer bilde-i-bilde samt å ha opptil fire bildekilder ved siden av hverandre på skjermen. En god anvendelse av alle HDMI-inngangene.

Asus PB279Q_product picture_IO

 

Skjermen har en halvmatt antirefleksbehandling som fungerer helt tilfredsstillende.

Rett ut av kartongen leverer skjermen meget bra fargegjengivelse, men litt vel lav kontrast. Etter kalibrering havner den imidlertid på utmerket nivå, og vi lyktes til og med å presse ned fargeforskjellene til fantastiske nivåer. Med tanke på skjermteknikken er skjermen også overraskende kjapp, noe som gjør at det kan fungerer også til spill. Takket være at man ikke benytter pulsmodulering får man ikke noe irriterende flimmer, og lysstyrken er relativt jevn over skjermområdet.

 

annonse

Asus PB279Q_product picture_F2

annonse

 

Konklusjon

Skjermen ser kanskje ikke så kul ut, men den er desto mer praktisk. Den kan justeres i alle ledd for å få bra ergonomi samt at man slipper både reflekser og flimmer fra skjermen. Man får mange innganger for bildekilder, men dessverre ingen ekstra USB-porter. Fargegjengivelsen er så bra at den ikke krever noen justering, men kontrasten bør man legge litt tid på for å få opp. Skjermen er dessuten en av de kjappeste. Generelt sett en bra og meget prisgunstig skjerm.

 

Asus PB279Q_product picture_R

annonse

 

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

   data-srcset

   data-srcset

  Samsung U32D970Q

  Pris: 16900 kr
  Pen design og kan justeres på alle ledd. Fantastisk fargegjengivelse rett ut av kartongen og proffe bildeinnstillinger. Behagelig for øyet uten flimmer.
  Svartnivå og kontrast er dårligst i testen og responstiden er ikke i toppskiktet. USB-portene er unødvendig vanskelig å komme til.
   data-srcset

  Acer S277HK

  Pris: 6500 kr
  Helt klart den peneste skjermen i testen. Fargegjengivelse og kontrast er utmerket til prisen. Avslappende flimmerfritt bilde.
  Man kan ikke regulere høyde, vri eller rotere skjermen. Dårlig oppskalering av normaloppløsning og noe ujevn belysning. Ingen USB-porter.
   data-srcset

  Dell Ultrasharp UP3214Q

  Pris: 18000 kr
  Fabrikkalibrert og egen programvare for enda bedre resultat. Utmerket bildekvalitet og kontrast. Både USB-port og minnekortleser.
  Noen kan oppleve den som flimrende med lav lysstyrke. Prislappen er litt vel høy.
   data-srcset

  Eizo Flexscan EV3237

  Pris: 18700 kr
  Fantastisk fargegjengivelse og meget bra kontrastverdier. Jevn lysstyrke og ikke noe flimmer. Praktisk håndtering og ekstra USB-porter.
  Støtter ikke Adobe RGB fargeområde. Ikke like mange justeringsmuligheter som konkurrentene. Smaker det så koster det.
   data-srcset

  BenQ BL3201PT

  Pris: 9000 kr
  Mange tilkoblinger samt både ekstra USB-porter og minnekortlesere. Praktisk fjernkontroll til skjermmenyene. Mange justeringsmuligheter.
  Vel store fargeforskjeller for å kunne benyttes til kritiske oppgaver. Ujevn belysning over skjermområder.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Asus PB279Q

  AOC CQ27GU har det hele: Høj opløsning, hurtig opdatering og buet panel. (Foto: AOC)

  Buet gaming-skjerm til flat pris

  Vink farvel til Full HD. Det koster så lite ekstra å få den beste komforten at det ikke lønner seg å la være.

  (Foto: Produsenten)

  Det er ingen grunn til å bruke den gamle skjermen fra kontoret til spill, når det er så rimelig å få en skikkelig gamerskjerm.

  (Foto: Produsenten)

  Hvorfor kjøpe en kraftig gaming-PC om du ikke kombinerer den med en skikkelig skjerm? Her er en oversikt over noen av skjermene som er hetest på markedet nå, og som virkelig får den dyre PC-en din til å skinne.

   data-srcset

  Kjempeskjermer med en helt utrolig høy oppløsning på skrivebordet. Vi ser på fordeler og ulemper og anbefaler de beste kjøpene.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link