Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST DJI Pocket 2

Håndholdt actionkamera

Det lille DJI-kameraet er et 4K-videokamera som kan lage spektakulære opptak.
Karakter
DJI Pocket 2
Lyd & Bilde mener
Morsom å filme med, og videokvaliteten er godkjent. Mange muligheter for kule opptak.
Knøttliten skjerm, moderat skarphet på stillbilder, og følsomt for strølys.
Spesifikasjoner

Type: 64 Mp kompaktkamera med 1/1,7’’ bildebrikke
Optikk: 20mm f1.8
Søker: Ingen
Skjerm: OLED pekeskjerm
Serieopptak: 1 bilde/s
Video: 4K/60p 100 Mbps, H.264, MP4
Tilkoblinger: USB-C
Trådløs: Bluetooth
Lagring: microSD
Batteritid: 140 min
Mål/vekt: 125 x 38 x 30 mm/117 g
Høydepunkter: 3-aksers bildestabilisering, iOS og Android tilkobling, App-styring, USB-C og Lightning-adapter.
Web: dji.com

Hvis du har prøvd å løpe etter ungene mens du filmer med mobilen, har du trolig oppdaget at opptaket ikke ble så gøy å se på som du trodde. Selv om mobilen kanskje har bildestabilisering, klarer den ikke å kompensere for veldig mye bevegelse.

Da er løsningen en gimbal, et håndtak man holder i hånden, som man fester mobilen til. En gimbal har innebygget stabilisering, som fungerer mye bedre den mobilen har, men den er ganske stor, særlig dersom stabiliseringen skal være kraftig nok til å takle de største mobiltelefonene.

En annen løsning er rett å slett å bygge kameraet inn i en gimbal, slik dronespesialisten DJI har gjort med Pocket 2. Som er et bittelite, håndholdt kamera med stabilisering, akkurat som en gimbal. Et actionkamera om man vil.

Den minste pekeskjermen vi har sett på lenge.
Foto: Lasse Svendsen

For Pocket 2 inviterer til action. Det er ikke kameraet man tar portett- eller landskapsbilder med, men filmer skatere, syklister, alpinister eller barna med. Alt er lagt til rette for at man faktisk skal kunne løpe etter ungene, og få et severdig resultat på tv-en etterpå.

Annonse

Stabilisert kamera

Pocket 2 er som navnet antyder, lett å smyge ned i lommen, og lar seg kjapt sette igang når man har lyst til å filme.

Kameraet sitter i en bøyle, som har stabilisering i tre akser, og er en 20mm vidvinkel, som kan ta 4K60p-video med stereo- eller surroundlyd, eller stillbilder opptil 64 Mp. Selve bildebrikken er ikke store saken på 1/1,7 tomme, altså ikke stort større enn i en middels ok mobiltelefon, og det skal vise seg at det er et av minusene med Pocket 2.

Annonse

Bildebrikken er ikke stor, og best egnet til video. Foto: Lasse Svendsen

Følger motivet

Alt er smått på kameraet, fra frimerket av en pekeskjerm, til de få knappene man har til rådighet, og mens det gjør Pocket 2 svært så reisevennlig, gjør det lite for brukervennligheten.

Det er ikke lett å se noe på skjermen, hvertfall ikke i sollys, så motivfangsten blir litt hipp som happ, men man kan plugge Pocket 2 til mobilen via ladekontakten, og det følger med Lightning- og USB-C-adapter, som skyves inn i sporet med multikontaktene på kameraet. Da bruker man DJI Mimo-appen på mobilen, til å styre kameraet, endre innstillinger og redigere klippene med.

Litt som med det banebrytende DXO ONE-kameraet som vi testet i 2016.

Styrepinnen monteres i multikontakten på Pocket 2.
Foto: Lasse Svendsen

De fleste innstillingene kan også gjøres på den lille pekeskjermen, og når man har blitt vant til hvor alle innstillingene er, fungerer betjeningen tilfredsstillende nok.

Kameraet har opptil åtte ganger zoom – fire på video, og man kan enkelt veksle mellom stillbilder og video, som man også kan livestrømme på Facebook eller YouTube. 
Det finnes også en glamour-modus, som glatter ut rynker på selfies, sånn at man ser bra ut på bilder.

Man kan sette kameraet til å spore for eksempel en skater, og da limer det seg på skateren og følger bevegelsene ved å bruke gimbalen. Da kan man selv bevege seg som man ønsker i forhold til motivet, og faktisk lage veldig kule videoer. Som man kan slippe år redigere selv om man vil. La AI Editor-funksjonen i appen ta seg av klippene, eller sett dem sammen i Storymode, og legg til den musikken du ønsker.

Annonse

Plugg kameraet i mobilen, og styr det fra mobilskjermen.
Foto: Lasse Svendsen

Kameraet kan også ta timelapse, 180 graders panoramabilder, og man kan velge bildeformat selv. Det er også mulig å lagre bildene som DNG-filer – råfiler – eller jpeg, og det finnes en mengde tilbehør til Pocket 2. Som stativ, undervannshus og trådløs mikrofon.

Bilde- og videokvalitet

Det er faktisk kjempemoro å filme med Pocket 2. Når man har lært seg å sikte med den håpløst begrensede skjermen, sitter man igjen med veldig kule videoer. Stabiliseringen fungerer utmerket, men den klarer ikke å kompensere for løping, så myke bevegelser gjelder også her når man filmer.

Med styrepinnen montert og kameraet i hånden, har man bra kontroll over kameravinklene, men pass på at solen og annet lys ikke sendes rett i objektivet. Da får man mye strølys på bildene og opptakene.

Stillbilder er ikke kameraets sterkeste kort, tross 64 Mp.
Foto: Lasse Svendsen

Annonse

Videoopptakene blir veldig bra i 4K-oppløsning, med god skarphet, bra fargemetning og relativt få artefakter. De kan man godt vise på 65-tommeren i stuen, men stillbildene blir aldri særlig skarpe eller detaljerte, selv med 64 Mp. Her er de fleste mobiler bedre, og en iPhone 12 for eksempel, har mye bedre bildeprosessering som gir skarpere stillbilder med flere detaljer.

Men det er som videokamera man bør vurdere Pocket 2, og her henger det mye bedre med, sammenlignet med video på en iPhone. Med den ikke ubetydelige bonusen at følgefunksjonen og stabiliseringen kan gi deg spektakulære opptak, som mobilen trenger ekstrautstyr for å klare.

Konklusjon

Selv om det håndholdte Pocket 2 ikke er noe særlig til stillbildekamera, er videofunksjonene virkelig bra. Som actionkamera er det lille DJI-kameraet et veldig smidig verktøy med mange nyttige egenskaper. Følgefokus- og sporing av motivet funger meget godt, og koblet sammen med mobilen, blir Pocket 2 en kraftpakke for de som vil lage kule opptak uten å dra med seg en stor kamerarigg.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.