Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips 346P1CRH

Skjerm med surroundbilde

Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.

Skrevet av / 18.02.21 - 14:00
Philips 346P1CRH
John Hvidlykke

I TV-verden ble de buede skjermene aldri noe annet enn en gimmick, men i dataverden, og spesielt innenfor gaming, er det annerledes. Den korte avstanden til skjermen betyr at man faktisk får en følelse av å være inne i handlingen. Det gjelder på normale buede skjermer, men ikke minst på superbrede, buede skjermer.

Philips 356P1CRH er en 34-tommers dataskjerm, men skjermformatet er ekstremt. Med aspektforholdet 21:9 er panelet omtrent på høyde med en normal 27” skjerm (37 cm), men det buede panelet er hele 80 centimeter i bredden!

Philips 346P1CRH er formidabelt bred. Det betyr at du kan ha flere rader av dokumenter side om side. Eller en film i Cinerama-format. (Foto: Philips)

Den buede skjermflaten tjener to formål: For det første betyr krummingen at det er noenlunde samme avstand fra øyet til ethvert punkt på skjermen, så man trenger ikke å anstrenge seg med å skifte fokus. For det andre fyller skjermen en så stor del av synsfeltet at det blir enkelt å leve seg inn i det som foregår på den. Man må faktisk snu hodet for å se noe annet enn skjermen.

Utvalget av inn- og utganger er som forventet på en moderne skjerm i det bedre sjiktet: to HDMI-innganger, DisplayPort og USB-C. Og skulle én gigantisk skjerm ikke være tilstrekkelig, kan man koble flere i serie med enten DisplayPort-utgangen eller USB-C.

Oppløsningen er UWQHD (3440 x 1440 piksler) og oppdateringshastigheten 100 Hz. Panelet er av VA-typen, som er kjent for sitt gode kontrastforhold, men også for å reagere forholdsvis langsomt. Reaksjonstiden på 4 millisekunder er også noe langsommere enn det som er å foretrekke til spill.

Philips-skjermen er imponerende, men den faller mellom to stoler. (Foto: Philips)

Faller mellom to stoler

Jeg er ikke helt sikker på hvem Philips vil nå ut til med 346P1CRH. Den flotte buede skjermflaten innbyr til spilling, men både oppdateringshastigheten på 100 Hz og reaksjonstiden på 4 ms er i underkant til seriøs gaming. Her burde 144 Hz og 1 ms reaksjonstid være minimum. Og man kan for samme pris eller billigere få langt hurtigere skjermer i mer normalt format – buet eller ikke.

På sin hjemmeside spiller Philips også mer på produktivitetsforbedringen ved å ha en stor skjerm. Men også her er det så som så. Kjempeskjermen vil jo selvfølgelig utkonkurrere kollegene på kontoret fullstendig. Men for det store, kreative overblikket ville jeg gjerne ha byttet noe av oppdateringshastigheten med høyere oppløsning. 3440 piksler i bredden er ikke nok til å presse tilstrekkelig med data inn på den 80 centimeter store flaten. Regneark-menigheten vil sannsynligvis også foretrekke en flat skjerm fremfor å være omringet av tall.

Panelet er kontrastrikt og lyssterkt, men ikke helt fargeekte nok til grafisk produksjon. I tørre tall holder skjermen 88 % av Adobe RGB og 90 % av DCI-P3-fargeområdet. Igjen kreves det mer ved seriøs bruk. Her ville man forventet 98 % av P3 og 4K-oppløsning (i dette tilfelle 2160p loddrett).

Til arbeidsbruk er webkameraet et must, og skjermen har et innebygget Full HD-kamera som popper opp på kommando. Skjermen kan også lade opp en tilkoblet bærbar via USB-C-porten.

Dekker hele synsfeltet

Der hvor den ultrabrede Philips-skjermen kommer til sin rett, er når det gjelder innlevelse. Med en normal betrakningsavstand på 40–50 cm dekker det store buede panelet hele synsfeltet. Det er mulig at hastigheten ikke er god nok til heftige 3D-actionspill, men hvis din underholdning er å bruke noen timer inne i Cyberpunk 2077 eller for den saks skyld Red Dead Redemption 2, er opplevelsen så mye sterkere enn på den flate 27-tommeren på skrivebordet.

I gaming føler man seg som en del av handlingen med Philips 346P1CRH. Dessverre er den ikke rask nok til annet enn kosespilling. (Foto: Philips)

Det samme gjelder filmopplevelsen. Film skal helst ses på kino, eller – som nest beste alternativ – på et velvoksent TV med surroundlyd. Men i en ikke-ideell verden er 34 ultrabrede tommer rett foran nesen nesten like overveldende som et stort IMAX-kinolerret i en sal.

Lyden er ikke i samme klasse, men de to 5W høyttalerne gjør et virkelig hederlig stykke arbeid som overgår hva man får servert i de fleste flatskjermer. Man holder faktisk ut å se en film på den måten – og forstår også dialogen.

Konklusjon

Philips 346P1CRH er et overveldende bekjentskap som tar skrivebordet i besittelse på en måte som få andre skjermer gjør. Det er fett å være omsluttet av det man holder på med, enten det er spill, film eller mer seriøst arbeid.

Dessverre er den ultrabrede 34-tommersskjermen hverken fugl eller fisk. Den er ikke riktig rask nok til gaming, og den er ikke helt skarp og fargeekte nok til kreativt arbeid. Hvis du er en type som gjerne vil gjøre litt av alt, kan den være et interessant alternativ. Spesielt siden den også er en formidabel skrivebordskino. Men i praksis vil en litt mindre og mer spesialisert skjerm være et bedre valg for de fleste.

Karakter
Philips 346P1CRH
Premium

Home mener

Innlevelsen er langt høyere enn på en gammeldags flat flatskjerm. Flotte farger og god lyd. Ingen G-Sync. 100 Hz er bare akkurat nok til gaming. Og til seriøs bruk er oppløsningen litt knapp til den gigantiske skjermen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Scroll to Top