TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Til kravstore spillere med budsjett

Hvis e-sportavtalen gikk i vasken, men du fortsatt vil spille på høyt nivå, har MSi en løsning som er skreddersydd til planen din.

forfatter
Publisert 12.08.20 - 10:00
Karakter
MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)
L&B mener
Stor og pen superslank PC som er sterk nok til de aller fleste spill – til en pris som er vanskelig å slå.
Prisen setter naturligvis noen begrensninger. Spesielt grafikkortet er en økonomivariant. Men kompromissene er velvalgte.
 • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-10750H hexa-core (12 tråder)
 • Skjerm: 17,3″ IPS, FHD (1920 x 1080), 120 Hz oppdateringshastighet
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Lager: 512 GB SSD
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1650Ti m. 4 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vekt: 39,7 x 2,3 x 26,0 cm / 2,2 kg
 • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, HDMI, Bluetooth 5.1, 1 x USB-C 3.2, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm lydutgang, 720p webcam
 • Web: msi.com
 • Geekbench 5: 6119 (multi-core), 1205 (single-core)
 • PCMark 10: 4888
 • 3DMark Time Spy: 4003
 • 3DMark Fire Strike: 9645
 • Cinebench R15: 118 fps / 1249 cb
 • HDTach: 1496 MB/s
 • Batteritest: 1:51 timer
Veil. pris 10.297Pr. 12.08.20 Produktside

Taiwanske MSi er blant de største produsentene av spillmaskiner, og vi har testet mange av dem. De fleste har vært i supersportsbilklassen, men denne gangen har vi funnet en modell som også er økonomisk tilgjengelig for spillere uten sponsoravtale. Faktisk koster den kun halvparten, sammenlignet med de fleste spill-PC-er vi tester.

MSi GF75 Thin er, som navnet antyder, en slank maskin. Kun 2,2 centimeter tykk og 2,2 kg tung. Det er godt gjort for en 17-tommers spillmaskin.

Lokket er hengslet på undersiden, slik at bakenden på maskinen løfter seg. (Foto: MSi)

Stram, men bøyelig design

Lokket og toppen av kabinettet er av børstet sort aluminium. Det ser elegant og tillitsvekkende ut. Men alt man ikke ser umiddelbart, er av plast, og det betyr at datamaskinen ikke er så stiv og ubøyelig som maskiner i edlere og dyrere materialer. Når man trykker på power-knappen, som er plassert på midten, kan man både kjenne og høre at bunnen av kabinettet trykkes ned og treffer bordplaten. Heldigvis er dette en maskin man normalt vil plassere på et bord – og ikke i fanget.

MSi GF75 Thin er en fysisk stor datamaskin, så det er plass til et numerisk tastatur i full størrelse. For å være et membrantastatur til bærbare, er tastene av gjennomsnittlig kvalitet. Dyrere modeller kan skryte av individuell RGB-belysning for hver tast, men GF75 Thin nøyer seg med rødt bakgrunnslys til alle tastene. Men dette er likevel helt tilstrekkelig til å finne tastene i mørket.

RGB-belysning av tastaturet finnes kun på dyrere modeller. (Foto: MSi)

Ikke til superrask grafikk

Skjermen på 17” er maskinens hovedattraksjon. Som tradisjonelt for spillmaskiner er oppløsningen forholdsvis lav, nemlig Full HD (1920 x 1080 piksler). Til all annen bruk enn spill er oppløsningen i underkant. Men til spill fungerer det, da det gir mulighet for raskere grafikk. Oppdateringshastigheten på skjermen er 120 Hz. I høyere prisklasser er normen 144 Hz eller raskere, men til de fleste spill er 120 Hz glimrende.

Hvis du vil koble til en ekstra skjerm, skjer det via HDMI-porten. Det er dessverre ikke noen DisplayPort – hverken separat eller integrert i USB-C-porten. Det betyr at høye oppdateringshastigheter på eksterne skjermer ikke er mulig. HDMI-porten støtter kun opp til 120 Hz oppdatering ved Full HD, samt 30 Hz ved 4K-oppløsning. På en kraftigere maskin ville dette vært en stor begrensning, men på en økonomimodell der grafikkprosessoren er med på å sette grensen, er det et akseptabelt kompromiss.

Det som er viktigere, er det indre. Og selv om man ikke får hardware i ultra-klassen til denne prisen, virker kompromissene som er inngått, fornuftige. Prosessoren er en tiende generasjons Intel Core i-7 med seks kjerner og 12 tråder, og man får 16 GB RAM og 512 GB SSD. Det sikrer en ganske fornuftig hastighet. Grafikkprosessoren er en Nvidia GeForce GTX 1650Ti, som er en ny chip, laget spesielt til forholdsvis billige gaming-bærbare.

Les også Bomber og granater! 10 øreklokker for heseblesende gamere Enten du er en l33t eller n00b: Vi har testet ti gaming headset du har råd til!

Benchmarks

Som man kan forvente i en 2020-maskin, er prosessoren en 10. generasjons Core i7. Nærmere bestemt en 2,6 GHz 10750H. Den er omtrent dobbelt så rask som prosessoren som satt i MSi Prestige 14, som vi testet tidligere i år. Det kan ses på GeekBench 5-testen, hvor GF75 Thin oppnår en score på 6119 (multicore) og 1205 (singlecore). Det er faktisk svært raskt.

PC Mark 10-kontorprogramtesten endte med et resultat på 4888. Det er absolutt rikelig til selv det kjedeligste regnearket – og man må opp i noe virkelig rabiat, som MSi GS66 Stealth, for å få det vesentlig raskere.

Grafikkprosessoren i MSi GF 75 er en Nvidia GeForce GTX 1650Ti. Det er nesten den samme som i MSi Prestige 14, men med bokstavene ”Ti” på bakluken. Dette forteller at det er den turbotunede utgaven. Og selv om den på ingen måte kan konkurrere med Nvidias RTX-modeller, er det faktisk en akseptabelt hurtig prosessor. Spesielt når MSi har sørget for at ingen ved en feil kobler en lynhurtig ekstern skjerm til maskinen.

3DMark-testene fra UL endte med et resultat på 9645 for Fire Strike og 4003 for Time Spy. Det er rundt dobbelt så hurtig som kontormaskinen MSi Prestige 14 – men kun halvparten så raskt som tungvekts-spillmaskiner som Acer Predator Helios 700.

Batteritesten fra PCMark 8 endte på 1:51 timer. Det låter verre enn det egentlig er. Man bør ikke prøve å spille på batteridrift, men tar man GF75 Thin med i sekken som studie- eller arbeidsmaskin, vil den sannsynligvis fint klare en hel dag på en oppladning.

(Foto: MSi)

Konklusion

MSi GF75 er billigere enn de fleste spillmaskiner vi tester i Lyd & Bilde, men den er likevel en fullblods gaming-maskin. Så lenge du ikke trenger å kjøre de aller nyeste spillene i høy oppløsning og høy oppdateringshastighet på tre skjermer samtidig. Du får en stor og lekker 17-tommers skjerm, og en slank maskin som ikke er for klosset til å ha med i sekken til sivil bruk. Til denne prisen er kompromisser uunngåelige, men valgene er fornuftige. Grafikkprosessoren er middelmådig, men vil du ha dobbelt så høy hastighet, tredobles prisen!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

En kommentar om “MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)”

 1. Maskinen fungerer som PC veldig bra. Dessverre har nok det å være tynn gått på beskotning av kvalitet når det gjelder selve skjermen. Etter noen måneder med åpning og lukkeing av skjermen begynte min å løsne i det venstre hjørnet. Noe som etter hver utviklet seg mer og mer helt til den rett og slett sprakk i høyre hjørnet og mistet da også noen kontaktflater. Veldig skuffende for en såpass kostbar PC!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde