TEST: MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Til kravstore spillere med budsjett

Hvis e-sportavtalen gikk i vasken, men du fortsatt vil spille på høyt nivå, har MSi en løsning som er skreddersydd til planen din.
Karakter
MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)
Lyd & Bilde mener
Stor og pen superslank PC som er sterk nok til de aller fleste spill – til en pris som er vanskelig å slå.
Prisen setter naturligvis noen begrensninger. Spesielt grafikkortet er en økonomivariant. Men kompromissene er velvalgte.
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-10750H hexa-core (12 tråder)
  • Skjerm: 17,3″ IPS, FHD (1920 x 1080), 120 Hz oppdateringshastighet
  • Minne: 16 GB DDR4
  • Lager: 512 GB SSD
  • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1650Ti m. 4 GB GDDR6
  • Operativsystem: Windows 10 Home, 64 bit
  • Mål og vekt: 39,7 x 2,3 x 26,0 cm / 2,2 kg
  • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, HDMI, Bluetooth 5.1, 1 x USB-C 3.2, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm lydutgang, 720p webcam
  • Web: msi.com
Benchmarks

Veil. pris 10297 Produktside
Annonse
Annonse
forfatter

Taiwanske MSi er blant de største produsentene av spillmaskiner, og vi har testet mange av dem. De fleste har vært i supersportsbilklassen, men denne gangen har vi funnet en modell som også er økonomisk tilgjengelig for spillere uten sponsoravtale. Faktisk koster den kun halvparten, sammenlignet med de fleste spill-PC-er vi tester.

MSi GF75 Thin er, som navnet antyder, en slank maskin. Kun 2,2 centimeter tykk og 2,2 kg tung. Det er godt gjort for en 17-tommers spillmaskin.

Lokket er hengslet på undersiden, slik at bakenden på maskinen løfter seg. (Foto: MSi)

Stram, men bøyelig design

Lokket og toppen av kabinettet er av børstet sort aluminium. Det ser elegant og tillitsvekkende ut. Men alt man ikke ser umiddelbart, er av plast, og det betyr at datamaskinen ikke er så stiv og ubøyelig som maskiner i edlere og dyrere materialer. Når man trykker på power-knappen, som er plassert på midten, kan man både kjenne og høre at bunnen av kabinettet trykkes ned og treffer bordplaten. Heldigvis er dette en maskin man normalt vil plassere på et bord – og ikke i fanget.

MSi GF75 Thin er en fysisk stor datamaskin, så det er plass til et numerisk tastatur i full størrelse. For å være et membrantastatur til bærbare, er tastene av gjennomsnittlig kvalitet. Dyrere modeller kan skryte av individuell RGB-belysning for hver tast, men GF75 Thin nøyer seg med rødt bakgrunnslys til alle tastene. Men dette er likevel helt tilstrekkelig til å finne tastene i mørket.

RGB-belysning av tastaturet finnes kun på dyrere modeller. (Foto: MSi)

Ikke til superrask grafikk

Skjermen på 17” er maskinens hovedattraksjon. Som tradisjonelt for spillmaskiner er oppløsningen forholdsvis lav, nemlig Full HD (1920 x 1080 piksler). Til all annen bruk enn spill er oppløsningen i underkant. Men til spill fungerer det, da det gir mulighet for raskere grafikk. Oppdateringshastigheten på skjermen er 120 Hz. I høyere prisklasser er normen 144 Hz eller raskere, men til de fleste spill er 120 Hz glimrende.

Annonse

Hvis du vil koble til en ekstra skjerm, skjer det via HDMI-porten. Det er dessverre ikke noen DisplayPort – hverken separat eller integrert i USB-C-porten. Det betyr at høye oppdateringshastigheter på eksterne skjermer ikke er mulig. HDMI-porten støtter kun opp til 120 Hz oppdatering ved Full HD, samt 30 Hz ved 4K-oppløsning. På en kraftigere maskin ville dette vært en stor begrensning, men på en økonomimodell der grafikkprosessoren er med på å sette grensen, er det et akseptabelt kompromiss.

Det som er viktigere, er det indre. Og selv om man ikke får hardware i ultra-klassen til denne prisen, virker kompromissene som er inngått, fornuftige. Prosessoren er en tiende generasjons Intel Core i-7 med seks kjerner og 12 tråder, og man får 16 GB RAM og 512 GB SSD. Det sikrer en ganske fornuftig hastighet. Grafikkprosessoren er en Nvidia GeForce GTX 1650Ti, som er en ny chip, laget spesielt til forholdsvis billige gaming-bærbare.

Les også
Bomber og granater! 10 øreklokker for heseblesende gamere Enten du er en l33t eller n00b: Vi har testet ti gaming headset du har råd til!

Benchmarks

Som man kan forvente i en 2020-maskin, er prosessoren en 10. generasjons Core i7. Nærmere bestemt en 2,6 GHz 10750H. Den er omtrent dobbelt så rask som prosessoren som satt i MSi Prestige 14, som vi testet tidligere i år. Det kan ses på GeekBench 5-testen, hvor GF75 Thin oppnår en score på 6119 (multicore) og 1205 (singlecore). Det er faktisk svært raskt.

PC Mark 10-kontorprogramtesten endte med et resultat på 4888. Det er absolutt rikelig til selv det kjedeligste regnearket – og man må opp i noe virkelig rabiat, som MSi GS66 Stealth, for å få det vesentlig raskere.

Grafikkprosessoren i MSi GF 75 er en Nvidia GeForce GTX 1650Ti. Det er nesten den samme som i MSi Prestige 14, men med bokstavene ”Ti” på bakluken. Dette forteller at det er den turbotunede utgaven. Og selv om den på ingen måte kan konkurrere med Nvidias RTX-modeller, er det faktisk en akseptabelt hurtig prosessor. Spesielt når MSi har sørget for at ingen ved en feil kobler en lynhurtig ekstern skjerm til maskinen.

Annonse

3DMark-testene fra UL endte med et resultat på 9645 for Fire Strike og 4003 for Time Spy. Det er rundt dobbelt så hurtig som kontormaskinen MSi Prestige 14 – men kun halvparten så raskt som tungvekts-spillmaskiner som Acer Predator Helios 700.

Batteritesten fra PCMark 8 endte på 1:51 timer. Det låter verre enn det egentlig er. Man bør ikke prøve å spille på batteridrift, men tar man GF75 Thin med i sekken som studie- eller arbeidsmaskin, vil den sannsynligvis fint klare en hel dag på en oppladning.

(Foto: MSi)

Konklusion

MSi GF75 er billigere enn de fleste spillmaskiner vi tester i Lyd & Bilde, men den er likevel en fullblods gaming-maskin. Så lenge du ikke trenger å kjøre de aller nyeste spillene i høy oppløsning og høy oppdateringshastighet på tre skjermer samtidig. Du får en stor og lekker 17-tommers skjerm, og en slank maskin som ikke er for klosset til å ha med i sekken til sivil bruk. Til denne prisen er kompromisser uunngåelige, men valgene er fornuftige. Grafikkprosessoren er middelmådig, men vil du ha dobbelt så høy hastighet, tredobles prisen!

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

2 / 5. Antall stemmer 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Maskinen fungerer som PC veldig bra. Dessverre har nok det å være tynn gått på beskotning av kvalitet når det gjelder selve skjermen. Etter noen måneder med åpning og lukkeing av skjermen begynte min å løsne i det venstre hjørnet. Noe som etter hver utviklet seg mer og mer helt til den rett og slett sprakk i høyre hjørnet og mistet da også noen kontaktflater. Veldig skuffende for en såpass kostbar PC!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.